Ynt: Frontera 3.2 İn Ne Kadar Yakıyor
arkadaşlar lpg de benim araç 0,50 kruş yakıyor şu an burda gaz fiyatı bazı yerlerde düştü 2,65 tl den alıyorum 0,45 kuruşada şehir içi düştügü oluyor ama cok fazla trafikle işim olmuyor akşamları eve dönerken biraz trafikte kalıyorum ama pek etkilemiyor lpg ayarlarınızı kontrol edin cok açık olabilir ben aracı ilk aldığımda 1 tl gazda yakıyordu gaz enjektörlerimden 3 tanesi arızalıydı onları değiştirdim bujiler hava filitresi ve lpg filitresini değiştirdim bu fiyatlara düştü. normalde lpg de benzin enjektör mlsaniyelerinin aynı olması lazım bunun içinde bir takım kombine çalışan parçalar vardır en önemlisi lambda sensörüdür bu sensör eger lpg kitinde bağlantısı yoksa ne yaparsanız yapın gaz ayarınız istediğiniz gibi olmaz araç beyni lambda sensöründen aldığı sinyalle yakıt ve hava karışımını hesaplar motora ona göre yakıt verir lpg nin benzinden daha farklı bir yanma sistemi vardır araç lpd calışırken eksozdan cıkan gazların hesablanmasını beyin benzin zannederek ona göre açar ve kapar genelde yakıt farkları bundan kaynaklanır yeni sistem gaz taktırırken kimse bilmez ama lambda sensörü baglantısı varmı yokmu sorunuz