Ford Ranger hakkında bir kaç soru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buzgibi01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,584

buzgibi01

Ana Kamp
Yer
Adana
Arkadaşlar merhaba 2005 Ford rangerim var merak ettigim iki konu var

1. Benzin kapagında Diesel yazıyor acaba normal diesel koysak bi sorun olurmu.

[SIZE=78%]2.Aracım çalışırken veya motoru stop ederken sallanma var motorda araçda titreme var acaba bunun sebebi ne olabilir arkadaşlar[/SIZE]

[SIZE=78%]Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.[/SIZE]

Etiketler
Ynt: Ford Ranger hakkında bir kaç soru

1. O modeli tanımıyorum, ancak enjeksiyonluysa eurodizel.
2. Dizel motorun titremesine alışık olup olmadığınızı bilmeden tanı koymak mümkün olmaz.

Merhaba, bende de aynı model var.
1) Eurodizel kullanmanız gerekir,
2) Normal çalışırkenki titreşiminin dışında bir titreşim var ise bir ustaya/servise göstermekte yarar var, devir sorunu olabilir zira bende bahsettiğiniz tarzda bir konu yok... ::smiley:
Güle güle kullanın.
Benim araç aşağıdaki.

eski kasa rangerlerin yakıt pompası yeniler gibi değil o yüzden rahat olun illa eurodiesel kullanma zorunluluğunuz yok normal diesel hatta zorda kaldığınızda yağ bile koyabilirsiniz sıkıntı çıkartmaz motodaki titremeye gelince ateşleme sistemi ve kzıdırma bujilerine bir bakın derim...

VAP' Alıntı:
Merhaba, bende de aynı model var.
1) Eurodizel kullanmanız gerekir,
2) Normal çalışırkenki titreşiminin dışında bir titreşim var ise bir ustaya/servise göstermekte yarar var, devir sorunu olabilir zira bende bahsettiğiniz tarzda bir konu yok... ::smiley:
Güle güle kullanın.
Benim araç aşağıdaki.
[SIZE=78%]Cevap için teşekkür ederim Ahmet abi.Senin aracı zaten biliyorum yaptıklarını [/SIZE][SIZE=78%]dikkatle takip ediyorum tekrar teşekkür ederim[/SIZE]

kht58' Alıntı:
eski kasa rangerlerin yakıt pompası yeniler gibi değil o yüzden rahat olun illa eurodiesel kullanma zorunluluğunuz yok normal diesel hatta zorda kaldığınızda yağ bile koyabilirsiniz sıkıntı çıkartmaz motodaki titremeye gelince ateşleme sistemi ve kzıdırma bujilerine bir bakın derim...

Cevap için teşekkür ederim.

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Ben 2005 e 10 numara yağ bile koydum hiç sorun yaşamadı kırsal mazot bulursanız kullanın derim.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Cevap için teşekkür ederim.

motordaki titreme ve aracı sallama mevzu için motor kulakalrına baktırdınız mı kulaklardan biri kopuk olabilir

kht58' Alıntı:
motordaki titreme ve aracı sallama mevzu için motor kulakalrına baktırdınız mı kulaklardan biri kopuk olabilir

Kısmetse yarın hepsine baktıracagım tesekkür ederim yardımlarınız için.

kht58' Alıntı:
Korkuthan arkadaşım çok haklısınız, ben de biraz önce Ford servis müdürüyle konuştum ve o da onayladı. Ben de aracı daha 29 Mart'da aldığımdan, sizler gibi fazla tanımıyorum ve sayenizde ben de öğrendim.

Ancak servis müdürü bana kırsal yakıt kullanabileceğimi ama azami 2 depoda 1 kez eurodizel kullanarak karıştırırsam çok daha sağlıklı olacağını söyledi...

ben aracımı 2005 yazında aldım ve 3 ay öncesinde pert olana kadar :smiley: çok sıkı bir şekilde her türlü koşulda kullanıp zorladım aracınızla ilgili olarak elimden gelen yardım ve paylaşımı zevkle yaparım... saygılar

2011 RANGER İÇİN HANGİ YAKITI KULLANMALIYIM.KIRSAL KULLANSAM OLURMU ACABA?

canacan58' Alıntı:
2011 RANGER İÇİN HANGİ YAKITI KULLANMALIYIM.KIRSAL KULLANSAM OLURMU ACABA?
Ben "kırsal yakıt" kullanımı konusunu son aracımı alınca öğrendim ki artık o eski bahsi geçen kırsallar yokmuş. AB standartları gereği, çevre kirliliğini minimize etmek için yeni traktör yakıtları da neredeyse Eurodiesel ayarında ve fiyat olarak da çok yakın.
Tabi hala o yasak olan #10 dedikleri yakıttan kullanan varsa, onu kastetmiyorum...

VAP' Alıntı:
Ben "kırsal yakıt" kullanımı konusunu son aracımı alınca öğrendim ki artık o eski bahsi geçen kırsallar yokmuş. AB standartları gereği, çevre kirliliğini minimize etmek için yeni traktör yakıtları da neredeyse Eurodiesel ayarında ve fiyat olarak da çok yakın.
Tabi hala o yasak olan #10 dedikleri yakıttan kullanan varsa, onu kastetmiyorum...
teşekkür ederim

Yakit konusunda rahat olun. Denildigi gibi yeni kirsal motorin bile euro ya yakin. Benim arac ilk calistirmada biraz sarsiyor ve yag lambasi biraz gec sonuyor. Ford engine oil bulup koyun. 5-30 olmali. Magnatec ve mobilde var ford engine oil. Fordun bir ozelligi olsa gerek ki ozel yag yapilmis.. Bende ilk calistirmada mavi duman atiyor arac normalde yag yakmiyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri