Frontera Sport Modifiye ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fronteravedoğa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,606

fronteravedoğa

Yeni Üye
Merhaba değerli arkadaşlar,
Bu siteye emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.Çok kaliteli ve değerli doğa dostlarını bir araya getirmişsiniz.Daha önce iki tane Opel frontera sport um oldu ve çok memnun kaldım.Arazide beni tatmin edecek kadar başarılı olmasının yanında şehir içinde de kullanışlı bir araç.Nasipse yeniden bir frontera sport almayı düşünüyorum.Almayı düşündüğüm araç 1996 model yani seri a.Bu araca şnorkel, 3" yada 4" lift kit, vinç, port bagaj, difransiyel kilidi ekleyerek arazi kabileyetini biraz daha arttırmak istiyorum.Ankara' da bunu yapabilecek bir servis biliyor musunuz?Daha önce benzer modifikasyonlar yapan arkadaşlar maliyet konusunda fikir verebilir mi? ve son olarak lastik önerileriniz nedir?Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.İyi günler.

Etiketler
Ynt: Frontera Sport Modifiye ?..

merhaba

Öncelikle aramiza hoşgeldin.

Frontera içim modifiye işlemleri türkiye biraz zor. kitti dişardan getirmek gereki. Calaminı adlı marka kit var.
Frontera aslında izusu rodeo dur yürüyen şase i kaporta izusu diğer kısmler opel.
Güzel ve sorunsuz bir araç.
Modife için kendin uğraşman gerekir ama en kolay yol önde torsiyon arkada yayları yükseltmektir.

selamlar

murat

Merhaba Murat Bey,
Hızlı cevabınız için çok teşşekür ederim.Forumda daha önce yazmış olduğunuz pek çok yazıyı da beğeniyle takip ettim.Yüksekliği torsiyon ve makaslarla halledebiliriz demilşsiniz.Onun dışında şnorkel ve vinç konusunda Ankara da yardımcı olacask bir servis yada usta biliyor musunuz?İlginiz için tekrar teşekkürlşer.Saygılar,
Haluk

merhaba

Helezon ve arka makazlardan uzatma yaparken ona göre amortisörleri de uzatnak gerekir. ve 4xe den alayan iyi bir usta rahatlıkla yapılır.
böylekikle 5 6 cm fazla yükseklik elde edilir. birde lastik ebatını büyütmek gerekir. sizde lastik ebatı nedir.

selamllar

murat

Merhaba Murat Bey,
Daha önceki fronteralarımda fabrika çıkışı lastiklerin ebadında Good Year Wrangler kullanmıştım ve ölçü değiştirmemiştim. Şimdi almayı düşündüğüm araç bu : http://www.sahibinden.com/1996_opel_frontera_2_0_4x4-88WQQaXQQ16784957WQQpXQQdisplayitem Bu raç için uygun ölçü ve modelde hangi lastiği tavsiye edersiniz.Çamurda da sorun çıkarmıyacak bir lastik tercih ederim.Önceki fronteralarımı günlük kullanıyordum o yüzden ok 144 tarzı lastik yerine AT lastik tercih etmiştim ancak şimdi günlük kullanıcak aracım olduğundan biraz daha arazi ağırlıklı bir fronteram olsun istiyorum.Araziye çıkana kadar yolda tehlike yaratmıyacak ancak arazide de nispeten avantaj sağlıyacak lastik modeli için marka model ve ebat tavsiyesinde bulunup bir de vinç ve şnorkel konusunda bilgi verirseniz çok memnun olurum.
Saygılar,
Haluk

Merhaba

snorkel için yeni bir konuaz önce açttim

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=39948.new#new

lastik konusu ise bende önceleri 255/65/ 16 lastik vardı. şimdi işe 245 75 16 good year m tr lastik var. bunlar arazide çok güzel yağurdza dikkat gerekir. ama 265/75/ 16 kullan arkadaşlar var. bende yeni lastik düşünuyorum oda 265/75/ 16.

insa turbo

www.insaturbo.com

sadece off road için insa turbo lastik düşünyorum

selamlar

insa turbo.jpg

Merhaba Murat Bey,
Bu hızlı ve bilgilendirici cevabınız için çok teşekkür ediyorum.Ankara 'da ii bir 4 X 4 servisi,ustası tavsiye edebilecek biri varsas çok memnunoluru.İyi Paylaşımlar.
Selamlar,
Haluk

merhaba

Ankara da bilgi yok ama servisler adlı bölüm de bakarsanız orada bulabilrizsiniz.

selamlar

Selam

Kısa kasa frontera modifiye için daha kolay ve arazı kabiliyeti 5 kapıya göre daha iyi. kısa kasa modiifiye le ilgili bir kaç resim örnekleri.

dediğim gibi önde torsiyon arkada size makaslar daha uzun küpe ile uygun fiyata yükseltme tabii amortisörleri de unutmamak lazım.

selamlar

Merhaba Murat Bey,
Vallahi ne kadar teşekkür etsem az tam kafamdaki fronteranın resimlerini koymuşsunuz.Önceki fronteralarımı şehir içi kullandığımından fazla modifiye düşünmemiştim ancak bunu elimden geldiğince araziye hazırlamak istiyorum özellikle mavi frontera muhteşem görünüyor.ilginiz için tekrar teşekkür ederim.Saygılar,
Haluk

Merhaba dediğim gibi lastik,torsiyon ve amortisor ile uygun fiyatla halledersin bu iişi.bir de kısa kasa olunca değme kefine tabii rahatliği ve konforu da unutmamalı ..bu araçta

Ben ilk ffronteramı aslında biraz da tesadüfen almıştım.Mecidiyeköy de bir galeriye Suzuki Vitara bakmaya gittiğimde Vitaranın yanında frontera duruyordu.İkisini yan yana koyduğunuzda frontera çok daha gösterişliydi ve baya bir ilgimi çekti.Bir tur atınca almaya karar verdim ve hakkında neredeyse hiç bir şey bilmeden aldım.Daha sonra motorunun 2.0 vectra mooru olduğunu ve parça ile alakalı sıkıntısının olmadığını öğrendim.Off road ile ilgili kişilerin pek bilmediği rağbet etmediği bir araçtı ancak ben arazide yapabildiklerini görünce inanamadım.Üstelik AT lastikler ve modifiyesizken.Tüm bunların yanında aracın sağlamlığı ve yoldaki konforu da eklenince frontera benim vazgeçilmezim oldu diyebilirim.İlk fronteramı sattıktan 6 ay sonra dayanamayıp tekrar bir tane aldım.Onu satmak durumunda kaldım anca nasipse 3. sünü alacağım ve bu sefer sizin de değerli bilgi ve fikirleriniz doğrultusunda modifiye edip daha da keyifli doğa yolculukları yapmak ve bu yolculukların görüntülerini sizlerle paylaşmak istiyorum.Katkılarınız için tekrar teşekkürler.Saygılar,
Haluk

selamlar bende yeni opel kullanıcısı olarak aranıza toyotadan terfi ettim artık terfimi onuda bilemiyorum :smiley:). 2002 senesinde sattığım forontera sportumu tekrar geri alarak aranıza katılmış bulunuyorum. öncelikle belirtmek istediğim bir konu var. Genelde hepsinde varmıdır bilemiyorum fakat forontera sport un arka defransiyeli LSD dir en azından benimki öyle yani kilitli defransiyel için uğraşmanıza gerek olduğunu sanmıyorum. Bu aracın arazi performansını pek bilen yoktur. Opelden sonra cj8 ve toyota hilüx kullandım ama rahatlıkla söyleyebilirimki Frontera ikisinden de çok farklı bir araç. Arazide mukemmel ve sorunsuz olduğu konusunda herkesle iddalaşabilirim. kaçkar dağlarında 40 cm karda ve 3100 rakımda sorunsuz ilerlediğini ve aracın içindekileri kesinlikle sarsmadığını hala unutabilmiş değilim. bu yuzden tekrar opele dönüşüm çok sıkıntılı olmadı. sizinde eski bir Frontera kullanıcısı olarak sıkıntı yaşamayacağınız ve keyfini uzun bi süre daha süreceğinizden eminim. Güle güle kullanın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,852
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR