Ford Ranger; Vergi ve Performans ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alitan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,058
A

alitan

Ziyaretçi
Değerli GEZENBİLİR sitesi üyeleri. 2006 model ford ranger almak niyetindeyim. Aracın vergileri ve performansı hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim

Etiketler
Ynt: Ford Ranger; Vergi ve Performans ?..

Sitemizde benim bildiğim kasırga1 arkadaşımız bu aracı kullanıyor.Başlığı görünce cevaplayacaktır tabi başka kullananlar varsa onlarda

cevaplayacaktır,ıyı akşamlar.

Bende 2001 ranger almayı düşünüyordum, geçen hafta aracı test ettim, gücüne, arazi kabiliyetine dicek bişey yok, fiyatıda uygun, yakıtı tüketimi normal, vergisi yıllık 1200 tl civarında, aracı satın almaktan vergisi nedeni ile vaz geçtim.

merhaba bende 2003 model ranger var vergi indirimi ile 6 aylık 380tl gibi bir ücret ödedim

4*4 ler ticari olarak gecmedıgı vergılerı baya yuksek oluyor
fakat 4*2 leriın vergılerı 1.6 bınek otodan daha dusuk oluyor
vergılendırme sıstemı değişik

Bu araçların hepsinde Pick-up ve kamyonet yazar.4x4 ayrıca belirtilir yani Husisi diye bir farkın vergide farkı varmı (biliyorumda)bilmiyorum. Araç kasko degerine itiraz edilirse taşıtlar vergi dairesi nezdinde,800 rakamlara kadar iniyor.Benim aracım tam yüzde eli inmiş hala aynı vergiyi istiyor.Takip etmenizi tavsiye ederim.Bu tarz araçların alınması konusunda cok farklı yorumlar var, iyice araitırın ama çok şey beklemeyin..

mıtsubıshı L 200 4*2 modelının yıllık vergısı 800 küsür tl fakat 4*4 lerı hususi gectıgı ıcın vergısı yıllık 2900 tl aynı motor gucune sahıpler

Selam Arkadaşlar

Anladığım kadarıyla pickuplar 4x4 olursa ticari araç vergisi değil hususi araç yani otomobil vergisi veriliyor. Bu tabi ki çok adaletsiz çünkü pickaup da olsa aracınızı trafik kamyon sayıyor şehir merkezlerine girerseniz sol şeridi kullanırsanız ceza yazabiliyor. Benim sorum şu acaba 4x4 de olsa aracı ticari bir işletme adına alırsak yine de hususi araç gibi vergi mi ödüyoruz?

araç 4x4 se nereye kaydettirirseniz ettirin binek araç vergisi ödersiniz. konuyu açıklayıp toparlayayım;
-çift kabin kamyonet 4x2 = ağırlık üstünden vergilendirilir vergisi model yılına göre düşüktür.
-çift kabin kamyonet 4x4 = motor hacmi üstünden vergilendirilir vergisi model yılına göre yüksektir.

eski maliye bakanı kemal unakıtan tarafından 4x4 kamyonetler lüks araç sınıfına sokulmuş ve böyle bir uygulamaya başlanmıştır.
yani ne şartta olursa olsun aracınız 4x4 ise otomobil olarak değerlendirilecek ve o şekilde vergi ödeyeceksiniz.

alitan' Alıntı:
Değerli GEZENBİLİR sitesi üyeleri. 2006 model ford ranger almak niyetindeyim. Aracın vergileri ve performansı hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim
bende 2006 thunder var performans konusunda hi bir sıkıntın olmasın araçın tek eksiği manevra aısı biraz dar ama onun dışında tam bir arazi canavarı vergisi ise eğer kasko bedelinden yatıracak olursan yıllık 950 civarında olması gerekiyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri