Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 182,209
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

devam

IMG_5260.jpg

Etiketler

Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Yaşar kardeş.Tam seni kaytardı diye yetiştiriyordum Yusuf ve ilker beye telefonla ,geri döndün yakalandım . :smiley: Kahvelerde geldiğine göre artık bitmiş. çok güzel görünüyor.Rüyalarını tahmin ediyorum. ;D

enverdede' Alıntı:
Yaşar kardeş.Tam seni kaytardı diye yetiştiriyordum Yusuf ve ilker beye telefonla ,geri döndün yakalandım . :smiley: Kahvelerde geldiğine göre artık bitmiş. çok güzel görünüyor.Rüyalarını tahmin ediyorum. ;D
ben bugün çok kaytardım biraz erken kalktım dünde çalışırken montu çıkarttım üşümüşüm ustalar saolsunlar çalıştılar :D iş daha çok hala rüya göremiyorum ;D ;D ;D

Çalışmalarınızda kolay gelsin, son resimde vida deliklerini Litapon (ahşap rengine göre tamirat) macunu ile doldurarak vida başı görüntülerini temizlediğinizi görüyorum, bu işe başlamadan önce Litapon renk seçimi için macunlayıp kurutup zımparalayıp renk tutma denemesi yaptınızmı.? bana sanki koyu renk Litapon seçmişsiniz gibi geldi, kurudukdan sonra marin kontra ile aynı renge dönüşüyormu, koyu kalıp macunlar leke gibi görünmesin sonra...

Linoksin-Litapon.jpg

atiladi' Alıntı:
Çalışmalarınızda kolay gelsin, son resimde vida deliklerini Litapon (ahşap rengine göre tamirat) macunu ile doldurarak vida başı görüntülerini temizlediğinizi görüyorum, bu işe başlamadan önce Litapon renk seçimi için macunlayıp kurutup zımparalayıp renk tutma denemesi yaptınızmı.? bana sanki koyu renk Litapon seçmişsiniz gibi geldi, kurudukdan sonra marin kontra ile aynı renge dönüşüyormu, koyu kalıp macunlar leke gibi görünmesin sonra...

ne yaparsanız yapın bu ton farkı mutlaka çıkacaktır, bire bir tutmaz

atiladi' Alıntı:
Teşekkür ederim atilla abi bu akşam macunla ilgili marka ve fotoğrafı bu akşam koymaya çalışıcam

bu akşam biraz macun çalışması yaptık zımpara yaptım sonra tekrar macun çektik

IMG_5272.jpg

Kontranın, üst katı Gürgen deyilmi?, gürgene Armut niye?, böylemi olması gerekiyormuş?, yoksa gürgen bulamadınızmı? 1977 yılında 1 sene mobilyacılara boya, vernik, tiner,polyester, tamirat macunu sattım, o zamanlar ağacın cinsine göre bire bir malzeme verirdik ve yama izi kesinlikle sıfır olurdu.Uygulamanın son zımpara sonucu hakkında, renk farkı konusunda bilgi verirsen faydalanacağız, tabiki vernik atıldıkdan sonra renk farkı görünmeyebilir veya dahada belirginleşebilir...

atiladi' Alıntı:
Kontranın, üst katı Gürgen deyilmi?, gürgene Armut niye?, böylemi olması gerekiyormuş?, yoksa gürgen bulamadınızmı? 1977 yılında 1 sene mobilyacılara boya, vernik, tiner,polyester, tamirat macunu sattım, o zamanlar ağacın cinsine göre bire bir malzeme verirdik ve yama izi kesinlikle sıfır olurdu.Uygulamanın son zımpara sonucu hakkında, renk farkı konusunda bilgi verirsen faydalanacağız, tabiki vernik atıldıkdan sonra renk farkı görünmeyebilir veya dahada belirginleşebilir...

renk tonunu tutturmak için, en yakın ton bu armut seçeneği galiba, her ağacın rengi genelde aynıdır fakat her ağaçta renk tonları farklıdır, ustada rengi yakalamak için tercih etti anlaşılan

atiladi' Alıntı:
Atilla abi kontra kayın en yakın renk bu diye arkadaşlar bu macunu verdi akşam macun alıcam verdiginiz bilgiler çok faydalı arştırıcam ilginiz için teşekkür ederim

buralpdi' Alıntı:
renk tonunu tutturmak için, en yakın ton bu armut seçeneği galiba, her ağacın rengi genelde aynıdır fakat her ağaçta renk tonları farklıdır, ustada rengi yakalamak için tercih etti anlaşılan
Levent usta merhaba
boş bir kontraya uygulama yaptık arkadaşlar en uygun renk bu diye verdiler banada uygun geldi ama katkılarınızı önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim

yayiyayayu' Alıntı:
Levent usta merhaba
boş bir kontraya uygulama yaptık arkadaşlar en uygun renk bu diye verdiler banada uygun geldi ama katkılarınızı önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim

elimizden geldiğince, bilgimiz dahilinde her zaman yardımcı oluruz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.