Frontera 3.2 İn Ne Kadar Yakıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezegenli99 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,311

gezegenli99

Yeni Üye
frontera 3.2 sı olan arkadaslar araclarının ne kadar yakıt tukettıklerını yazabıler mı ben ankaradayım bu soguklarda 650 kurus cıvarı yakıt tuketımım var normaldır

Etiketler

Ynt: Frontera 3.2 İn Ne Kadar Yakıyor

en son olctugumde 725 tl yı gordum ama ben kısa mesafe bınıyorum galıba bırazda ondan dolayı olsa gerek mesafe uzun olursa yakıt tuketımınde azalma olacagını dusunuyorum.

Sehir ici 2 bin deviri gecirmeden kullandigim halde 20 liraya 37 km gidiyo uzun yolda 100 le gidersem 400 yakiyo

ben sadece haftasonları arazide kullanıyorum vede 800-900 kuruştan aşağı düşmüyor.siz halinize şükredin arkadaşlar:smiley:)

3.2 lt, 205 beygir kullanıp da yakıttan laf edilmez yahu :smiley: hele ki şehir içi kullanımda hiç olmaz ama sehirdışında tabiki daha avantajlı oluyor

full depo sadece şehir dışı 600 km yapıyor, şehir içinde ise makul trafikte görebileceğiniz maksimum mesafe 400 km.

gezegenli kardeşim bende ankaradayım ve kısa mesafeli kullanıyorum 60 lt lik lpg tankı full dolu ş.i 250 km gidiyor benzin cabası uzun yolda full lpg 375 km gidiyor

arkadaşlar lpg de benim araç 0,50 kruş yakıyor şu an burda gaz fiyatı bazı yerlerde düştü 2,65 tl den alıyorum 0,45 kuruşada şehir içi düştügü oluyor ama cok fazla trafikle işim olmuyor akşamları eve dönerken biraz trafikte kalıyorum ama pek etkilemiyor lpg ayarlarınızı kontrol edin cok açık olabilir ben aracı ilk aldığımda 1 tl gazda yakıyordu gaz enjektörlerimden 3 tanesi arızalıydı onları değiştirdim bujiler hava filitresi ve lpg filitresini değiştirdim bu fiyatlara düştü. normalde lpg de benzin enjektör mlsaniyelerinin aynı olması lazım bunun içinde bir takım kombine çalışan parçalar vardır en önemlisi lambda sensörüdür bu sensör eger lpg kitinde bağlantısı yoksa ne yaparsanız yapın gaz ayarınız istediğiniz gibi olmaz araç beyni lambda sensöründen aldığı sinyalle yakıt ve hava karışımını hesaplar motora ona göre yakıt verir lpg nin benzinden daha farklı bir yanma sistemi vardır araç lpd calışırken eksozdan cıkan gazların hesablanmasını beyin benzin zannederek ona göre açar ve kapar genelde yakıt farkları bundan kaynaklanır yeni sistem gaz taktırırken kimse bilmez ama lambda sensörü baglantısı varmı yokmu sorunuz

arkadaslar 3.2 asık oldugum aracımı yaıt tuketımı yuzunden satmak zorunda kaldım gercı ıyı bır fıyata sattım ama yınede cok üzülerek verdım aracımı sımdı daha az yakıt tuketen bır arazı dusunuyorum aklımda 1998 model 2.0 v6 suzukı vıtara var kullanan arkadaslar varsa fıkırlerını alabılırmıyım
-yedek parca bulma ve fıyat
-yakıt tuketımı performans
-arazı ıcın nasıldır ve en son uzun yol da konfor nasıldır tsşler yardımcı olacak arkadaslara sımdıden

vitarayı kullanmadım ama tahminimce yakıt sarfiyatı konusunda fronteradan pek aşağı kalır yanı yoktur.ortalama aynı yakıt tüketim değerleri birbirine yakındır.arazide vitara iyidir.parça konusunda sıkıntı yaşamassınız.

tşkler bım01 ama bugun vıtaralara cıddı alıcı gozuyle bakınca komık geldı cok dar ve kucuk bır ıc hacmı var pişman olmadım desem yalan olur sattıgıma cok arazıye cıkan bırı deılım ben o yuzden ya x traıl yada crv kaldı gerıye ne dersınız

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR