Frontera 2.0 Sport Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan maydogan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,873

maydogan

ıts your life
Yer
İSTANBUL
herkese selamllar;

94-96 arası frontera 2.0 almayı düşünüyorum acaba bu arabanın kronik hataları, handikapları, yakıt durumu, hakkında bilgi veriirmisiniz. ben normalde binek araç olarak kullanacağım genelde, o yüzden yakıt konusunda sıkıntı yaşarmıyım.şimdiden teşekkürler herkese.

Etiketler
Ynt: Frontera 2.0 Sport Hakkında

Sayın maydoğan Frontera sport düşünüyorsanız 1995 modellerinin bir kısmı ve 96-97 gibi üst modelleri tercih etmenizde fayda var (sebebi) arka frenlerinin disk olması ve arka süspansiyon sisteminin amortisörlü olması, yakıt konusuna gelince lpg de şehir içi 300kuruş (şehirler arası yolda 240-250 kuruş) arası yakıyor. binek araç gibi kullanıcaksanız hızıda sevmiyorsanız olabilir.Motoru 2.0 115BG dir (otomobil gibi seri olamaz) sebebi boş ağırlığı 1761 kg + lpg kiti ve tankı + binen kişi olması, Frontera çok keyifli ve sağlam bir 4x4 dür sizinde frontera ailesine en yakın zamanda katılmanız dileğiyle...

teşekkürler yusuf bey...biraz daha detay varmıdır acaba..parça, elektronik,mekanik aksam sıkıntıları felan...rahat bi insanım araç alıp satma konusunda alırken özellikle baktırma dikkat etme gerekliliği duyacağım bir özellik varmıdır...inşallah aldığım mesajını ve fotolarınıda burdansize iletirim...teşekkürler ilginiz için saygı+sevgiler.

Eski bir Frontera sport kullanıcısı olarak eşdeğerleri ile kıyasladığınızda frontera sport tek derim şayet ben sattıgıma bin pişman olmuşdum
frontera sport un motor ve mekanik parça konusunda parça sıkıntısı yaşamazsınız zaten kolay kolay arıza veren biraraç da değildir
komple motoru yine siteden bir arkadaşımız 2500 e yaptırdı ben muayeneye sokarken 250 lira ön salıncaklar rotlar komple değiştirdim aksesu arları dersenizonlar biraz pahalıdır ama onlarıda e bay dan alabilirsiniz.
Yolda ben buradayım diyen bir araç arazi performansı süperdir..

teşekkürle ayazağa bilgiler için...yıllardır opel binek kullanıcısıyım. oyüzden opel 4x4 lere bakıyorum. opel artık tutkumuz olcak sanırım...;)

Temizini bulmaya dikkat edin gerisi teferruat dediğim gibi kolay bozmaz araçlardır
resimlerini bekliyoruz ;)

Daha fazla detay vermem gerekirse motor bloğu (vectra A) kasayla aynı olduğu için motor parçaları konusunda sıkıntı yaşamazsınız.sözlerinizden sık araç değiştiren biri olduğunuzu seziyorum,size nacizane tavsiyem; (frontera) ve diğer 4x4 araçlar hızlı alıp satmaya gelmezler bu tür araçlara çoğunlukla binici olanlar alıp kullanır.Sonradan üzülmeyin. benim size tavsiyem frontera alırken yürüyen aksama dikkat etmeniz,yoksa orası boyalı şurası çizik gibi hususlara fazla takılmayın sonuçta ortalama 15-16 yaşında araçlar. sizi üzebilecek kısımlar yürüyen aksamlardır, bu yüzden mutlaka 4x4 den anlayan ustalara gösterip almanız en idealidir.

Birde Frontera alırsanız mutlaka termostatını orjinal GM'le yenileyin başınızın sonradan ağrımaması için,sizde eski bir opel ci olarak bilirsinizki opel motorları hararetli çalışır, özellikle yaz aylarında trafikte,göstergedeki kırmızı çizginin yakınlarında seyreder ibre bu opeller için çok normaldir.Opeller için Termostatında önemi burda ortaya çıkıyor. Büyük problemli bir kronik sorunu yoktur fronteraların.

teşekkürler değerli bilgileriniz için...açıkçası sabırsızlanıyorrum fronteraya binmek için..en kısa zamanda arabamı satılığa çıkarıp fronteramı almak..almacağım arabıyı buldum bile...;)

Merhaba, biraz önce aranıza katıldım (yeni üye), öncelikle herkese selamlarımı iletiyorum. 96 yılında sıfır aldığımdan beri kullanıcısı olduğum FRONTERA 2.0 hakkında, ben de 95 sonu yada 96 model yıllarını tercih edilmesine katılıyorum. Öncekilerden farkı çok, ABS standart, arka süspansiyon helezonlu, eskiler makaslı çok zıplatır, klima standart, jant ebadı şehir+arazi kulanımına göre 15 inch'den 16 inch'e çıkarılmış, söylendiği gibi akselerasyonu hızlı değil ama yarış arabası olmadığını hatırlarsanız ve ona göre gaz verirseniz hızlanması keyif bile verir... 80 lt yakıt kapasitesi ile akıllı hızlarda kullanırsanız motor hacmi avantaj oluyor, sarfiyat uzun yolda 10 lt. nin altına bile iniyor. Uygun yolda gazlarsanız 170 km üstüne rahatça çıkıyor, tabii bedelini benzin ile ödüyorsunuz. En önemli avantajı virajı adeta rakipsiz..! Kullandığım birçok arazi aracı içinde en iyi viraja giren araba. Tabii, çıkışı sizin maharetinize kalmış. Özetle ben aldığımdan beri çok keyif alarak kullanıyorum, bazı ilavelerim de oldu, örn. direksiyon amortisörü taktım, büyük ebatlı ön tekerleklerde kasis ve asfalttaki ağır araç izlerinde sallanmaları önlüyor, yine eksik gördüğüm kapı altı aydınlatmaları, bagaj aydınlatması (arka koltuk gölgeliyor) ve torpido gözü aydınlatması gibi... yani biryandan da üzerinde farklılıklar yaratarak oynuyorum. Sonuç olarak temiz bir tane bulup keyif almanızı diliyorum. Biraz uzadı ama yazacak çok şey var, umarım sabırlısınızdır.

Abiler selamlar

madem konu açılmış bir soruda ben sormak isterim

bu sport 2.0 ile 2.0 i arasındaki espiri nedir tam olarak..

saygılar..

Sayın Kurukafa arkadaşım, 2.0 ve 2.0i arasındaki fark; ''i'' harfinin ''injection'' yani halk dili ile ''enjeksiyon - yakıt püskürtmeli sistem'' olduğunu gösterir. Frontera'larda ''A'' serisinin ilk varyasyonlarında 2.0 litre motor hacmini temsil eden rakamların yanına enjeksiyonu ifade eden ''i'' harfi eklenmiştir ( 2.0i ) daha sonra piyasaya çıkan ''A'' serilerinde enjeksiyon mevcut olmasına rağmen ''i'' harfi konmamıştır ( 2.0 ). Aslında devamında ''i'' olmayan rakamların karbüratörlü yakıt sistemini ifade etmesi gerekir ama artık karbüratörlü araba üretmediğinden Opel buna gerek görmemiştir. Selamlarım ile...

maydogan' Alıntı:
teşekkürler değerli bilgileriniz için...açıkçası sabırsızlanıyorrum fronteraya binmek için..en kısa zamanda arabamı satılığa çıkarıp fronteramı almak..almacağım arabıyı buldum bile... ;)

temiz bir 96 2.0 sport um var sizin aracınız ne..isterseniz takasa girelim :smiley:

gb.jpg

IMG01015-20120131-1130.jpg

Bende eski bir 94 sport frontera kullanıcısı olarak fronterayı tavsiye ediyorum .94-95 modellerde ; arkalar makaslıdır.motor düz motordur kadet-omega -vektralarla aynıdır.sorunsuz bir motordur.sıralı sistem gaza çok uyumludur.96 -97modeller ekotec motordur ben pek beğenmem ekotek motorları ama tercih meselesi.soğutma 93-94 lerde kayışlıdır.sürekli soğutma yapar.ben pervaneyi değiştirmiştim.ford transitinki ile. hararet kesinlikle yükselmezdi.diğer modellerdeki gibi fan açmama probleminiz olmaz yani.sonra resimdeki gibi bir tasarımda makaslı olması nedeniyle çok hoş olur diye düşünüyorum.alırken dikkat etmeniz gereken bence yürüyen ve difransiyel.bütün fronteralarda difransiyel gövdesi aynı.5.13,4.88,4.56,4.30 oranlarında.Benim rastladıklarım çoğunlukta 5.13 oranlıydı.almadan önce 1,2,3,4 ve 5. viteslerde ses varmı dinleyin.varsa difransiyel sorunludur.buda size biraz pahalıya malolabilir.ebyadan parça alırkende dikkat edin orda araçlar sağdan direksiyon olduğu için bazı parçalar uymaz.Bu arada elimde bazı frontera parçaları var .parça lazım olan arkadaşlara verebilirim.

images.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,606
Kaydolan Son Üyemiz
Alesta 67

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR