Tüm Frontera ailesine selam, iki gün önce karşılaştığım problemi anlatayım , alışveriş için evden çıktım aracımda hiç bir problem yoktu tek marşla çalıştı bir süre sonra durdum markette, alışveriş yaptıktan sonra tekrar marşa bastığımda araç çalışmadı 2-3 kez bastım yine çalışmadı 1-2 dk.bekleyip tekrar marşa bastım çalıştı, yola çıktıktan bir süre sonra lpg den benzine aldım denemek için araç anında yığılıp stop etti bu sefer benzinde hiç çalışmadı, lpg ye alarak aracı tek marşla çalıştırdım (lpg ye aldığımda herşey normale dönüyor) eve geldikten sonra ustamı telefonla arayarak bilgi aldım ,anlattığın problem benzin pompası problemi dedi.Bende sanayiye ustamın yanına gittim (bu arada yolda bir kaç kez denedim benzinde çalışmadı) ustam da denedi çalışmadı daha sonra ustam eline küçük bir çekiç aldı sağ arka lastiğin ordan şasenin arasından çekiçle hafifçe (deponun üstündeki benzin hortumlarının girdiği kapağa şamandıranın bulunduğu yer) vurdu birkaç kez, tekrar marşa bas dedi tek marşla çalıştı. Bir kaç kez denedik sorunsuz çalıştı.ustanın dediği pompa sıkışmış olabilir, ustam yola çıkıp dene gel dedi bende yola çıkıp denedim devirli kullanarak hiç bir problem yoktu dönüşte ustanın yanına gelirken araç bi anda teklemeye başladı ve stop etti ve yine benzinde çalışmadı, aracımı lpg ye alarak ustamın yanına gittim anlattım durumu o da pompa kesin değişecek dedi bende parçacılara giderek fiyat araştırması yaptım yan sanayileri 50-60 tl arası orjinal Bosch marka 170-185 tl arasıydı bende garantili (faturalı) olarak orjinal Bosch marka aldım 170 tl ye parça referans no: 0 580 314 097
aracım 1996 model x20se kodlu motor.
Depo sökülerek şamandıranın içinden eski pompa sökülerek yenisi takıldı ve tekrar depo yerine monte edildi.
test sürüşüne çıktık sorun çözüldü. Bu arada benim benzin deposu sürekli yarım depo doludur altına indirmem benzin pombasının sağlığı için ve uzun ömürlü olması için.
Umarım faydalı olur bilgi paylaşımım frontera ailesine.
aracım 1996 model x20se kodlu motor.
Depo sökülerek şamandıranın içinden eski pompa sökülerek yenisi takıldı ve tekrar depo yerine monte edildi.
test sürüşüne çıktık sorun çözüldü. Bu arada benim benzin deposu sürekli yarım depo doludur altına indirmem benzin pombasının sağlığı için ve uzun ömürlü olması için.
Umarım faydalı olur bilgi paylaşımım frontera ailesine.