G. Cherokee 5.2 (95 - 97 Model) Az Vergi Nasıl Ödenir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Df-110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,230

Df-110

Ana Kamp
Yer
zonguldak
Merhabalar,henüz bir arabam yok ama kısmetse askerden sonra kendi işimi kurup ardından bi Jeep almak,kurmak istedim iş gereğinden dolayı ve hastası olduğum offroad yüzünden Gc 5.2 düşünüorum.kükreyen motor sesi beni resmen eritiyor,birazda kalitesi yüksek.Ama aklımı kurcalayan bir olay varki oda taşıt vergsi :(,bu modellerde ve motor gücünde düşük vergi ödemin yolu varmıdır.Şimdiden yardımcı olan tüm abilerime saygılarımı sunarım

Etiketler

Ynt: G. Cherokee 5.2 (95 - 97 Model) Az Vergi Nasıl Ödenir ?

gültekin abi aslında benim tek isteğim vergiden yırtmak yasal yollardan.motor gücü düşdükce vegi azalıo sanırım ,ama birazda yüksek motor gücü yülksek olsun istıorum

Motor gücü düştükçe değil, motor hacmi ( cc.) düştükçe vergi azalır. Eskiden kiloda vardı , şimdi o yok. :smiley:

Bu gibi araçlarda fiyat düşüklüğünden dolayı bir alt kademeden vergi ödemeden öteye gidilemez.

valla vergi ödemeden gezeyim istiyorsan evraksız bir araç al yarış aracı olarak hazırla ama asvalta çıkma heryere römork üstü yolculuk yap :smiley:

uğur abicim bana önerebiliceğiniz bir yol varmıdır? asfalta cıkmadan olmazki abi bunun zevki kalmaz :D

Kasko bedeli bağlantılı vergi dilimini bir alt basamaktan ödemenin dışında bir yol yok...

Askerden sonra kuracağın iş!... daha sonra alacağın araç!... ve bu aracın vergisini bugünlerden düşünmek!...
Söylenecek sözün bittiği an, bana göre...

Hocam bahsettiğine göre 1-2 sene var aracı almana. O zaman neler değişir bilemem tabi ama şuan için konuşalım.
Aracınızın yıllık vergisi , kasko bedelinin yüzde beşini aşıyorsa . tabi olduğunuz motor hacmi bir kademe altından vergilendirilir.
Kasko bedeline TSRSB web sitesinden bakabilirsiniz. MTV tutarları www.gib.gov.tr de var.
Ayrıca 15 yaşını dolduran araçların kasko bedelleri belirlenmiyor . Vergi konusunda değer şöyle tespi ediliyor. Aynı aracın , kasko bedeli belirlenen model yılına ait bedel üzerinden her yıl için %10 indirilerek belirlenir.
Örneğin : 94 model bir aracımız var. Bu aracın aysının hesaplanan en eski model yılı 1995 ve 20 bin ytl hesaplanmış. Bu durumda bizim aracımızın kasko bedeli 18bin ytl kabul ediliyor. Aracımız 93 model olsaydı 16bin ytl olacaktı .

barış bey aracınızın yıllık vergisi ve servis masraflarını sorsam bi mahsuru olurmu:smiley:
mustafa abi benı mazur görün ama en son yazmış olduğunuz (Söylenecek sözün bittiği an) bu kısımı anlayamdım tekrar affınıza sığınıorum
saygılar...

Bu yaptığın hesaplar, benim gibi uzun soluklu program yapmayan ve 3 hafta sonrasını dahi planlamayan birisi için, ;) nefes kesici bir durum Samet arkadaşım... :D

Vergi seneye 800 yüze yakın olur sanırım . Kasko bedelinden düşürebilirsek 600 civarına gelir . Yıllık bakım masrafları aldığınız aracın duruma , kullanım şeklinize ve , yaşanan şanssızlıklara göre değişken olacaktır . Ama Sadece olağan bakımlar için , yani yağ filtrler vs gibi 10 binde bir 150 ytl gider . Tabi bu dediğim başka hiçbir masrafınız olmazsa ki olacaktır .

Bende aracımı burada ki üstadların yönlendirmesiyle yeni aldım . Bu sebeple şimdiden birşey söyleyemiyorum . Bu yazdıklarım bile ahkam kesmek sayılabilir :smiley:

Barış

mustafa abi gezilerinizde o sıcak dostluğu paylaşabilmek için sabırsızlanıyorum,şimdiden plan proje yapmak yanlışmı bilmiyorum ama elimde değil,gecem gündüzüm hesaplar içinde:D zamanı gelince benide aranıza alırsınız umarım :smiley:

estafurullah barış bey ahkam kesmek de nedemek,beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler:smiley:

Aaahh...!!, aaaahhh....!
Bende sizin gibi umutlaniyorum eninde sonunda düsecek diye ama hersene modelden düsüyor ama her senede tasitlar vergisine en az %10 zam yapiliyor....!!!!!!!!!1

Valla ergun hocam haklısın . Bu sene oran %12 :-( Seneye yüzde beşini aşacak diye düşünüyorum bakalım listeler yayınlansın görücez .

Df110 hocam rica ederim bildiğimiz henüz kırıntı bile değil :smiley:

Bende yeni 5.2 g.c. alan ve bu vergi işiyle sıcağı sıcağına ilgilenen biri olarak bir şeyler yazmak istedim ustaların affına sığınarak.. df-110 arkadaşım, bende senin gibi yıllar öncesinden bu hayalleri kurar ne hesaplar yapardım hatta alma hayali kurduğum arabanın denk geldiğinde uygun fiyatlı bulduğumda parçasını bile aldığım oldu :smiley: amaç edinmek hedef koymak iyidir kararlılığını gösterir.. Bende 3 sene önce kendi işimi kurdum ve geçtiğimiz ay içinde de 93 model grand chereoke mi aldım. Almak istediğin aracın en düşük vergi dilimlisi bile normal araçlara göre pahalı ancak benim gibi 16 yaş ve üzeri gurubuna giren araç alırsan kabul edilebilir bir rakam çıkıyor ortaya. Sen alabilecek konuma geldiğinde bu hesabı yaparsın. Ben bilerek 93 model aldım..Temizini bulduktan sonra 93 müş 95 miş pek farketmiyor ama vergide ediyor işte. Şu an motorlu taşıtlar listesine göre benim aracın yıllık vergisi 1100 lira. Ancak gerekli kanun gereği aracın kasko bedeli 16400 olduğundan ve %5 i 1100 liranın altında kaldığından bir alt vergi diliminden faydalanıyorsun. Yani yıllık 800 lira civarı bir rakam.. Bu rakam inşallah aldığında içine binince o konforun o gücün o sesin sana sunacaklarının yanında kabul edilebilir oluyor.. Hayalinin en kısa zaman da gerçekleşmesi temennisiyle. Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR