Freelander Xenon ve Kol Dayama 2004 SE

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fiochhi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,336

fiochhi

Yeni Üye
MERHABALAR 2004 MAKYAJLI FL İÇİN KOL DAYAMA ÖNERİNİZ VARMIDIR MARKA MODEL YADA ORJİNAL BEJ KREM RENK DERİ ARAÇ. XENON TAKTIRANLAR İSE HANGİ MARKA ÖNERİR VE ARIZA İLE İLGİLİ BİR PROBLEM VARMIDIR

Etiketler
Ynt: Freelander Xenon ve Kol Dayama 2004 SE

fiochhi' Alıntı:
MERHABALAR 2004 MAKYAJLI FL İÇİN KOL DAYAMA ÖNERİNİZ VARMIDIR MARKA MODEL YADA ORJİNAL BEJ KREM RENK DERİ ARAÇ. XENON TAKTIRANLAR İSE HANGİ MARKA ÖNERİR VE ARIZA İLE İLGİLİ BİR PROBLEM VARMIDIR

kol dayama için koltuğun yanı delinmek zorunda..başka türlü bir uygulama ben görmedim. cerrahpaşada çok güzel bir koltukçu vardı daha önceki araçlarıma hep onda kolçak yaptırdım. güzel de oluyor..karar sizin.

Xenon takmanızı önermem, asfaltta güzel ışık vermekle beraber, hem karşıdan geşenin gözünü çok alıyor hem de yapmur, sis yada karlı havalarda görünüm çok düşmektedir...Orjinal sarı ışığın 110 watlık philips ampül takamnızı öneririm. Harika ışık verir. ayrıca orjinal olmayan xenon ışığı muaynede sökmeniz gerekecektir.

kol dayama için kesinlilkle koltuğu kestirmem ingilterede orjinalini yapmışlar linki bu http://cgi.ebay.com/Landrover-Freelander-Rover-1-OEM-Armrest-TOP-/130447595473?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1e5f4857d1#ht_3487wt_905 yazın gidince alacağım. xenon için ise cenmax kullandım çok iyi bir montaj yapıldı. görüntü olağan üstü fakat dediğiniz gibi göz alıyor o yüzden farları biraz düşürüyorum ayarlarından ozaman çok zarar vermiyor kullanıcılara kol dayama için irtibata geçtim aynı zamanda diğer parçalarda buradan çok daha ucuz stepne koruma kılıflarınıda 15 pounda satıyorlar hemde çok güzel ve orjinal arka stop lambalarına borusan 48euro + kdv isterken yani 130 tl yi buluyor ingilterede 18 pounda alabiliyorum saygılar...

fiochhi' Alıntı:
kol dayama için kesinlilkle koltuğu kestirmem ingilterede orjinalini yapmışlar linki bu http://cgi.ebay.com/Landrover-Freelander-Rover-1-OEM-Armrest-TOP-/130447595473?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1e5f4857d1#ht_3487wt_905 yazın gidince alacağım. xenon için ise cenmax kullandım çok iyi bir montaj yapıldı. görüntü olağan üstü fakat dediğiniz gibi göz alıyor o yüzden farları biraz düşürüyorum ayarlarından ozaman çok zarar vermiyor kullanıcılara kol dayama için irtibata geçtim aynı zamanda diğer parçalarda buradan çok daha ucuz stepne koruma kılıflarınıda 15 pounda satıyorlar hemde çok güzel ve orjinal arka stop lambalarına borusan 48euro + kdv isterken yani 130 tl yi buluyor ingilterede 18 pounda alabiliyorum saygılar...

Bu güzel bir çözüm. değeri tartışılır...Ben de rüzgarlık bulamamıştım ön camlar için ben de onu yunanistandan satın aldım. Yurtdışı bizden ucuz..Bu bi gerçek. Xenon konusunda orjinal olmayan her türlü lambaya ben karşıyım denedim bizzat ormanda özellikle yağmurlu havalarda görüş azalıyor. Bu da sarı rengin kırılma ve uzama açısı ile beyaz+mavinin farkından kaynaklanıyor...

15 liradan 900 hatta 1500 liraya kadar sis farları var ancak ne nedir? Hangisine kaç para verilir, verdiğin paranın değerini karşılarmı bilmiyorum. Bir sağlıkçı olarak pek elektrikten anlamıyorum. Köy yoluna girdiğimde uzağı rahat görebileceğim, sistede önümü aydınlatacak yerden bir sis farı yada hem yerden hemde tepeden 4 tane sis farı çok hoş ve kullanışlı olurdu hani. Şöyle güveneceğim 150-300 arası bir takım beyaz sis bulsam ( alta kısa menzilli, üste yayılan türden uzak menzilli ) tepesine atlayacağım ancak bilmeyince de alınmıyor. Konu ile alakalı önerilerinizi ve fiyatlarınızı bekliyorum dostlar.
Sağlıcakla kalın

Vetihsan' Alıntı:
15 liradan 900 hatta 1500 liraya kadar sis farları var ancak ne nedir? Hangisine kaç para verilir, verdiğin paranın değerini karşılarmı bilmiyorum. Bir sağlıkçı olarak pek elektrikten anlamıyorum. Köy yoluna girdiğimde uzağı rahat görebileceğim, sistede önümü aydınlatacak yerden bir sis farı yada hem yerden hemde tepeden 4 tane sis farı çok hoş ve kullanışlı olurdu hani. Şöyle güveneceğim 150-300 arası bir takım beyaz sis bulsam ( alta kısa menzilli, üste yayılan türden uzak menzilli ) tepesine atlayacağım ancak bilmeyince de alınmıyor. Konu ile alakalı önerilerinizi ve fiyatlarınızı bekliyorum dostlar.
Sağlıcakla kalın

Siste görmeyi sağlayan lambalar yere yakın olmalıdır. Freelanderınızdaki orjinal sis lambaları bu işi layıkıyla görür. Şayet yoksa oralara ampülü philips olan herhangi bir sis lambası takabilirsniz. Tepeye ise delici diye tabir edilen uzağı gösteren lambalardan takmak lazım. Benim yeni aracımda 2 adet hella nın 10000 kelvinlik delicileri var önde..Nefis aydınlatma sağlıyor ormanda ve ışıksız ortamda...Yaşadığınız yerde genelde tek seyehat ediyorsanız arka bagaj üstüne de mutlaka ufakta olsa geriyi aydınlatan bagaj lambası takın diye tavsiye ederim...Bagajdan bişeyler almak ve koymak, geri geri giderken vs konularda zamanında ben çok eksikliğini hissettiğim için belirtmek istetim.

Aracımda sis lambası adına bişey yok. Arkada var geri sis lambası. Ancak geriyi aydınlatan lamba güzel fikir teşekkür ederim. Araca fazla zarar vermeden fazlada dikkat çekmeyen lambalar takmaya niyetim var. Marka, model fiyat ve satın alınacak yer konusunda bilgiler verirseniz çok memnun olacağım.
Tekrardan teşekkür ederim.

Vetihsan' Alıntı:
Aracımda sis lambası adına bişey yok. Arkada var geri sis lambası. Ancak geriyi aydınlatan lamba güzel fikir teşekkür ederim. Araca fazla zarar vermeden fazlada dikkat çekmeyen lambalar takmaya niyetim var. Marka, model fiyat ve satın alınacak yer konusunda bilgiler verirseniz çok memnun olacağım.
Tekrardan teşekkür ederim.

Geri vites lambası sadece işaret vermek maksatlı düşünebilirsniz. Aydınlatma amaçlı değildir pek. Tepeye orta noktaya her aksesuarcılarda bulabileceğiniz 70 watlık beyaz normal sarı ampüllü lambalar var. Onların tepesinde bir de duy var. Bununla hem manuel çalıştırabiliyorsunuz hem de geri vitese taktığınızda yanabiliyor. Bunu artık sıkı bir elektrikçi halleder. Sis lambalarınızın yerleri varsa istanbuldan orjinal alıp takmanızı öneririm. Zira hem küçük hem de harika ışık verir. Yoksa ben yardımcı olurum size...

Orjinal yer yok tamponda. Benimkisi 2001 2.5 V6 Arka tarafa geri vitese takınca arkayı net bir şekilde görmem için sanırımki Yedek Tekerin alt tarafına arkayı netçe görebileceğim (köylerde geri geri uzun ve dar yollarda gece gidebileceğimi düşünerek) yaylımcı bir sis iyi olur. Ufak ve göze çarpmayan bir lamba çok iyi olurdu kanımca. Birde bu arka lambayı geri vitese takınca otomatik yanacak şekilde ayarlayabilirsem sanırım iyi olurdu. Buralarda (Sivas - Kayseri) uygun bir ön sis bulabileceğimi sanmıyorum. Bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.
iyi akşamlar.

Vetihsan' Alıntı:
Orjinal yer yok tamponda. Benimkisi 2001 2.5 V6 Arka tarafa geri vitese takınca arkayı net bir şekilde görmem için sanırımki Yedek Tekerin alt tarafına arkayı netçe görebileceğim (köylerde geri geri uzun ve dar yollarda gece gidebileceğimi düşünerek) yaylımcı bir sis iyi olur. Ufak ve göze çarpmayan bir lamba çok iyi olurdu kanımca. Birde bu arka lambayı geri vitese takınca otomatik yanacak şekilde ayarlayabilirsem sanırım iyi olurdu. Buralarda (Sivas - Kayseri) uygun bir ön sis bulabileceğimi sanmıyorum. Bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.
iyi akşamlar.

O zaman tamponun hemen önüne plakalık kenarlarına 2 adet sis lambası taktırabiliriz. Ben burdan lamba yollarım isterseniz. Arkaya ise ledek lastiğin altına takarsanız sadece alt arkayı aydınlatırsınız. Üst tarafa takarsanız arkadaki her yeri aydınlatırsınız. Bence üst daha isabetli olacaktır. Kendiniz manuel de yakarsınız tıpkı askeri araçlarda yada traktörlerin arka kısmındaki projektör gibi güşünün...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri