Ynt: G. Cherokee 5.2 (95 - 97 Model) Az Vergi Nasıl Ödenir ?
alpaslan bey bilgileriniz için cok teşekkürederim saygılar efendim
alpaslanepli' Alıntı:Bende yeni 5.2 g.c. alan ve bu vergi işiyle sıcağı sıcağına ilgilenen biri olarak bir şeyler yazmak istedim ustaların affına sığınarak.. df-110 arkadaşım, bende senin gibi yıllar öncesinden bu hayalleri kurar ne hesaplar yapardım hatta alma hayali kurduğum arabanın denk geldiğinde uygun fiyatlı bulduğumda parçasını bile aldığım oldu amaç edinmek hedef koymak iyidir kararlılığını gösterir.. Bende 3 sene önce kendi işimi kurdum ve geçtiğimiz ay içinde de 93 model grand chereoke mi aldım. Almak istediğin aracın en düşük vergi dilimlisi bile normal araçlara göre pahalı ancak benim gibi 16 yaş ve üzeri gurubuna giren araç alırsan kabul edilebilir bir rakam çıkıyor ortaya. Sen alabilecek konuma geldiğinde bu hesabı yaparsın. Ben bilerek 93 model aldım..Temizini bulduktan sonra 93 müş 95 miş pek farketmiyor ama vergide ediyor işte. Şu an motorlu taşıtlar listesine göre benim aracın yıllık vergisi 1100 lira. Ancak gerekli kanun gereği aracın kasko bedeli 16400 olduğundan ve %5 i 1100 liranın altında kaldığından bir alt vergi diliminden faydalanıyorsun. Yani yıllık 800 lira civarı bir rakam.. Bu rakam inşallah aldığında içine binince o konforun o gücün o sesin sana sunacaklarının yanında kabul edilebilir oluyor.. Hayalinin en kısa zaman da gerçekleşmesi temennisiyle. Selamlar.
alpaslan bey bilgileriniz için cok teşekkürederim saygılar efendim