G serisi Mercedes

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GYRY Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,482
Ynt: G serisi Mercedes

G sınıfı ilanların çoğu yanlış.300 diyor bakıyorsun 230 , ya da 280.Mercedes G için yanına gitmeden ve bilenine göstermeden ilanla yola çıkmamak lazım.Ayrıca 463 kasalarda LPG dönüşümleri sıkıntılı olabiliyor.Eski kasa ( 461 ) karbüratörlü ve LPG'li bir araç , hele de kilitleri çalışıyorsa tadından yenmez.

Etiketler

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mercedes-g-82-000-km-de-mercedes-g240-30519689/detay
bu araç için ne dersiniz acaba! g 230

hmm,,,ne bileyim.....cok masraf edildi belli. ici disi sahane. ama motor zayif. diff lock varmi ......? sormak lazim..

en onemlisi mekanik olarak nasil ???

40000tl bence biraz fazla. benim sana attigim 2 tane 463 daha iyi,hemde cok daha iyi ;)

25 bin euro yu toplayabilsen ilk önerdiğiniz 92 model siyah g yi biran bile düşünmeden alırım ancak biraz para açığı kalıyor, şimdi 35 bin tl çıkartabiliyorum ama 460 g lerde 2 dif. kilit, 463 g lerde 3 dif. kilit olduğunu ve araçın ön konsolunu görünce, sizi dinleyip beklicem para, biriktiricem 92 modelden aşşagı almıcam, belki 2 sene daha sürer ama geç olur temiz olur, bu ararda çıkan fırsatlarıda değerlendirebilirim! bilgilerinizi paylaşıp yol gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim!

çok araştırdım ama 90 model hiç bulamadım hocam, 90 model bulabilsem hem 50 bin tl ye göre biraz daha uygun olurdu, bende beklememiş olurdum, kısmet araştırmaya devam!

zaman aksi.. gecen sene cok uygun fiyatda 463 vardi. bence sabret. belki bisey cikar ansizin ;)

ha,,simdi 460 sahipleri bana kizmasin,zaten bende 2 tane 460 bir tane 463 var. hepsi guzel.ve ayri ozellige sahip. mesela 460 ciddi off road icin daha hantal, ve acimadan kullanabilin.

463 tam bir S CLASS gibi rahat ve konforlu. baska bir boyutda bir arac. hic bir 4x4 bu kadar ozelligi bir yerde tutamaz. bir dag kecisi kadasr cevik ve ayni zamanda uzun yollarin limozini gibi. baska bir arac yoktur ki 1000 km yol gidesin sezmeden, ve araziye girince inanilmaz bir tirmanmaya sahip.110 mesela arazide fena degil ama asfaltda yorucu.lc arazide cok kolay asiliyor G'ye gore,ve cok fazla genisdir. dar alanlarda zorlaniyor. patrol da ayni. yani G MODIFIYESIZ MUKEMMEL BIR ARAC.

hem arazide cok basarili , hem expedition araci olarak super, hemde dugun veya luks mekan icin kullanima hemen hazir :smiley:

20-30000 arasi butcen varsa 460 al. ama 40000 ve uzeri dusuncen varsa 463'u bekle ;)

Yakaladim lc kotulenmiş :smiley:
Ama aski konusunda evet bizim araçlar biraz daha hacimli şikayetci degilim gerçi kampta içinde yatabiliyorum. Ama ormanlik arazide fark bariz ortaya çikar.
G serisi benimde takip ettigim hoşlandigim bir araç arayan arkadaşa bol şans dilerim.

lutfen kimse alinmasin ! kesinlikle kotu niyetim yok.... G ile 83'de tanisdim. 12 yasindaydim ve 27 senede cesitli 4x4 kullandim; patrol,pajero,90,discovery....

ama tilki dondu dolasdi kurk'cu dukkanina ;D

G'den daha hizlisi var,belki daha iyi off road yapan da var,daha ekonomiik de var AMA hepsini bir arada becerebilen bence az hatta yok.

Sevgili Gezenbilir "G" sahipleri,
Siteye yeni katıldım. Uzun yıllar hayalini kurduğum "G" ye sonunda sahip olduğum için mutluyum. Benim aracım Botaş çıkışlı 460 / GD 300 / 1986.. Toplanması fena yapılmamış.. Motor ve yürüyen aksam oldukça iyi... Araç ile bu yaz yurtdışına çıktım... Sorunsuz 3.500 km yaptı. Tabii biraz yavaş... Ancak yol dışı şartlarda çok iyi.
Bu aracıma bakım - parça ihtiyacı duyduğumda ne yapmalıyım... Önerileriniz olursa çok sevinirm.

Selam,

Öncelikle güle güle kullanın, arazi araçlarının kralını almışınız, fotoğraf ve özelliklerini yazarsanız iyi olur. Botaş G lerinde diff. lock yok bildiğim kadarıyla, yanlışmıyım?

Bakım ve parça sıkıntısı yaşayacağınızı sanmam, motorlar standart zaten, ben kendi aracımı özel servise götürüyorum, o da yağ değiştirmek ve genel bakım haricinde bir sorunum olmadı şimdiye kadar. Çok sağlam ve kırılmaz araçlar bunlar, Dünyada robotların girmediği el yapımı tek arazi aracıdır.

Burada Hüseyin Bey (Hus55) bulamadığınız her türlü parça ihtiyacınız için yardımcı olabilir sanıyorum.

Saygılar,

Çok teşekkürler,

Elbette en kısa zamanda fotoğraf ekleyecegim. Diff. lock olup olmadığına emin değilim.. Acemilik.
Ancak bir iki zorlu (kum) zeminde gayet iyi yürüdü.

(bu arada diff. lock'u nasıl kontrol ederim):-[

Selam,

Aşağıdaki linkte gerekli bilgiler var.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=22091.0

aracınız hayrlı olsun, 86 model g ise ara konsolda arazi vitesinin ön tarafında 2 adet düğme olması gerekir, umarım diff. kilitleri vardır çünkü bu aracı diğer arazi araçlarından ayıran en büyük özellik bu kilitlerdir!

YOKMU 90-91 MODEL 5 KAPILI BİR G SATAN YAWWW

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mercedes-g-112000-kmde-1986model-gd-290-mercedes-jeepbu-fiyata-bu-arac-kacm/detay sayın büyüklerim araçıma müşteri buldum, bende bir g alıcam, bu araç için yorumlarınız nedir acaba, yada bana önerebileceginiz 5 kapı bir g var mı, yardımlarınızı bekliyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR