G. Cherokee 5.2 (95 - 97 Model) Az Vergi Nasıl Ödenir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Df-110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,230
Ynt: G. Cherokee 5.2 (95 - 97 Model) Az Vergi Nasıl Ödenir ?

alpaslanepli' Alıntı:
Bende yeni 5.2 g.c. alan ve bu vergi işiyle sıcağı sıcağına ilgilenen biri olarak bir şeyler yazmak istedim ustaların affına sığınarak.. df-110 arkadaşım, bende senin gibi yıllar öncesinden bu hayalleri kurar ne hesaplar yapardım hatta alma hayali kurduğum arabanın denk geldiğinde uygun fiyatlı bulduğumda parçasını bile aldığım oldu :smiley: amaç edinmek hedef koymak iyidir kararlılığını gösterir.. Bende 3 sene önce kendi işimi kurdum ve geçtiğimiz ay içinde de 93 model grand chereoke mi aldım. Almak istediğin aracın en düşük vergi dilimlisi bile normal araçlara göre pahalı ancak benim gibi 16 yaş ve üzeri gurubuna giren araç alırsan kabul edilebilir bir rakam çıkıyor ortaya. Sen alabilecek konuma geldiğinde bu hesabı yaparsın. Ben bilerek 93 model aldım..Temizini bulduktan sonra 93 müş 95 miş pek farketmiyor ama vergide ediyor işte. Şu an motorlu taşıtlar listesine göre benim aracın yıllık vergisi 1100 lira. Ancak gerekli kanun gereği aracın kasko bedeli 16400 olduğundan ve %5 i 1100 liranın altında kaldığından bir alt vergi diliminden faydalanıyorsun. Yani yıllık 800 lira civarı bir rakam.. Bu rakam inşallah aldığında içine binince o konforun o gücün o sesin sana sunacaklarının yanında kabul edilebilir oluyor.. Hayalinin en kısa zaman da gerçekleşmesi temennisiyle. Selamlar.

alpaslan bey bilgileriniz için cok teşekkürederim saygılar efendim

Etiketler

Samet kardeşim şanslı bir tarafın var oda aracı almadan bu siteyi keşfetmiş olman. Ben aracımı aldıktan sonra tanıştım bu siteyle. Her cevap bu sitede. Her türlü sorunun çözümü bu sitede. Bazen çömezliğimizden sorduğumuz saçma sapan sorulara bile konuya hakim olmadığımızı anladıklarından sabırla cevaplayan üstadlar bu sitede. Bu yüzden sen almaya karar verdiğinde hiç bir menfaat gözetmeksizin bir sürü yardımcı olacak abilerin var bu sitede. Hatta benim arabayı almadan yapmayı çok istediğim ama tanıdığım birinde olmadığı için yapamadığım aracı test etme binip gezme imkanı bile var artık elinde. Ne zaman istersen istanbul a geldiğinde bana gelebilir zj mi inceleyebilir ve binebilirsin. Nasıl çekişi var hızlanması nasıl frenajı nasıl konforu nasıl gibi sorularına cevap bulmuş olursun. Yalnız almana yakın gel zira bindiğinde kopamayacaksın ve bir an evvel almak isteyeceksin :smiley: Kendine iyi bak en ısa zamanda chereokee ne kavuşman temennisiyle...

Konu dışı mesajlar "Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)" bölümüne taşınmıştır...

yalnız burada benim kafama takılan bi konu var, düşük vergi ödemek için sanırım vergi dairesine bir dilekçeyle başvurmak gerekiyor, kasko bedeli budur, hesap budur, bir alt dilimden vergilendirilmek istiyorum diye.. peki bu bir alt dilim yaş haddinden bir alt dilim mi? yoksa motor hacminden bir alt dilim mi? ikisi arasında fiyat bakımından fark var, umarım yaş diliminden düşülüyordur daha avantajlı oluyo o zaman. barış arkadaşım motor hacminden diye belirtmiş ancak benim bildiğim kadarıyla yaş haddinden düşülüyor? yanılıyor muyum?

5035 Sayılı Kanun ....

Madde 5. - Otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerleri ile motosikletler aşağıdaki (I) sayılı tarifeye göre vergilendirilir.

(I) sayılı tarifede yer alan otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerlerine ait vergi tutarlarının Türkiye Sigorta ve Reasürans Birliği tarafından her yılın Ocak ayında ilan edilen kasko sigortası değerlerinin % 6'sını aşması halinde, aynı yaş grubunda bulunan taşıtlara ait vergi tutarlarını, bir alt kademedeki taşıtlara isabet eden vergi tutarı olarak belirlemeye, bu oranı % 4’e kadar indirmeye ve kanuni oranına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.

Dolayısıyla sadece motor hacminden 1 kademe geri gelirsiniz ...
Şuan kasko beden oranı %5 uygulanıyor eğer ocakta değişmedi ise ki duymadım öyle bir karar .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR