forester motor arıza ikaz lambası hangi nedenlerden yanar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serhatxdurmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,166

serhatxdurmaz

2004 forester 2.0 XT
Yer
malatya
2004 forester 2.0x lpgli (telefex) aracımla bozuk satıhlı bir yolda ilerlerken motor arıza lambası yandı bu başıma ikinci kez geliyor ikisinde de yol bozuktu ilkinde bilgisayara bağlayıp arızayı sildiler neden olduğunu söyleyemediler, sarsıntı ile alakalı olabilirmi ? çünkü 250 km'den sonra bozuk satıhlı yola girdikten hemen sonra yandı, arıza lambası hangi nedenlerden yanar, bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. teşekkürler

Etiketler
Ynt: forester motor arıza ikaz lambası hangi nedenlerden yanar

Motor ya da lpg kontrol devresi ile ilgili elektrik kablolarının soketlerinden biri temassızlık yapıyor gibi geldi bana.

bence en garantisi arıza kodunu öğrenip odb2 kodlarına göre problemın ne oldugunu bulmak...

hocam lpg kablolarına bir baktır. kablolar bi yere sıkışır, sarsıntıdan sıkışabilir. sonuçda tek kobloda bir baskı olsun araç az beslenmeden dolayı motor arıza ışığını yakar. sarı ve sabit ışık dimi?
fakir karışımda motor ışığı yaktırır korkulacak bişey yok yani.

Arkadaşlara katılıyorum. Özellikle sağlam konumlandırılmamış LPG ekıpmanları veya gevşemiş diğer kablolardan olabilir. Umarım sorunu çabuk çözebilirsiniz.

sarı ve sabit ışık dimi?
evet sarı ve sabit , fakir karışım nedir, biraz aydınlatabilir misiniz.
ayrıca ikaz lambasının başka nedenleri varmı teşekkürler

Az lpg çok oksijen yani. Ve de korkulacak birşey yok. lpg'yi yakmak için kullanılamayan oksijen neyi yakacak acaba? Magnezyum subapları olmasın? Ve de korkulacak birşey yok ne de olsa ucuz 1500 ytl kadar..? Bence bu varsayımları birdaha değerlendirmek lazım.

Arıza ışığı yandığı zaman benzine alıp bi süre kullanın. ışık eğer lpg fakir karışımından yanmışsa benzine alınca sönecektir.

serdar06' Alıntı:
Arıza ışığı yandığı zaman benzine alıp bi süre kullanın. ışık eğer lpg fakir karışımından yanmışsa benzine alınca sönecektir.
dediğiniz gibi yapmıştım 50 km benzinle gittim ama ışık sönmedi bildiğim kadarıyla ışık bi kere yandıysa bilgisayardan silmeyince sönmez

kendi kendine söner. benzinde kullanın bir gün falan söner.
eğer sönmezse başka bir problem de olabilir.

mossin nagant' Alıntı:
kendi kendine söner. benzinde kullanın bir gün falan söner.
eğer sönmezse başka bir problem de olabilir.
beni korkutan da o , (başka problem olabilir.)
forester'a sizin kadar vakıf değilim malatya'da servisin olmaması beni endişelendiriyor en kötü senaryo ne olur sizce

sarı sürekli yanan lamba sadece ikazdır.
siz aracı benzine alın bir iki gün sadece benzinde kullanın.
lpg de çıkabilecek arızaların hepsi uzun vadede çıkar.
eğer arıza ışığınız benzinde sönüyorsa sorun belli .
deponuzdaki benzini çok bekletmeyin. eğer çok beklemişse bugun gidip üstüne biraz daha benzin alın emin olun o lamba söner.

serhatxdurmaz' Alıntı:
beni korkutan da o , (başka problem olabilir.)
forester'a sizin kadar vakıf değilim malatya'da servisin olmaması beni endişelendiriyor en kötü senaryo ne olur sizce
bence en kötü senaryo eger lpg ayarlarından değilse oksıjen sensörü olabılır..

benım aractada yanıyor arıza ışığı..kodu okuttugumda hem oksıjen sensörü blank1 hemde p030 yakıt karışım hatası verıyor..hatayı silince araba aptallaşıyor..ışık yanınca kendıne gelıyor..bende bu durumu anlayamadım..arıza hatasını sildiğimde çekiş bir garip hal alıyor....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR