Ford Ranger Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tenten_52 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,129
Ynt: Ford Ranger Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kusura bakmayın açık olmayınca bir sorayım dedim.

Ben her zaman 2011 modelin katalog değerlerinde yaktım modifiye etmeden önce. Ancak akaryakıtın fiyatı sürekli değiştiği için kuruş hesabı yapmıyorum.

Yani 23 litre civarı bir yakıt harcamanız oldu 215km'de (karışık olarak). 2011 modellerle karşılaştırdığımda iyi/güzel bir harcama.

Açıkcası aracı alırken milletin çevreden söylediklerine bakarak km'de 60 kuruş yakmayı göze almıştım.

Ford alınırmı Çok yakar dord arabası zaten diğerlerinden fazla yaktığı için ucuz, bu araba 230 binde dizel araba o kilometrede alınırmı gibi saçma boşş laflar cok duydum ama param bu araca yettiği için birazda mecburi almak zorunda kaldım.

İyikide almışım bu özelliklerde bu modelde bu yakıtta başka bi araç varsa söylesinler onu alayım ama yok.

Aracımın yağının eskidiğini zannediyorum yağ değişimi yapıp hava filtremide değiştirdiğimde aracım dahada rahatlicaktır die düşünüyorum. Aracımla ilgili herşeyi burda sizlerle paylaşmaya çalışıcam ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

2005 Modelini 1 senedir kullanıyorum.
MT lastiklerle; uzun yolda 9 litre civarında, karışık kullanımda 10-11 litre civarında, tamamı arazi şartlarında ise pek ölçemedim ama sanırım 12-13 litre yakıyordur.

Tabi bu dediklerim tamamen bakımlarının muntazaman servisinde yapılması çerçevesinde...

Ewett Aracımın Yağı Yağ filtresi yenilendi yağ olarak Casrol magnatec 10-40 dizel kullanıldı.

Takoz burç gibi altbakımda gereken bakımları yapıldı balatalar değişti.

toplamda 550 tl civarında bir maliyet tuttu. Herhangi bir değişiklik hissedersem paylaşmaya çalışıcam.

Merhabalar,
Arkadaşım arabanı güle güle kullan.Hani bir reklam vardıya "ağzı olan konuşuyo" işte aynen öyle.
Ben 2009 da 0 km Ford Ranger Hi-Rider almıştım 4x2.Arabam daha 100 km olmadan çok iş bilen (hani vardırya çevremizde bu ve benzeri işlerde kendini duayen kabul edenler) işte onlardan birisi başladı kötülemeye.Birde utanmadan dediki "mazda daha iyi onların motorları hem az yakar, hemde uzun ömürlüdür".O şahsı alıp kaputu açıp gösterdim "bak bu motora hemde iyi bak ve bundan sonra bilmeden sakın konuşma" diye ikaz ettim.Malum iki araçta (eski modeller için) Tayvan'da aynı banttan inip ufak tefek aksesuar ve logo farklılıkları vardı.
Ben daha önceki Ford'umda 10 numara yağ bile kullanmıştım.
Kim ne derse desin gayet güzel bir araba almışsın.Keyifle bin ve hayatını yaşa.Ben şimdiki aracımı satarsam niyetim 2006 model Ford almak.
Türkülerle kalın, sağlıkla klaın.

Dediğiniz gibi bu aracı almadan önce bana yapılan baskılara ve anlatımlara karşı derinlemesine araştırdım ve km de 60 kuruş yakıtı göze almıştım.

Daha önce kartal aracım olmuştu kış döneminde felan aracın lpg de 60 kuruş yaktığını bilirim aracı benzine alır öyle gezerdim. Tofaş gurubunda 40 kuruşttan aşşağı yakanı yok dizel doblo kango connect grubundada 35 kuruştan aşşa yakanı yok zaten kendimce dedimki ben kartalla 50-60 kuruş yaktıysam bu araca helali hoş olsun.

Uzun yola gidiyorum, köyüme kentime yaylama gidiyorum, zevkimce offroadımı yapıyorum, piyasadaki yaşıtı olan aynı özellikteki markaların en az 4-5 binlirada altına aldıysam kusura bakmasınlar paşalar gibi sonuna kadar tadın alıyorum. Onlar markalara verdikleri paralara yansınlar.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.