Herkese merhaba, daha önce uzun yolda başıma gelmişti ne olduğunu tam anlayamamıştım birazda yeniydim jeep konusunda bugün tekrar yaşayınca danışmak istedim. Bugün yola çıktık 10 dakika sonra araç hızlanmamaya başladı ne kadar bassamda sanki bir şey aracı tutuyormuş gibi birkaç dakika sonra balata kokusu aldım aracı kenara çektim sol ön tekerlekten duman çıkıyordu, gaza basıyorum ama frenler şişmiş araç gitmiyor. Bir yarım saat kadar soğumasını bekledim sonra yakında bir benzin istasyonuna kadar yavaşça gittim ama araç tutuk frenle gidiyoruz motorda zorlandı, benzinlikte aracı yıkamaya soktum suyla tekerlekleri soğuttum neyse düzeldi ama güvenemedim bir saat bıraktım iyice soğusun diye. Bu olay ilk kez 2 sene önce disk ve balataları değiştirdikten sonra uzun yolda olmuştu nedenini anlamamıştım hatta hararet yapıyorduk az kalsın motor çok zorlanmıştı, şimdide bir ay olmadı fren hortumları ve abs sensörü değiştirdim sol ön tekerlekte frene bastığımda ıslık sesi çıkmaya başlamıştı hatta onun için yeniden götürecektim ki böyle bir şey oldu yarın götürüp baktıracağım, fren neden kilitler aracı düz yolda giderken bilgisi olan var mı bu arada araç 2000 model grand cherokee wj. Konu dağılmış gibi geldi şimdi tekrardan okudum bir şey atlamamak için ama olay özetle, basıyorum araç frenle gidiyor hızlanmıyor motor zorlanıyor devam etsem yanacak yani o derece frenler sıkışıyor.