G serisine ssangyong motoru ve şanzımanı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan byatunga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,964

byatunga

Yeni Üye
Evet arkadaşlar ben de g serisine çok hayranım. burada g serisi hakkında yazılanları okudum hatta cem beyin projesine hayran kaldım. şimdi benim de kafamda bir g serisi alma fikri vardı. ama iş almakla bitmiyordu. özellikle aldıktan sonra motor şanzımanı değiştirme fikri kesinlikle ilk yapılacaklar listesindeydi. üstüne birde hüseyin beyin eklediği videodaki 461 kasa gibi hale getirsem başka bir şey istemezdim. tabi önce aracı almam lazımdı. ee aldıktan sonra bir de motor la şanzıman bulmak lazımdı. vito-sprinter ya da c serisi motor şanzımanı düşünüyordum. ancak bunların sıfırı beni çok zorluyacaktı. ee temiz çıkma bulmak o da pek kolay değildiki. benim de aklıma bugün bir fikir geldi. acaba g kasada ssangyong motor şanzıman kullanabilir miyim? benim bildiğim bu motor şanzıman mercedes tarafından üretiliyor ve tahminimki bunun sıfırı mercedesin çıkmaları kadardır. acaba bu dediğim fikir uygulanabilir mi? herhangi bir uyum problemi olabilir mi? bir de eğerki uygunsa motoru getirtikten sonra nerede taktırmalıyım. ssangyong servisinde mi mercedes servisinde mi yoksa güvenilir bir ustada mı? bir de ben muhakkak şanzımanı otomatik yaptırcam. eğer ki alıcam araç manuelse bu bir problem yaratır mı? bu konuda fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.

Etiketler
Ynt: G serisine ssangyong motoru ve şanzımanı

Selamlar,

Bildiğim kadarı ile SSangyong'un motoru Mercedes sprinter ile aynı.
Benim 230 G'ye Sprinter'dan çıkma OM602.980 kodlu 2.9 lt turbodizel motoru taktım.
Başlangıçta yine OM602 2.5lt motordan çıkma mekanik pompayı kullanmayı düşünüyordum ama sonunda elektronik pompada karar kıldım.
Hala elektronik problemlerle uğraşıyorum ama zannediyorum bugün çözülecek...
Şanzımanı da yanılmıyorsam 124 kasadan çıkma 5 ileri olarak değiştirdim; problem yok onunla ilgili.

Söylediğin işlemin yapılmaması için bence neden yok ama sabır ve nakit gerekli.
Nerede yaptıracağın konusunda Adana'da olsan yardımcı olurdum ama başka yerlerdeki ustalarla ilgili pek bilgim yok.
Kolay gelsin...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR