Forumda İsim Kullanımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bulent kocoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,571

bulent kocoglu

Kamp III
Web
www.anadol.org
Sayın Yönetim,

Son günlerde takip ettiğim ciddi forum sitelerinde ,artık,

katılımcıların gerçek isimlerini kullanma zorunluluğu , en azından yönlendirilmesi başladı.

Konuştuğumuz kişinin ismini bilmek en doğal hakkımız olmalı.

BU konuda ortak bir çalışma yapılamazmı?

Bakın , şu anda , sitede aktif olan arkadaşalrın isimleri ???

6 Ziyaretçi, 94 Üye (32 Örümcek)

Son 60 dakika içinde aktif olan üyeler:
bulent kocoglu, dogan124, aslan28, ryumanjison, y_bakla, Tifa, murat korkmaz, Robroy72, abdi, serdar06, AdamGibi, CİHAT, Stand-Alone, notdream, tennozer, tricknick, atiladi, Lion80, kaplumbaga_psikologu, apollo7474, mrdnmz, tafa4196, emy58, theFaceFistingCyborg, altug onaran, ALP_ER_TUNGA, ince999, sersanem, gökkurt, defolun, ncmsrn, serkan şen, baraccuda_judas, mayıstosböce, dogalist, ilterilk, Kuzay, M-OĞUZ, aliberkay, Batuhan 06, crazynuker, niet, oguz28, derkmen, ss74, smlhyk, nihat53, adaelf, burhankaynar, okavakli, mihtaroglu, muratvet, hkaslan, dk07, esensami, tamercetin, amasyafatihi, Day_Walker, carbize, fsirin, SelimKARSLI, Barbaros III, mustafayetim, barbecue, koz3bu, igmsva, ümiterkan, komkarbey, fotometo, HaYLaZ_006, TezzMertek, omnitemporal, ercanaslan, ttogan, bars2010, frontera58, derkan34, freelander99, swordfish35, mehmet_zeki, saros, murat06VIY68, ffo, reha, terry27, melrock, colt45, emre74, areklim, sinan54, macrem, EvliyaCelebi2, vali35, dilmaç, Yahoo!, MSN (6), Google (AdSense), Google (12), Baidu (11), Alexa

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php#ixzz2qG9zzB3z

Ynt: Forumda İsim Kullanımı

En beğendiğim kısmı da kutunun dışına taşması :smiley:

Türkçesi: Surat Yumruklayan Sibernetik Organizma
(Daha da uzun oluyormuş Türkçe)

Mektuplarda, dergi - gazete makalelerinde, telsizcilikte, gizli tanıklık vs pek çok alanda rumuz kullanımı vardır. Bunun da belli sebepleri vardır.

Benimle yazıştığınız zaman, ismimi biliyorsunuz "theFaceFistingCyborg". Bu benim kullandığım bir rumuzdur, bu rumuza hitaben yazdığınız zaman, ben üzerime alınıyor olacağım. Ben sizinle yazıştığım zaman, "Bülent Bey" yazacağım ve siz de, size hitap ettiğimi bileceksiniz.

Sizin takip ettiğiniz forumlarda umarım hükümetin yönlendirmesi ile fişleme çalışmaları amaçlı başlamamışlardır bu işlere.

Bulent Bey isimlerimizi keşke forumda herkese açık alanda rahatça kullanabilsek fakat herhangi bir iş başvurusunda bile şirketler artık internet ve sanal, sosyal ağlardan araştırma yapıyor.
Herhangi bir sanal platformda herhangi bir paylaşımınız, paylaşan kişinin bilgisi ve izni olmadan herhangi bir yere ulaşabiliyor. İsteğiniz gayet mantıklı ve doğal olmasına rağmen ben dahil birçok forum kullanıcısı yukarda sıraladağım sebeblerden rumuz kullanmayı tercih edecektir diye düşünüyorum...

rabbit, yazdıklarınızın devamla, başka çekince ve boyutları da var...

Alman karavan forum üyeleri, gerçek isim, adres yada araçlarının hatta kendi resimlerinin yayınlanmasında, çekingeniğin ötesinde çok dikkatliler. Haklı olarak, örnekleride olduğu için, yollarda iken evlerinin talan edilmesi işden bile değil diye düşünüyorlar.

Forumlara üye olurken istenen ad bilgileri dışında (ki bunlar sadece forum sahiplerinin arşivinde kaldığı gibi gerçek olmayan isimlerde olabilir), rumuz dışında yayınlanmak üzere, zorunlu isim isteyen, hiçbir foruma rastlamadım.

Galiba hepimizin kolaylıkla yanıldığı nokta, forumlar; gerçek yaşam değil, sanal bir platform. Türkiye'deki forumlarda herkesin birbirine siz diye hitap etmesi, örneğin Almanya gibi resmiyetin önde olabileceği düşünülen ülkelere tamamen yabancı. Sanırım temelde internetin sanal dünya olarak algılanması yatıyor olmalı. Ayni hobilere sahip kimselerin tanıştırılmış olmasalar bile birbirleri ile bu sanal alanda senli benli konuşmaları bu yüzden normal karşılanıyor ve belki yine bu yüzden de avatar ve rumuz kullanılması tuhaf karşılanmıyor olmalı ? ;)

Site adminlerinden,

" uysalburak " olan nickname imin
" burakuysal " olarak ( soyadım ve adım değilde adım ve soyadım olarak ) değiştirilmesini rica etsem ?

sanal bir ortamda gerçek olaylardan bahsetmeye çalışıyoruz ;) burada olan herkes gerçek ama diğer arkadaşların dediği gibi, ileride başımıza ne geleceğini bilemeyeceğimiz için en azından isim ve özel bilgilerimizin gizli kalması/herkes tarafından görülemiyor olması bence daha mantıklı..

Herkesin kendi seçimi. Ben neysem oyum. Kimsenin yüzüne söyleyemeyeceğimi burada söylemem.
İleride bu gün yarın benden adresimi isteyene hemen veririm. Bu kadar sanallaşmaya gerek yok bence.

Kısa bir süredir buraya üyeyim defender ile ilgili 3 kişiyle yüzyüze tanıştım saatlerce muhabbet ettik.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,705
Kaydolan Son Üyemiz
cekmeceli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR