Forumdaki Resimler Neden Görünmüyor ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet14 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,764
Ynt: Forumdaki Resimler Neden Görünmüyor ?

yol' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,

Bu sorun sadece sizin değil, elbette hepimizin canını sıkıyor. Sunucudaki en küçük bir bağlantı kopması, optimizasyon işleminin en baştan başlamasına sebep oluyor. Sunucu sponsorumuz olan Veriteknik şirketinin sahibi <a href="http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=115234">Cem</a> arkadaşımız bir süredir farklı bir yöntem deniyor ve sorunun bir hafta içinde çözüleceğini tahmin ediyorum.

Yaşanan sıkıntılar nedeniyle özür diliyor, sizlerden çok az bir süre daha sabır göstermenizi rica ediyorum.

Sevgilerimle,
Sedat

Ne güzel...sıkıntılarımızı da paylaşıyor olabilmek.Mesajların havada asılı kalmadığını görebilmek.Açıklama ve gayretleriniz için teşekkür ederiz.Amaç çıta yükseltmek....

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=97240.40#ixzz2ftVGBNnv

Etiketler

Resimler çok uzun zamandır yok her seferinde o hatayı almak sinir bozucu,korkarım bu sorun ortadan kalkmayacak,inşallah düzelir.

Resimler bir haftaya düzeltiliyordu ama hala düzelemedi nedense.
Herhalde oyalama taktiği, umudu keselim artık.

valla sorun ne zamandır devam edıor bılmıorum, yenıyım aama resım goruntuleyememek gercekden cok can sıkıyor. yenı topladıgım dıye bı baslıga bakıosunuz kı hıc bişi yok. cunku resım yok......

yol' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,

Bu sorun sadece sizin değil, elbette hepimizin canını sıkıyor. Sunucudaki en küçük bir bağlantı kopması, optimizasyon işleminin en baştan başlamasına sebep oluyor. Sunucu sponsorumuz olan Veriteknik şirketinin sahibi Cem arkadaşımız bir süredir farklı bir yöntem deniyor ve sorunun en kısa sürede çözüleceğini tahmin ediyorum.

Yaşanan sıkıntılar nedeniyle özür diliyor, sizlerden çok az bir süre daha sabır göstermenizi rica ediyorum.

Sevgilerimle,
Sedat

Sedat bey Merhaba,

Cem bey gibi veri uzmanı bir profesyonel de bu sorunu halen çözemiyorsa nasıl çözülecek merakla bekliyorum. Nasıl bir optimizasyon yapıldığını ve nerede ne kadar zaman sürecek bir işlem olduğunu yazabilir misiniz? Sitenin sunucularının değiştiğini, taşındığını hatırlıyorum. Sunucu diskindeki resim dosyalarının ve forumdaki eklenti linklerinin eşleştirilmesi ve her bir resmin farklı linklerde dosya olarak tekrarlanmayıp farklı linklerle ilişkilendirilmesi gibi bir işlem olduğunu tahmin ediyorum ama tam olarak da hayalimde canlandıramıyorum. Bu işlem sunucunun üzerinde çalışıyorsa bağlantı kesilmesinden etkilenmez, başka bir lokasyonda çalışıyorsa etkilenir tabii ama sunucular VeriTeknik'te olduğuna göre peki neden üzerinde çalışmıyor? :smiley:

Kusura bakmayın çok soru sordum ama bu kadar süre çözülemeyen sorunun tam olarak neden kaynaklandığını gerçekten çok merak ettim. :smiley:

Selamlar

Cem beyin çözemediğini söylemedimki? Malesef optimizasyon işlemi dediğiniz gibi sunucudan yapılamıyor. Keşke yapılabilse, sadece bir kaç saat sürerdi... Browser'dan (forum üzerinden) gerçekleştirilen bir işlem ve 1,5 milyon görselin optimizasyonu normal şartlarda (kesintisiz devam edebilse), her bir request işleminde en fazla 100-150 görselin işlenebildiğini ve her bir requestin tamamlanması için ortalama 200-250 saniye gerektiğini düşünürsek, en az 15-20 günde bitirilebilecek bir işlem. Uzak browserdan bu kadar süre kesintisiz işlem yapılamadığı için (her kesintide işlem baştan başladığı için) Cem bey bu işlemi (bazı bypass teknikleriyle) sunucuyla aynı ağdaki bir bilgisayardan gerçekleştirmeye çalışıyor...

İşin tam olarak teknik açıklaması ve sorunun bu kadar süredir çözülememesinin sebebi bu. Yaşanan sıkıntıdan en çok rahatsız olan, en çok stres yaşayan bizleriz. Kaç geceyi uykusuz geçirdik hatırlamıyorum bile...

Şu sorunu bir çözelim, ilk işimiz forum sistemini çok daha profesyonel bir sistemle değiştirmek olacak...

Sağlıcakla,
Sedat

Tabii siz çözemediğini söylemediniz ancak henüz çözülmediğini görebiliyoruz veya göremiyoruz da diyebiliriz :smiley: Sunucular VeriTeknik binasında ise işlem yapacak tarayıcının LAN üzerinden gelip dışarıdan gelmiş gibi görünmesini sağlayarak çözmeye çalışma aşamasındasınız anlaşılan. Bunun için ip ve port yönlendirme yeterli gibi geliyor bana ama network yapısını bilemiyorum tabii.

En kötü rakamları seçince, her talepte 150 görsel 250 saniyede işlense 1,5 milyon görsel 29 gün sürer ve bu sürede kesintisiz bağlantı gerçekten çok zor. Tek bir oturumda bitirmek gerekmese iyi olurdu. Belli aralıklarla commit'leyerek bölünebilse çoktan biterdi zaten.

Görsel eksikliğinin sıkıntısını çok iyi bildiğinize eminim. Elimden gelebilecek herhangi bir şey olursa memnuniyetle yardım etmeye çalışacağıma emin olabilirsiniz. Allah size kolaylıklar ve sabır versin.

Arkadaşlar merhaba,

Nihayet dün gece itibariyle görsellerde yaşadığımız sorun çözülmüştür. Hepimize büyük geçmiş olsun diyorum :smiley:

Bu arada fotoğrafı görünmeyen konular varsa lütfen bana özel mesajla iletin hemen müdahale edelim...

Sağlıcakla,
Sedat

Sedat bey:emeğinize sağlık.Herkes için keyifli bir haber.Hayırlı olsun diyorum.

Sedat Bey elinize sağlık

Forum için ciddi bir sorun haline dönüşmeye başlayan, fotoğrafların görünmemesi probleminin çözümünde emeği geçen Sedat bey ve herkese teşekkürler ........

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR