Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 182,218
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Yaşar bey ,Mobilyacı arkadaşınızı bize tanıtmayacakmısınız yoksa ustamız ilk ve son mu diyor.Karavanında yenilik veya tadilat düşünen arkdaşlar için faydalı olur sanırım.Yusuf kardeş eline batan kıymığı çıkarabildimi :smiley: Çok güzel bir iş çıkmış tebrikler.

Etiketler
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

enverdede' Alıntı:
Yaşar bey ,Mobilyacı arkadaşınızı bize tanıtmayacakmısınız yoksa ustamız ilk ve son mu diyor.Karavanında yenilik veya tadilat düşünen arkdaşlar için faydalı olur sanırım.Yusuf kardeş eline batan kıymığı çıkarabildimi :smiley: Çok güzel bir iş çıkmış tebrikler.
tanıştırırım enver abi benim arabayı yapalım görücüye çıksın ustaylada detaylı görüşelim muhtemelen son demiyor ama bir konuşayım ihtiyacı olan arkadaşlar olursa irtibat kurarız görüşmek üzere

Arkadaşlar, ölüyü dirilttiniz. Tebrik ederim. Artık bundan sonrası kolay ve çalışması da zevkli olacaktır. Eserinin ortaya çıkmasıyla Yusuf'un hayranlık ve özgüven dolu bakışları yaşadığınız duyguları ele veriyor. Kolay gelsin.

sukret' Alıntı:
yusuf ve yaşar bey kolay gelsin 40 sayfada biz davet edilmedik demlik ve yanındakilerin tüketilmesinde size yardımcı olabilirdikustaların son işinde yardıma hazırımve sonuc 10 numara olacak herkes görecek.sizler kudeleyi kesecek zatı muhterimi belirleyiniyi akşamlar

Şükret abi kurdelayı siz keseceksiniz sizin geldiğiniz gün iş olmadığı için fotoğraflayamadık sadece akşamları çalıştığımız için davet edemedik ama bu hafta sonu orada çalışacağız sizleride bekleriz o gözlemeleri yiyenler atölye çalışanları ekstradan dışarıdan davetlimiz yok en kısa zamanda bitirip siz değerli dostları toplayıp açılış toplantısı yapacağız ;) ;D

seyyah-34' Alıntı:
Şükret bey artık kurdelayı ikimiz keseriz ne dersin. ;) :D Maşaalah iyi gidiyor. Yaşar bey ve Yusuf kardeşim hadi kolay gelsin

Çok teşekkürler Kemal abi bitirebilirsek hep beraber açılışı Terkos gölü kenarında gerçekleştireceğiz kısmetse.

orsaalabanda' Alıntı:
Arkadaşlar, ölüyü dirilttiniz. Tebrik ederim. Artık bundan sonrası kolay ve çalışması da zevkli olacaktır. Eserinin ortaya çıkmasıyla Yusuf'un hayranlık ve özgüven dolu bakışları yaşadığınız duyguları ele veriyor. Kolay gelsin.

Sağolasın Cem işin içine girdik bir kere daha işi var ama kabasını attık şükür.

orsaalabanda' Alıntı:
Teşekkür ediyoruz Cem bey

Levent abi iç donanım çok başarılı olacak tamir kısımlarıda çok sağlıklı oldu sadece dış boya ve macun işleri makyaj işleri beni düşündürüyor birazda aracın teknik donanımı ile alakalı çalışmamız lazım onlarıda çözersek 4x4 lük bir iş olacak sonucun bu kadar güzel olmasını bende kestiremiyordum sizlerinde katkı ve yönlendirmelerinizle çıktı ortaya sağolun varolun.

Arkadaşlar hafta sonu ve hafta başından düne kadar mobilya için atölyede gece saat 24.00 e kadar çalıştığımızdan foruma pek girip bilgilendirme yapamadım,önceki gün yani salı günü Hüseyin Ekmekci (Aliço) abi telefon etti ve İstanbulda olduğunu söyledi bir iş için gelmiş,İlker kardeşimizin yerini sordu buz dolabına kapasitör taktırmak istiyormuş bende iş çıkışı Yaşar abinin oraya arabada çalışmak için gideceğimi söyledim İlker'inde dükkanı oraya çok yakın isterseniz birlikte gidelim dedim tamam dedi iş çıkışı buluşup gittik,sağolsun İlker yine evi dükkanın üst katı olduğu için börekler kekler çaylar ile karşıladı koyu bir sohbet muhabbete tutuştuk ;D Hüseyin abinin dolabı sinbo A sınıfı ve düşük 85 vattlı idi önce ampermetre ile ölçtü ve kalkışta hiç zorlanmadığını röle modeli olarak farklı olduğunu kalkış kapasitörüne gerek olmadığını ve tasarruf için ayrıca yine kalkışta yardım etsin diye daimi güç kapasitörü takmamız yeterli olacağını söyledi ve montajını yaptı,sonra ekovatın kalkışını ölçtü kalkıştaki amper yarı yarıya düşmüştü ayrıca çekilen amperde ölçü aleti ibreli olduğu için net değeri bilemiyorum ama bayağı fark ediyordu artık net bilgiyi Hüseyin abi zaman içindeki kullanımıyla bizlere bildirecek.

Kapasitörün yapısı hakkındada şöyle söyledi,bu cihazlar dışarıdan cihazlara giren elektriği düzenler bu sebeple tasarruf sağlar.İlker kardeşe tekrar teşekkürler ellerine sağlık ilerleyen zamanda Yaşar abinin dolabına uygularken daha detaylı foto ve yazıyla nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğim kalın sağlıcakla.

30032010204.jpg

30032010205.jpg

30032010206.jpg

30032010207.jpg

Yusuf bir süredir yoğun olduğumdan forumdan uzak kaldım. İşleri odukça ilerletmişsiniz, çok güzel oluyor... ;) ;) ;)

Evat Haşmet bey gerçekten içimize siniyor aracın içi çok ferah tamamında çok kullanışlı bir karavan olacak desteğiniz için teşekkürler.

İnsanların birbirine selam vermekten kaçındıkları günümüzde, Yusuf, tek başıma ulaşmada çok zorlanacağım İlker'i bulmamda büyük destek oldu. Gösterdikleri ilgi ve güleryüz için Yusuf'a,Yaşar'a ve amatör ruhla çalışan profosyonel, İlker'e çok teşekkür ederim.
Gerek Yusuf'un gerekse Yaşar'ın karavanına yapılan işlerin değerini anlamak için fotoğrafın dışında çıplak gözle, yakında görmek çok daha anlamlı.
Yusuf'un ustalığının ve el maharetleriin yanı sıra, Dünya'ya olumlu bakması ve çevresindeki arkadaşlarının da öyle olması işlerinin iyi gitmesindeki en önemli etken.

Ne demek Hüseyin abi sizin gibi değerli insanlarla tanışmak benim içinde büyük zevkti abi aklıma gelmişken söyliyim dedim
senin fanın birini içeri çevirmştikya onun önüne bir filtre takarsan iyi olur yoksa içeriye çok toz doldurur.Yola çıkıcaksın diye
acelen vardı bu o anda aklımıza gelmedi.

Hüseyin abi övgü dolu sözlerinizi haketmeye çalışacağız,biz gerekeni yaptık yerimizde kim olsa aynısını yapardı hatta işlrimiz sebebiyle sizinle tam ilgilenemedik kusura bakmayın,geniş zamanda daha kapsamlı bir kampta buluşmak ümidiyle.

merkla sonunu beklediğim bir karavan emeği geçen herkesi tebrik ederim.

işiniz rast gitsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR