Ynt: Ford Explorer Hakkında
Merhabalar,
Explorer hakkında bu kadar yazılmış şey görünce sevindim açıkçası , çünkü araç taktir edilecek bir araç .
Bir süre Amerikada bulundum o dönemlerde Jeep Grand Cherokee ve Chevrolet Tahoe kullandım hiç Ford Explorer ın yüzüne bile bakmamıştım . Fakat Türkiyeye dönüş yapınca burdaki araştırmalarımda Ya adam gibi kullanılmış bir Jeep yada Chevrolet bulamadım yada bulduklarım saçma sapan uçuk fiyatlar istedi. sonra bir gün 96 Eddie Bauer Edition la karşılaştım test ettim ve çok sevdim . Sonra hemen netten araştırdım Limited modelinin daha dolu oldugunu , XL in en baz XLT ninde biraz daha dolusu olduğunu öğrendim EB ile Limited arasında kaldım bi çok arabadan 1 EB ye 1 de limited e kadar indirdim seçenekleri. En sonunda 1998 model Otosan çıkışlı temiz siyah bir Explorer sahibi oldum . Bi kaç eksiğini tamamladım özle plakaylada taçlandırdım
Fakat bu mutluluğum sadece 2 ay sürdü ve trafikte durur haldeyken direksiyon başında uyumuş yada dalmış bir belediye otobüsü şöförünün körüklü otobüsle arkadan çarpmasıyla bu muhteşem zevk sona erdi ! :-\
Fakat birşey öğrendim ki oda Ford Explorer ın muhteşem sağlam şasisi sayesinde hayattaydım , sadece bacağımda Yumuşak doku zedelenmesi olmuştu , hastanede 6 saat müşayede altında tutuldum fakat doktorlar arabama arkadan Belediye otobüsü çarptığına inanamadı.
kazanın üstünden 1 ay dan biraz fazla bi zaman geçti arabam şu an pert olmayı bekliyor 44 parçalık bir liste çıktı. Bu zaman zarfı boyunca o temizlikte ve güzellikte çok aramama rağmen bir limited bulamadım
fakat tadına o kadar doyamadımki çok temiz olduğuna inandığım bir XLT budum ve aldım. Eski aracım 5.0 V8 215 BG di ve harika bir sürüşü vardı şimdiki aracım 4.0 V6 205 BG bununda harika bir sürüşü var ama aynı zevki ve sesi vermiyor en kısa zamanda bir Flow Masterla sesi yakalamayı düşünmekteyim
, fakat yinede aldığıma memnunum çünkü Explorer gerçekten her donanımıyla kullanmak açısından bir zevk ve en kısa zamanda düzgün bir limited bulmam durumunda Limited e tekrar geçiş yapıcam
Demem o ki Ford Explorer insanlarca çok bilinmez ama 10 numara konforlu ve güçlü bir araç. Üstelik İnsan hayatını hiçe sayan dikkatsiz bir şöförün tonlarca ağırlıktaki otobüsle çarpmasına rağmen sapa sağlam ayakta durdu ! Buda aracın gücünü ve güvenirliğini gösteriyor . Kaza sonrası çok zor zamanlar geçirdim halende geçirmekteyim halen bacağım tam iyileşmedi ve maddi manevi zarara uğradım ama yinede doğru arabayı karşıma çıkarttığı için ALLAH'a şükrettim.
Aşağıda Çekildiği otoparktaki kaza sonrası fotoğrafı mevcut .
Eğer etrafınızda veya kendinizde temiz bir limited mevcutsa görüşmek isterim . Mümkünse 1998 civarları olabilir çünkü çok temiz 2000 ler var piyasada fakat vergileri 2609 TL (düşürülmüş haliyle) . Dolayısıyla 1996-97-98 ler tercih konusu olabilir. Şimdi birde plakamı almak için mücadele vermekteyim umarım başarabilirim bu konuda da bilgisi olan varsa ve paylaşırsada sevinirim.
Şimdiden Teşekkürler,