Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 181,764
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Sami abi sizin karavanın bakım onarım işini görmüştük ellerinize sağlık çok güzel olmuş,sizin araç daha eski model olmasına rağmen kasa daha sağlam kalmış,siz bakabildinizmi iç kısımlara su inen yer varmı varsa nasıl çözdünüz.

Etiketler
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Teşekkür ederim sami bey yusuf'a çayda demlerim kahvede yaparım
kafaya takmıyorum desemde yalan olur araba bizi epey uğraştıracak
sağlık olsun

Yaşar bey hayırlı olsun , mükemmel görünüyor karavanınız .
vede yusuf beyin bahsettiği rutubet kokuları hiç gelmiyor :smiley:
Zaten kendisi çok konsantre olmus bu yeni karavan tadilatına eminim en iyi şekilde üstesinden gelecektir.

Bu vesile ile Yusuf bey şöyle diyebilirmiyiz acaba :smiley: ?? '' karavan fabrikatörlüğüne giden yollar karavanların rutebetli tadilatlarından geçer. ''

Selamlar Erhan

Erhan bey çok saolun
rutubet kokusu zaten gelemez
araba rutubet oldu uçtu içi tertemiz
hiç bişey bırakmadık
Yusuf çok konsantre oldu imalata başlar bende öyle tahmin ediyorum
ikinci imalatında daha yeni şeyler öğreniyor çok heyecanlı gördüm bügün

Yusuf, tabiki saç olanı daha dayanıklı, kırılmaz bir malzeme ama temperit camlı olanı çok dekoratif ve noktasal güneş rezistanslı ışık alma bakımından çok güzel..ikisininde birbirine karşı artı ve eksileri var yani..tercih fiyat olursa saç olan biraz daha ucuz..Cam olanından ben ayda 3-4 tane satıyorum ama saç olanından henüz siftah yapmadım...

Yasar bey hayırlı ogurlu olsun, gule gule kullanın
arac ıcın fazla uzulmeyın.Eger o ıse yusuf el atmıssa sız zaten oldu kabul edın. ben ona guvenıyorum
Indıgo ıcın hasarın fazla oldugu gıbı dusunuyorsanızda moralınızı bozmayın. O fabrıkanın yaptıgı araclar rta kalıtede bır arac sayılır yıne de bır cogundan daha ıyı bır uretımdır. aynı fabrıka su anta haymer e yedek parca yapmaya devam etmektedır. Bence karavan almakla ıyı etmıssınız.

Nasrettin hoca damdan düşmüş,aşağıda acı içinde kıvranırken başına toplananlara demiş ya damdan düşen biri gelsin yanıma ...Yazdıklarınızı görünce 3 sene önceki hallerim aklıma geldi.Benim karavanın tavan iç kaplaması halâ eğri büğrü.Alkovana giren yağmur suyunu 2.yılda önleyebildim.Otomobilerin marşbiyelerine ve altlarına falan pütürlü atılan malzemeyi fırça ile karavanın üstüne tüm ek yerlerine ve pencere lastıklerinin altlarına sürdüm.2 senedir su almadı.Adı Meges di galiba.Kolay gelsin.

Yaşar Bey her işte bir hayır vardır. Isı ve su izolasyonu ile uzun yıllar kullanabileceğiniz bir karavanınız olacak. Siz ve Yusuf biraz yorulacak ama sonucu güzel olacak inşallah. Hayırlısı olsun. Güle güle kullanın.

Hakan abi teşekkürler evet biraz yoracak ama sonuç iyi olacak ümid ediyoruz darısı tüm dostların başına tabi su almamış olanından. ;D

başlığı açmışsın Yusuf yeni gördüm,
resimlerle destekle lütfen
sökülmeden önce inşaallah resmini çekmişsindir
bittiği zaman insanlar aradaki farkı görsünler, yardım lazım olursa biliyorsun
kolay gelsin

Levent abi yardım talebi için teşekkürler inan moral bozukluğundan hiç resim çekmedik sadece söktük sonu nereye varırsa varsın dedik ama bundan sonra yapım aşamasını fotoğraflamaya çalışacağım.

Hayırlı uğurlu olsun öncelikle.
böyle zorluklarla ve sorunlarla başlamak güzel günlerde keyfi katlar.

Yusuf dostum Allah kolaylıklar versin sana da.

Yaşar bey karavanınız hayırlı olsun, biraz zahmetli de olsa kendi keyfinize göre yapacağınız için, içiniz sine sine kullanırsınız. Karşılaştığınız problemleri Yusuf halledecektir, ama bizimle paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız.
Benim de ilk karavanımda tavandan su alma problemi olmuştu. Ben de tüm tavanı söküp, tavan döşemesini yeniletmiştim. Su alan yerse tavandaki port bagajın ayaklarının dibindeki perçinlerdi. Buraya kesinlikle havaleli yük bağlamamak gerekiyor. Yoksa tüm perçinleri yerinden oynatıyor. Karavanın benden önceki sahibi de ne varsa yüklemiş. Sonuçta yerinden söküp, perçin yataklarına silikon doldurup, ayaklarla zemin arasına şamrielden conta yapıp tekrar perçinledik ve bir daha yük bağlamadık...

nejat ural' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun öncelikle.
böyle zorluklarla ve sorunlarla başlamak güzel günlerde keyfi katlar.
Yusuf dostum Allah kolaylıklar versin sana da.

Nejat bey çok teşekkürler evet biraz uğraşacağız zor olacak ama zamana yayıp cele etmeden toparlayacağız.

Çok teşekkür ediyorum Haşmet bey,Nejat bey,Levent bey,hakan bey karavanla biraz uğraşıcaz ama bende değeceğine inanıyorum Tecrübelerinizden faydalanmak isteriz tabi yusuf ustalığını yapıyor aynı zamanda forumda yazışmalarıda yapıyor ben daha az yazarım onun için kusuruma bakmayın yusuf insan üstü bir çalışma gerçekleştiriyor saolsun mesela ben bugün aracın yanına gidemedim neler yaptı bilmiyorum bende forumdan öğreniyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.