Bu gezide aracın kar performansına olumlu etki yapan özellikler hakkında neler yazabilirsiniz? Mt, At, ya da kış lastikli araç var mıydı? Hangisi daha başarılı oldu. Ya da karlı, eğimi fazla bir yokuşu hangi araç çıktı ya da hangi araçlar çıkamadı? Derin karda gidiş denemenizde Forester diğerlerine göre nasıldı?
Hepsi aynı şekilde gitti geldi.
Liberty de kar lastikleri vartı.
galloper de A/T veya M/T
Pathfinder da M/T
Foresterde yokohoma geolandar 4 mevsim vardı.
ben zorlanırım sandım ama kaymadı hiç. çıkamadığı yerde olmadı bu gezide.
çok derin bir kar yokdu zaten. tampon hizasındaydı yani.
İskenderunda bulabileceğiniz en yoğun kardı aslında
subaruların AWD çekiş sistemi ile alakalı bir çok test/değerlendirme var.
aşağıdaki videoda buz pateni pistinde bir test yapmışlar,
Hocam
Jeep liberty 3,7
Nissan pathfinder 3,3
Hundai galloper 3.0
Bu üç araç ile Subaru forester 2.0xt nin 0-1680 metre yarışı emin ol bu kadar uzun sürmezdi
Bizimkileri kızdırayım biraz
Hocam
Jeep liberty 3,7
Nissan pathfinder 3,3
Hundai galloper 3.0
Bu üç araç ile Subaru forester 2.0xt nin 0-1680 metre yarışı emin ol bu kadar uzun sürmezdi
Bizimkileri kızdırayım biraz
Bu gezide aracın kar performansına olumlu etki yapan özellikler hakkında neler yazabilirsiniz? Mt, At, ya da kış lastikli araç var mıydı? Hangisi daha başarılı oldu. Ya da karlı, eğimi fazla bir yokuşu hangi araç çıktı ya da hangi araçlar çıkamadı? Derin karda gidiş denemenizde Forester diğerlerine göre nasıldı?
Sayın Sefa55, bu geziden iki hafta sonra tekrar yağan kardan sonra keşif için aynı bölgeye MT lastikli galloper ve kar lastikli cherokee liberty ile gittik. İki çekerde önden giden galloper kar ve buzun yolda biraz yoğunlaşması sebebi ile durdu ve ön hublarını devreye aldı ve tekrar hareket etmek isteyince buzda patinajda kaldı. Yaklaşık 10-15 metre geri gelip kaptırıp çıkınca hiçbir sıkıntı yaşamadan yola devam etti. Benim kar lastikli aracımın buzda doğal olarak ani gaz vermediğim sürece patinaj yapmadı. Beraber zirveye yakın bir bölgeye kadar gittik geldik. MT buzda sıkıntılı oluyor ama 20-30 cm'lik karda gayet iyiydi.