Frontera hararet ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan daf95xf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,911
Ynt: Frontera hararet ?

BIM01' Alıntı:
benimde radyatörün üstünde çok küçük bir sızıntı var tamiri mümkünmü

Selam
Görneden birsey söylemek çok zor sürekli su ilave ederseniz motorda paslanma ve hararet baş göstercektir.
en iyi bir radyatörcu gösterin çok ufaksa sun-fix ( 2 komponeltli yapıştırı)ile belki çözülür

selamlar

Etiketler

Ben aracımda bir vida bile yerinden oynasa kıllanır huzursuz olurum,sürekli içini dışını itinalı şekilde temizler bakımını yaparım,benim anlamadığım ise araçta hararet olmuyor ve suyu da eksiltmiyor,çekişi falan güzel ama suyun kaynayıp kaynamadığından bile emin değilim,sadece o çatlakta sızıntı oluyor basınçtan dolayı

daf95xf' Alıntı:
Ben aracımda bir vida bile yerinden oynasa kıllanır huzursuz olurum,sürekli içini dışını itinalı şekilde temizler bakımını yaparım,benim anlamadığım ise araçta hararet olmuyor ve suyu da eksiltmiyor,çekişi falan güzel ama suyun kaynayıp kaynamadığından bile emin değilim,sadece o çatlakta sızıntı oluyor basınçtan dolayı

Aynen bende çok titiz davranırım ama sadece bakım için yoksa frontera sadece benım için bir orman arabası oldu. üstünden çamur eksik olmaz.
savas boyası gibi.
foto yollarsanız daha kolay olur ne kadar zamandır kullanıyorsunuz fronterayı sadece yol mu yoksa yol dışıda var mı

selamlar

Arabayı 10 günce 2.sahibi ( 1 yıl kullanmış,o da babasının arkadaşından almış) diş hekiminden aldım,14.000 TL'ye,çalışmayan hiç bir aksamı yok,geçen hafta BRC taktırdım çok daha şahane oldu valla,50 TL gaz ile şehiriçinde 175 km yol yaptım,performansı da aynı,yedek anahtarı ve kullanım klavuzu bile var :smiley: ama bu ufacık sorun canımı sıkıyor yine de

http://e1207.hizliresim.com/z/v/b4lfn.jpg
http://f1207.hizliresim.com/z/v/b4lht.jpg
http://g1207.hizliresim.com/z/v/b4lj7.jpg
http://g1207.hizliresim.com/z/v/b4lk1.jpg

daf95xf' Alıntı:
Arabayı 10 günce 2.sahibi ( 1 yıl kullanmış,o da babasının arkadaşından almış) diş hekiminden aldım,14.000 TL'ye,çalışmayan hiç bir aksamı yok,geçen hafta BRC taktırdım çok daha şahane oldu valla,50 TL gaz ile şehiriçinde 175 km yol yaptım,performansı da aynı,yedek anahtarı ve kullanım klavuzu bile var :smiley: ama bu ufacık sorun canımı sıkıyor yine de

MAŞALLAH
Tertemiz FRONTERA hemde bu fiyata bence kesinlikle satmayın. 50 tl ile 175 km harika

selamlar

Merhaba aradığınız genleşme kabını türkiyede bulmanız neredeyse imkansız, bende sizin gibi çok aradım ancak üretimden kalkan bir malzeme hiçbir yerde yok yurt dışındada(Almanya) bulmanız çok zor ben çözümü opel astranın genleşme kabını takarak sorunu çözdüm hiç bir işlevsel sorun olmadı gayet güzel sorunsuz şekilde kullanıyorum.

Umarım sorun su deposundaki çatlaktandır,çünkü hararet yükselmiyor ve su eksiltmiyor,umarım conta ile ilgili bir sorun değildir :( acaba sizin araçla benim aracın genleşme kapları aynı mı ?

Yakıt olarakta gayet iyi, bende sport(2.0) var şehir dışı 170-175 krş yakıyor(lpg). Hararet yükselmesi çok normal ancak termostat değişimi yaparsanız başınız ağrımaz,heleki eveliyatını bilmiyorsanız. Bir diğer önerimse hararet için özellikle sıkışık trafikte içten düğmeyle fanı manual çalıştırmak,ben çok faydasını gördüm tavsiye ederim.

Herkes bu araçlar için 100 dereceye kadar çıkmasını normal karşılıyor...fakat benim anlamadığım sogukken çalıştırıp 10 km kadar gittikten sonra hararet olmamasına rağmen suyun kaynamış olması ve kapağın altındaki ufak delikten sızıntı yapması,benim usta ise depo değişirse düzelir diyor,arabadan soğudum resmen... yarın ava gidecez arkadaşlarla bu durum beni tedirgin ediyor açıkçası,bu dediğiniz kap Astra'nın hangi modeli acaba ?

Bende yarın kap için vakit bulursam bir bakmaya gideceğim.
eğer antifirz yoksa su çabuk kaynar. birde kapda kaç olduğundan su çabuk kaynar.
basınç altında su geç kaynar.
mutlaka %50 su % 50 antifriz olmalı

Korkma frontera yolda bırakmaz
selamlar

daf95xf' Alıntı:
Umarım sorun su deposundaki çatlaktandır,çünkü hararet yükselmiyor ve su eksiltmiyor,umarım conta ile ilgili bir sorun değildir :( acaba sizin araçla benim aracın genleşme kapları aynı mı ?
hayırlı uğurlu olsun. aramıza hoşgeldin.
genleşme kabı sorunu bende yaşadım, vectra kabı ile modifiye yaparak hallettik. su devir daim e bir baktır derim. zaman zaman bıçaklarında çürüme yada korozyondan dolayı deforme oluyor. 1 hafta önceki frontera buluşmasından dönerken boluda aracım patara verdi. gerçi sorun parçadan değil ustadan oldu. krank devir sensörünün kablosunu kendi kanalından geçireceği yerde egsozt manifoltunun yanından almış. kabloda temas edince eriyerek yanmış.
araçlarımızın motoru opel omega ve vectra b motorla aynı, alt takım ısuzu ile aynı, yani parçada sorun olmuyor.

damast' Alıntı:
Bende yarın kap için vakit bulursam bir bakmaya gideceğim.
eğer antifirz yoksa su çabuk kaynar. birde kapda kaç olduğundan su çabuk kaynar.
basınç altında su geç kaynar.
mutlaka %50 su % 50 antifriz olmalı

Korkma frontera yolda bırakmaz
selamlar
muratın bu önerisine katılıyorum. motor soğutma suyunun su+antifiriz oranı, termostatın devreye girip çıkmasında önemli.

ustatlar genlesme kabı bıle uretımde yoksa radyatorun kendısı bozulursa nasıl bır yol ızlemelıyız..bulmakta sıkıntı yasarız ...bı arkadas astranın kabını kullandık demıste acaba baska bır arabanın opel serısının mesela omeganın radyatoru uyarmı bızdekı fronteraya ...saygılar

BIM01' Alıntı:
ustatlar genlesme kabı bıle uretımde yoksa radyatorun kendısı bozulursa nasıl bır yol ızlemelıyız..bulmakta sıkıntı yasarız ...bı arkadas astranın kabını kullandık demıste acaba baska bır arabanın opel serısının mesela omeganın radyatoru uyarmı bızdekı fronteraya ...saygılar
estağfurullağ ustad demeyelimde, frontera hakkında fazla bilgim yok başımıza geldikçe deneyim kazanıyoruz diyelim. (lütfen yanlış anlama) aracımdaki radyatör orjinal değil orjinali plastik, benden önceki sahibi aliminyum yaptırmış. ama yarın öğrenir paylaşırım.

murat abi (damast) senin bu konuda deneyimin varmı.? ayrıca telefonda konuştuğumuz konunun resimlerinide buraya atıyorum.

Slayt1.JPG

Slayt2.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri