FreeLander 1 1.8 LPG de nasıl yakar? Teşekkür ederim..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Erhan Acar03 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,570

Erhan Acar03

Yeni Üye
Öncelikle herkeze Selamlar... Ben Güneydoğuda görev yapıyorum ve Avcılığı da çok seviyorum. uzun yolculuklar yapmak zorunda kalıyorum.. 2001 - 2002 Model Freelander Almayı düşünüyorum, Siz ustaların bilgisine başvurmak istedim.. bu aracın hem 4*4 ü hem de 4*2 si varmıdır ??? LPG takılı olanlar Nasıl yakar ?* motorda ve çekişte sorun olur mu ? Yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim şimdiden......

Etiketler
Ynt: FreeLander 1 1.8 LPG de nasıl yakar? Teşekkür ederim..

Sanırım kimse Cevap yazmak istemedi... Bi bilen yokmu arkadaşlar..

Erhan Acar03' Alıntı:
Öncelikle herkeze Selamlar... Ben Güneydoğuda görev yapıyorum ve Avcılığı da çok seviyorum. uzun yolculuklar yapmak zorunda kalıyorum.. 2001 - 2002 Model Freelander Almayı düşünüyorum, Siz ustaların bilgisine başvurmak istedim.. bu aracın hem 4*4 ü hem de 4*2 si varmıdır ??? LPG takılı olanlar Nasıl yakar ?* motorda ve çekişte sorun olur mu ? Yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim şimdiden......
öncelikle hoşgeldiniz :smiley: çok bildiğimden değil de elimden geldiği kadar yardım etmek isterim...freelanderın 1.8 i kötü ünüyle meşhurdur forumda daha iyi bilen arkadaşlar cevap vereceklerdir ancak bi arama yaparsanız(forumda) 1,8 freelander diye karşınıza çıkacak başlıklar pek iç açıcı olmayacaktır, on kişiden dokuzu uzak durmanızı tavsiye edecektir.Bana sorarsanız bu kadar kötü ünü olan motorda muhakkak birşey vardır."Başıma iş açar mı " derseniz şansınıza kalmış, bu işler biraz da şans işidir...

Land Rover'ın hiçbir modelinde 4x2 seçeneği yoktur.Freelander tercih edecekseniz TD4 tercih edin derim.Benzinli freelander başa beladır,çok sorunlu bir araçtır.Güneydoğuda hangi ildesiniz ?

ben 2000 model 1,8 freelander kullanıyorum araçta prins lpg var performans süper...yakıt şehir içi 40-50kr şehirler arası 25-27kr tabi sıcaklık -10 -18 lerde iken yazın yakıt dahada düşüyor.1,8 motora gelince yağına suyuna baktıktan sonra hiç bir halt olmuyor millet sıfır araçların motorunu yiyor...10-12 yaşında araca bineceksin yağını suyunu sesini dinlemeyeceksin bu bir hata olur.td4 dizel motorlara bakmayınca ne oluyor onlarda da bir sürü sorun çıkıyor dizel yakıt kalitemiz çok iyi ya.sonuç olarak birazda kişiye göre yani kullanım ve bakıma göre motor ömürleride değişiyor.şahsi düşüncem böyle.1,8 leri lpgden dolayı bagaj küçülüyor ondan dolayı şikayet edebilirim birde conta yakıyormuş ama daha başıma gelmedi....karar sizin fakat landrover freelander tercihiniz süper kullanınca heleki bu yılki bir kış ortamında kesinlikle pişman olmazdınız.ben nissan navara kullandım boyutlarından ve vergisinden bıktım park sorunu patika yollara girememe v.s.--- daihatsu terios kullandım süper ama omuz omuza araç içinde saf tutar olduk bagaj lpg ile sıfır, bir köpek bile sığmıyordu.freelander arazisi güzel çekiş güzel tek sorunum lpg den dolayı bagaj biraz dar teriostan iyiama.ister 1,8 ister td4 olsun tercihiniz güzel ama gönül temiz bir td4 ister tabiki ilava edeyim son söz olarak ;)

Öncelikle değerli yorumlarınızı ve bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.. İnşallah bi kaç ay içersinde temiz 1 freelander bulursam almaytı düşünüyorum.. Ben Diyarbakırda görev yapıyorum ve bol bol ava gidiyorum.. zor yollar için bence çok ideal bi araçç inşallah masrafsız ve az yakanına denk gelirim.. Allaha emanet olun, selamlarımlaa

benim bir arkadaşım lpgli kullanıyordu 1999 modelini çok sorun yaşadı ve sattı. ben de 3 kapılı modelini düşündüm ama daihatsu terios daha ağır basıyor ne de olsa toyota motoru toyota da her yerde var. güneydoğu anadoluda freelanderin tamiri de sıkıntı olabilir.

Değerli landcılar foruma yeni üye olmakla beraber henüz 5 aydır da lan rover freelander 1999 1.8 i kullanıcısıyım.aracımda BRC marka sıralı sistem lpg mevcut.lpg 2 yıllık. araçla bir defada 1300 km uzun yol yaptım 300 TL yakıt harcadı. yani 24 kuruş civarında yakıt sarfiyatı oldu.bence çok iyi bir rakam.fakat şehir içinde ölçmedim.Aracımdan çok memnunum.Bence mükemmel bir hafif arazi aracı.Bugüne kadar da beni hiç üzmedi.Ufak tefek masraflar olur illa ki bir araçta.

Şu ''1.8 sorunlu onun yerine TD4 dizel al'' olayına da sıcak bakmıyorum.Kaldı ki TD4 olup komple motor indiren ya da İngiltere'den sıfır motor getirten kişi de çok.Önemli olan kişinin arabasını beğenmesi bence.Ondan sonra ha 1.8 benzinli olmuş ha TD4 olmuş...Ha 30 kuruş yakmış ha 50 kuruş yakmış.Ben aracıma uzaktan baktığım zaman içimi gıdıklıyo küçük canavar... araca bindiğim zaman kendimi mükemmel hissediyorum. Ne Range Rover ne Defender ne de Discovery bende Freelander kadar ilgi uyandırmıyor.Ömrüm boyunca dizelin sesinden hazzetmemişimdir.... gırgırgır gırgırgr.... benzinli araç daima sessiz sedasız çalışır.

Özetle Land Rover Freelander alacak arkadaşlarıma hem 1.8 benzinli & lpgli hem de TD4 diesel olanı tavsiye ederim.

arkadaşım ben de 3 yıldır kullanıyorum, ventgaz lpg sistemi var hiçbir sorun çıkarmıyor. 30-35 krş arası yakıyor,vethek37 arkadaşımın yazdığı gibi araca ii baktığın sürece hiçbir sorun çıkarmaz...

öncelikle iyi günler.ben 2 yıldan beri kullanıyorum ve kendi çapımda iyi bir avcıyım.araziye çıkmayıda çok severim benim aracımdada atiker lpg mevcut ve bir sıkıntı yaşamadım ama arkadaşlarımızın dediği gibi yağını suyunu devamlı konturol ederseniz bi sorun çıkaracağını sanmıyorum ama tabikide alacağınız aracın geçmişine bağlı.banada sanayideki bir çok arkadaşım sakın bulaşma dedi ama sanırım 2 seneden beri onları utandırdı aracım.temizini bulur ve aracınıza iyi bakarsanız keyifli bir araçtır.size hayırlı günler dilerim..

İyi günler
LR Freelander almayı düşünüyorsanız bulunduğunuz yerde araçtan anlayan iyi bir usta bulmak zorundasınız.
(Ustaların bir kısmı herşeyden andıklarını söylerler onlardan uzak durun).
Eğer ehil usta bulamassanız başınız ve çebiniz çok zarar görür.
Gönlünüze göre araç bulmanız dileğiyle
Saygılar

Arkadaşlar herkese selam,
2005 model freelander 1.8 LPG'li Bursa şehir içi 270 - 300 Krş arası yakıyor.
asfalt dışı kullanımda bu rakam 400 kuruşun üzerine çıkıyor.

Ynt: Freelander 1 1.8 Lpg De Nasıl Yakar? Teşekkür Ederim..

Birçok defa arazi aracım oldu.Freelander bu kadar çok kötülenmeyi hak eden bir araç olduğunu düşünmüyorum.BAkımlarını yaparsanız hiç sorun yaşamazsınız.1 yaşında araçtan bile çok sorun çıkabilmektedir.Aldığınız aracın ucuzuna kaçmayın iyice bakın sıkıntı çıkmaz.Kullanıma göre değişmekle beraber ortalama 30 KRş yakmaktadır.(LPG)

2005 model freelander 1 1,8 SE var bende arkadaşlar.landirenzo marka lpg kiti taktırdım. 40 lık tank taktırdım. yaklaşık 34,5-36 litre arası gaz alıyor.36 litre gaz 2,62 TL.den 100 km şehir dışı, 190 km şehir içi kullandım.yani 95 tl gaz ile 290 km gittim. 32 kuruş yakıyor.sırf şehir içinde 35 kuruş yakıyor kış şartlarında. daha az yakma formülü olan varsa yazsın.

bir senedir 1.8 kullanıyorum gayet memnunum. Bu aracın suyuna çok dikkat etmek gerek çünkü su eksiltme sorunu vardır genelde iç kalorifer radyatöründen oluyor sızıntı. Ortalama fiyatları 20-25 bin olan bir arazi aracı. Eski kasa opel astra fiyatına 4x4 araç. Ama yinede oldukça iyi, fiyatının hakkını veriyor. Benim canavar şehir içinde 35-40 şehirler arası 25-30 yakıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.