g lerde vibrasyon sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan motogezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,784

motogezgin

Kamp II
arkadaşlar transfer ile arkaya giden şaftın üzerindeki balans parcası var türkcesini bilmiyorum.benim arabada bir vibrasyon vardı neyse sonunda uyandıkki bu balans parcası ortasında kaucuk var kaucuk ile metal birbirinden ayrılmış.guidoya rica ettim 110 euroya 2 el yolladı bir tane.Yenisi 1100 euro zaten ilk çıkan modellerden hemen sonra mercedes değişiklik yapmış bu parçada parça numarasıda değişik.
her neyse taktım oh be dünya varmış. M/T lastik gürültüsü dışında pek bir şey kalmadı.bilginize.fotosu var ama ıpad ve ıphone olduğu için yükliyemiyorum.
ayrıca 27mm kalınlığında dure aluminyumdan bir tarafı poryaya bir tarafı jant göbeğine pasolu flanş yaptırdım.Elimde 461 jantları vardı hem rot başına sürtmeden ötürü kullanamıyordum hem ET si tutmuyordu şimdi jant tablosundan baktım ET de tamam.
aynı sebepten foto yükliyemiyorum.
bir takım 15 jantlı A/T bir takım 16 Jantlı M/T lastiğim oldu Aralık başı Nisan başı değişimlerle harika oldu.

Etiketler

Ynt: g lerde vibrasyon sorunu

kauçuğu metalinden ayrılmış parça

fotoğraf.JPG

Nadir bey tesekkurler.paylasmak guzel.bu mesaji yazmistim bazen siliniyor anlamadim sebebini.

nadir abi, iyi oldu paylasiminiz. cok faydali bilgiler ali kardes.ancak aklima bisey takildi.... senin G ilk cikan modeldenmi ? yani 79-81 arasi...ben senin araci 88 tahmin etmisdim.

benim 79G'de de var bu oarca. vibration damper olarak adlandirilir..bu parca genelde bozulmaz, ilk defa gordum boyle !! ama yaglanmadan oluyormus bazi bazi...

saygilar

huseyin

Huseyin benim araba 88 model.
bu parca ilk ciktiginda ki parca numarasi ile sonradan cikan parca numarasi ayni degil.yani bu parca ciktiktan sonra mercedes parcada iyilestirme veya degisiklik yaptigi zaman numara degisikligide yapiyor biliyorsun.kaucuk yerinden kopmus yaglanma filan yoktu.
Ama bunu degistirince (daha evvel eski haliyle saft balansi yaptirmistim) tekrar balans istermi diye dusunurken durum daha iyi oldu.vibrasyon filan kalmadi.

Bir de bir sey ekliyeyim bu parcanin yenisini almama sebebim dedigin gibi pek bozulmamasi onun icin 2ci elide bozulmaz diye dusunerek aldim.ama guido dan parcanin fotografini ve sokecegi arabanin vin nr istedim parca numarasi benimki ile ayni olsaydi zaten almazdim :smiley:))

cok ilginc !! bu parca gereksiz diye uretim durmus bilirdim. hic bir uk cikisli 460 G de gormedim. kibrisda ise 82 oncesi kac tane G varsa uzerinde gormusumdur...

adi vibration damper,adi ustunde. ;) benim 79G'nin eski sahibi bu parcanin surekli gevsemesinden sikayetciydi...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.