Frontera'da Stop Etme Sorunu Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Dalgacı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,597

Dalgacı

Kamp I
Yer
Adana
1997 model 2.2 benzinli-lpg li aracım lpg de iken ışıklarda vb. yerde dururken stop ediyor,rölanti düzenleyici de düzenlemiyor ama arasıra gaz verip bırakıyor,bu konuda bilgisi olan bilgi verirse sevinirim
teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Frontera'da Stop Etme Sorunu Hakkında

Dalgacı' Alıntı:
1997 model 2.2 benzinli-lpg li aracım lpg de iken ışıklarda vb. yerde dururken stop ediyor,rölanti düzenleyici de düzenlemiyor ama arasıra gaz verip bırakıyor,bu konuda bilgisi olan bilgi verirse sevinirim
teşekkürler.

benzinde yapmıyorsa tüpçüye git. her ikisinde yapıyorsa rölanti düzenleyiciyi sök temizleyici spreyler ile temizle sorunun ortadan kalkarsa ( genelde 1-2 gün sonra yine aynı sorunu yapar ) rölanti düzenleyici arızalıdır değiştirmek gerekir. Orjinal GM 400 tl bosch marka olanı 275 tl.Benim sorun rölanti düzenleyicideydi.

rölanti düzenleyicinin görevini yapmayışı çoğu zaman kirden oluyor. bence temizletin geçer. bizim şirketin lpgli pejo 406 sı var onu her 2 ayda bir temizliyoruz bu yüzden..

rumelian' Alıntı:
rölanti düzenleyicinin görevini yapmayışı çoğu zaman kirden oluyor. bence temizletin geçer. bizim şirketin lpgli pejo 406 sı var onu her 2 ayda bir temizliyoruz bu yüzden..

Rölanti düzenleyicinin önündeki kelebek boğazı denilen yer temizlendi,gaz filtresini değiştirdim,,,,,böyle böyle bulacağız herhalde.

Görüştüğüm opelci ustalar rölanti düzenleyicinin stop etme sorunu yaratmayacağını, sadece gazı yükseltip-düşüreceğini söylediler,bence gaz ile alakalı gibi yavaş yavaş çözeceğiz sorunu

gaz sıralı değilse akışmetrede sorun çıkartır akışmetre arızası da rölanti ve stop etme problemi yapar ,oksijen sensörünün genelde 100.000 km de değişmesi lazım sorun onda ise oda yapabilir .Rölanti sorununuz 80-90 km hızla giderken de silkeleme gibi hissetiriyorsa o zaman sorunu başka yerde aramak lazım.

Gaz sistemi sıralı (2008),oksijen sensörünü temizleyip geri takmıştık ama ne zaman değişti bilmiyorum,silkeleme sorunu da yok şu an için.
teşekkürler.

.Araç rölantideyken devir 2000 lere çıkıp tekrar düşme yapıyormu .Rölanti dalgalanması varmı .Bunlarda yoksa sorun oksijen sensöründe olabilir temizleyerek sorunun giderildiğini hiç duymadım.Gazlı araçlarda oksijen sensörü daha sık arıza yapar çünkü gazın yanma ısısı ile benzinin yanma ısısı arasında fark vardır.Gaz daha yüksektir buda en çok oksijen sensörü ve katalitik konvertöre zarar verir .Bütün gazlı araçlar için bu sorunlar geçerlidir.Enjektörlerin kuruması hatta gazda çalışırken depodaki az benzinin devir daimini kesmemesi yüzünden benzin pompasının yanması gibi sorunlarda cabası .Bu nedenle gazcılar benzin deposunun yarıdan aşağı düşmesini istemezler .Gaz daha ucuza geldiği için hepimiz kullanıyoruz düz yolda belki fark etmiyoruz ama arazide fark ediyor,arazide ben genelde benzinle kullanırım bana daha çok keyif veriyor.Benimde katalitik konvertör sorunum var sökmeyi düşünüyorum ama elim varmadı.Oksijen sensörünü de yeni değiştirdim 150.000 km de.Bosch marka 150 tl ye aldım.

dah önce yazdığım gibi rölanti düzenleyici sorunlu rölantiyi yükseltip düşürüyor,benzini de genelde iki çeyreğin altına düşürmüyorum ara sıra benzinle de kullanıyorum,oksijen sensöründe olabilir sorun.

Dalgacı' Alıntı:
teşekkürler.

Merhaba Murat, aynı problem benim Bora da da olmuştu, eğer aynı arızayı benzinde yapmıyorsa gaz basıncı az geldiğinden dir. Benim Bora da gaz filitresini değiştirip gaz enjöktörlerini bir ölçü büyütünce sorun kalmamıştı...

Gaz filtresini yeni değiştirdim. Bir ara şehir dışında ucuz gazın cazibesine kapılıp bir depo almıştım o da olabilir diye düşünüyorum,bir depo da iyi bir gaz alıp deneyeceğim.

Şu anda soğuk iken biraz düşük çalışıyor,ısınınca düzeliyor,sık sık kelebek boğazını temizlemek gerek(gazda kullanımda),rölanti düzenleyeci sorunu da iptal edince sorun olmaktan çıktı,o olmasa da çalışıyor,gaz telinden ayarlanabiliyor,Bol sensörlü ve elektrik aksamı karışık olduğu için sıkıntı yaratabiliyor.
Uğraşacak vakti olanlar için iyi :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR