Ford Ranger vs. LR Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan boxeralfa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,248

boxeralfa

Kamp II
Ranger ve Defender karşılaştırmak gerekirse,
Vergi yönünden 2500 cc oldukları için vergi statüsü aynı sadece yıla göre değişebilir.
Yakıt yönünden karşılaştırılırsa, hangisi yaktığı yakıtın hakkını verir? hangisi yaktığı yakıntın hakkını daha iyi verir?
Parça, vs. açısından değerlenderilirse, hangisi daha ucuzdur? hangisinin parçası daha dayanıklıdır? hangisinin parçası daha rahat ve kolay temin edilebilir?
Defender 110 veya 90 için hangisi Ranger için üstünlük sağlayabilir yada daha iyidir? Yoksa ranger her ikisinden de iyimidir?

Tabiki birisi kamyonet yük taşıma amaçlı üretilmiş, diğeri personel taşıma amaçlı üretilmiş. Sahip olmayı düşünürsek, hangisi daha genel amaçlı kullnılabilir?

Teşekkürler..

Etiketler
Ynt: Ford Ranger vs. LR Defender

genel olarak rangerlar dayanıksız araçlardır çabuk dökülürler..bir mitsubishi kullanıcısı olarak l200derim veya toyota hilux derim....çünkü l200 ler hem iç hacim hem konfor hem arazi performansı hemde yük taşıma kapasitesi(2010 modellerin kasası dahada uzatıldı)olarak gerçekten 1 numara pickup..tata ve mahindra hariç diğer pickupları kullandım fakat l200 gibi hem iç konfor iç hacim bir taksiden geniş hemde arazi performansı olarak tadından yenmeyen bir araç..toyota kriterleri yüksek bir araç fakat iç kacim olarak l200den dar..eğer şehir konforu hem arazi performansı derseniz eğer l200 le defenderı karşılaştırırsak l200...fenderların şehir konforuda pek iyi olmadığı bilinir fakat defenderlar müthiş araçlardır .seçim size kalmış fakat bana göre ranger defenderla karşılaştırılacak bir araç değil(rangercılar kızmasın :smiley:)eğer bir l200 kullanırsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız...selamlarla

defender ilee mukayese bile edilemezz böyle bır karşılaştırma yapmak yanlışş aynı tip aynı sınıf araç değiller

Bende zaten aynı sınıf araçlar olmadığını biliyorum. Sonuçta biri kamyonet yük taşıma amaçlı, diğeri personel taşıma amaçlı üretilmiş....
L200 kesinlikle iyi bir araç, fakat L200 için parça vs. malıiyeti yüksek bir araç olduğunu okuyorum...

Ayrıca verdiğiniz cevaplar içerisinde, yakıt ve parça maliyeti gibi detaylardan bahsetmemişsiniz...

Teşekkürler..

L 200 parça fiyatlarını bılmıyorum ama defender ın civatasına kadar tüm parça fiyatlarını ortalama bılırım,defenderı kendı sınıfındakı araçlar ile kıyasladığımızda parça maliyeti olarak defender ın ucuz olduğunu söyleyebiliriz

Bence soru yanlış olmuş defender 130 ile ranger diye sorulacaktı , cevap tabikide defender , ford ranger karşı komşumuzda vardı çok hevesli aldı aracı ama sonra keşke l200 alsaydım dedi parça fiyatları hakkında bir bilgim olmasada şunu diyebilirimki defender kadar yaygın bir araç değil defender kadar sağlamda değil ancak sıfır fiyatları uygun (defender a nazaran) offroad için kesinlikle defender konfor hakkında daha iyi olması muhtemel çunku defender ı hepimiz biliyoruz ancak ne amacla kullanılacağıda önemli 130 un arka hacmi az değil ancak ranger kadar yok diye tahmin ediyorum enden daha geniştir fakat 130luk defender lar 3.5 ton çekme kapasiteli araçlar fordu bilmem ama içerisinde kullanılan malzemeleri gördüm kalitesiz malzemeler kullanılmış bence defender daki o ön göğüsün çürümezliğinin ;D yanında bence kalitesiz ve kısa ömürlü
ancak o fordun sıfır fiyatına sıfır 130 defender alamazsınız fakat satarken daha kolay olacağını düşünüyorum ... ;)

saygılar _AHMET_

kim neye gore karar veriyor.Ford olunca kotu , mazda olunca iyi .mazda ile ayni arac ayi fabrikada uretiliyor ve marka yaziliyor.Defender ile karsilastirmaya gelince ikisi farkli sinif nasil kiyaslayacaksiniz , 130 la kiyaslamaya gelince 130 u kullanan biri olarak sunu soyleyeyim V8 in yakitini gorunce herkes fikir degistirir inanin ben 1 yil dayanabildim , ha sunu da soyleyeyim 130 luk defender V8 makina ilede olsa 3,5 tonla kicini kaldiramaz buna emin olun 1,5 ton yukle gotu yere yapisip besik gibi saga sola yatiyor , arazide yuk vuracaksaniz dodge ve enterin eline kimse su dokemez

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON KONULAR

Geri