Ford Ranger Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tenten_52 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,128

tenten_52

Ana Kamp
Merhabalar İhtiyaç gereği 15000 lira civarında bir bütce ile çiftkabin arazili araç almaya karar verdik. Fakat bu fiyatlara ford rangerden başka mantıklı araç yok gibi görünüyor.

Varsa başka bir araç öneriniz varmıdır bu fiyatlara?

Bu tarz bir araç alırken ne gibi kontroller yapılmalıdır nelere dikkat edilmelidir.?

Araziyi 4 çekeri Tamamda LSD Kilit Difransiyeli nasıl kontrol edebiliriz.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Ynt: Ford Ranger Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Arkadaşlar aracı aldık 2004 ford ranger xlt yardımlarınız için teşekkür ederiz.

Geç gördüm, sorunuza cevap veremedim ama hayırlı olsun güle güle kullanın. Ben 2005 modelini 1 senedir kullanıyorum ve memnunum.
Daha iyisi var mıdır, bence "iyi"den ne beklediğinize bakar ve "iyi"nin sonu yoktur... :smiley:

DifLock'u kontrol edebildiniz mi? Benimki de aldığımda çalışmıyordu, ön aks kolu bozuktu ama değiştirdim. ::smiley:

Güle güle kullanın. LSD için kontrol yöntemi bir kaç tane;

- Arka iki tekerleği yerden kaldırın, bir tekerleği elle döndürürken diğeri de bir miktar dönüyorsa vardır
- Eğimsiz ve çamursuz zeminde çapraz askıya girin (yol aralarında ve kenarlarındaki banketler olabilir), gaz pedalına yüklendiğiniz zaman araç yerinden çıkıyorsa vardır.

Merhaba kucuk bir dipnot eklemek istiyorum musadenizle.
Arkalar havada herhangi birini cevirirseniz digeri de ayni yone donerse!
Yok biri ileri digeri geri ise olmayabilir.
Eger arac cok yipranik degilse diferansiyel uzerinde LSD oldugu yazar.
Ozellikle yag tamamlayanlarin dikkat etmesi icindir.
Farkli yag konursa problem olur cunku.
Bir de LSD kilit demek pek dogru degil aslinda.
Buna limitli kaydirmali diferansiyel demek daha dogru.

Aracı alalı 2 gün oldu ilk izlenimlerimi anlatayım. Asfatta gidişi yol tutuşu kullanımı hoşuma gittti. Gücü yeterli seviyede bence kabin içerisinden yaşına rağmen hiç ses gelmemekte.

Dün gecede ufak çaplı bi arazi denemesi yaptım gündüz vaktim olmadığı için hafta sonunuda bekleyemedim dayanamadım gece girdim çamura. Co plotumun derinliği yanlış tespini sonucu ön difransiyeli oturttuk çamura ilk başta ilk geceden ilk denemede battığımı düşündüm moralim bozuldu çünkü arkalar havada kaldığı için araba kendini çekemedi. ama arkadaşım arka bagaja çıkarak bi iki sallanınca araba tutundu ve ileri geri derken cıktık.
Demek istediğim arkaya ağırlık şart gibi duruyor ve lastiklerim asfalt lastiği.

Arazisi şimdilik gördüğüm kadarıyla tatminkar gibi ama LSD nin çalışma durumunu tam olarak göremedim onun için dediğiniz gibi aracı askıya alarak felan deneme yapıcam.

Yakıt konusunuda takipteyim Aracımı alırken herkezin bana bir ağızdan alma o arabayı cok yakar söylemlerine bi cevap verebilmek için takipteyim bakalım ilk veriler nekadar olacak?

Bende 2011 Ranger var, yakıt konusunda katalog değerleri birebir tutuyor. Bunda aşırı yoğun trafikle işim olmamasının da payı var tabii ki. Hatta uzun yolda her zaman katalog değerinden (100km'de) 0.1 ile 0.3 litre arası daha az yakarım.

Araca modifikasyona başlamadan kayıt tuttuğum 8 ay yakıt durumum böyleydi. Sonra yükseltme, lastik değişimi, sepet/sis farı gibi değişimler olunca yakıt epeyce arttı. Arkaya ağırlık koymadım hiç bir zaman, hem yakıtı ciddi miktarda arttırıyor; hem de aşırı bir yol tutuş artısı yok (ben çok sık zirai yük taşırım arkada, boşken ve doluyken fazla yakıt masrafına değecek bir fark hissetmiyorum arazide ve asfaltta). Arkadaki esas problem makas olması.

Bu arada arka bagajın içerisine önceki ssahibi kalın ve ağır bir malzemeden kaplama yaptırmış. malzemenin ağır olduğunu arka kapağı açmak istediğimde anladım. sanırım parça olarak araca takılabilecek ağırlıklardan misli misline ağır geliyordur bu kaplama. Haricen bi ağırlık gerekirse ki zannetmiyorum kum doldurulmuş şampiyer kullanıcaz sanırım :smiley:

88748110151320622991592.jpg

88748110151320622991592.jpg

http://img825.imageshack.us/img825/3104/88748110151320622991592.jpg

2011 modeller standart haliyle epeyce ağırdır, sizin model hakkında bilgi sahibi değilim, ama fabrika çıkışı ağır olabilir.

Kaplamanız güzel görünüyor, ama ben plastiği tercih ediyorum.

O kaplama ciddi maliyetli, alüminyumdan yapılma ve "baklava deseni" dedikleri bir tür.
Zemin de aynı ise, ayak kaydırmaz kolay kolay. Ben arka tampon basamak yerine ve kasaya yaptırdığım çekmeceli dolabın üzerini de aynı malzemeyle kaplattım ve çok memnunum.

Dalak suyu yolları - 12-03.jpg

Ailelerle - 21-01.JPG

Ewet zeminde aynı ve hatta mat siyah pütürlü bir boya ilede komple boyamışlar. Bu parayı harcayan arkadaşa teşekkürlerimi iletiyorum.Araçlarına gereğince bakan ve bakımlarını ihtiyaçlarını ihmal etmeyen tüm arkadaşlara adıma teşekkür ederim sonuçta milli servet.

Eweeeeett İlk Yakıt sonucumu yazıyorum.Beni cok cok fazla korkutmalarına karşılık çok rahatladım. depoyu doldurup 215km yok yaptık. Bunun 150 km si uzun yol kalan 65 km si 4 çeker ve şehir içi kullanım. bu kullanım sonucunda depo tekrar doldurulmak istendiğinde 100 lirayı zor aldı.

Yanlış hesaplamadıysam eğer 100000tl / 215km = 4.65

şehir içi kullanımda ve ya uzun yol kullanımındada ışıklarda ilk kalkandım ve ööle abartı bi tasarruf yaptırmayada çalışmadım normal kullanımdı diyebilirim. bugünkü yakıt fiyatlarına göre bana normal bir yakıt gibi geldi sizin fikriniz nedir merak ediyorum açıkcası karşılaştırmak gerekirse araçlarınızla normalmidir?*

65 km içerisinde nekadarı çamurda arazide oynama nekadarı şehir içi kullanım bilmediğim için toplam 65 km karışık anlamında demek istedim

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

SON KONULAR

Geri