Flowmaster Uygulaması - Yardım - Gc Zj 5.2lt

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umut067 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,977

umut067

Kamp II
Yer
ANKARA
Arkadaşlar merhaba,

Aracımı satacağım ama ilave masraflar yapmadan da duramıyorum :smiley: Aracım 96 model Grand Cherokee 5.2 Limited V8.

Orjinal egzosumun çıkartıp yerine V8 motorun sesi verebilecek güzel bir egzos taktırmıştım. Şimdi ise çok merak ettiğim için Flowmaster Super 44 aldım. Amacım şu;

Mevcut egzosa ayar yaptırarak sesini azaltacağım. Flowmaster'ı da mevcut egzosa paralel montaj yaptıracağım. Kumandalı vana ile istediğim zaman sessiz istediğim zaman hormurdanarak yol alacağım..

Konu hakkında çok bilgim olmadığı için biraz araştırdım ekteki resmi hazırladım:

http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/06/09/EgzosFlowmaster.png

Böyle bir projeyi gerçekleştirmek mümkün müdür acaba? Alternatif fikri olan var mı?
ZJ'min mevcut egzos sesini youtube sitesine yüklemiştim:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R8PrphGD1r0[/youtube]

EgzosFlowmaster.png

Etiketler
flowmaster
Ynt: Flowmaster Uygulaması - Yardım - Gc Zj 5.2lt

oncelikle araciniza gc degil zj deniliyor diye biliyorum.istediginiz 2 sekilde kullanmak imkansiz gibi zaten aracin altina egildiginiz zaman bos yer olmadigini goruceksiniz.fark edelim ki bos yer var(ben olmadigina eminim kendi aracimdan :smiley:) ) ortada saft var saftin arkasindan nasil diger boruyu uzaticaksiniz ? ayrica aracinizda bir katalik bir susturucu var 2. susturucu yok benimkinde yoktu.komple boruyu iptal ettirip sadece susturucu yerine flowmaster koyarsan cok asiri rahatsiz edicek bi ses gelmez.ben 3 gun once cherrybomb turbo eksoz aldim manifolttan son cikisa kadar 55cm duz boru koydurdum susturucu yerine de cherry bomb cok asiri rahatsiz edicek bi ses yok.rolanti devri v8 onun ustundeki 2500devire kadar cok tot homurtu seklinde 2500 ve sonrasi yirtiyo ortaligi 1. ve 2. viteslerdr.ama zaten o kadar yuksek devirde kullanmiyoruz araclari

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Üstad videosu yok mu bir dinlesem.. ?

grand cherokee yi gc olarak kısalttım, kendimce ;)

varsa mail adresin yazarsan yollarim.telefondan girdigim icin siteye yukleyemedim

yolladigim videolar motor sogukken cekilmis kapali otoparkta ve disarda rolanti sesleri.isininca motor biraz daha azaliyo ses.

Oğuzhan mail adresimi sana mesaj attım. İstersen gönderdiğin videoyu Arslanamca71'in de göreceği başlığa yüklerim.

valla super olur :smiley: bende yolladim bu arada hala gorunmuyosa junk maile dusmus olabilir

oguzhan3434' Alıntı:
valla super olur :smiley: bende yolladim bu arada hala gorunmuyosa junk maile dusmus olabilir

Tamamdır, videolar hazır :smiley:

[youtube]http://youtu.be/xsHOEEiY0T8[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/f8Gc7pfqq1o[/youtube]

soguk rolanti sesi oldugu icin fazla geliyo ses.buna isisini bulmus lpg de calisan araba olarak dusununce bu ses bi nebze daha azaliyo

Bence bu hali bile tatminkar :smiley: Eline sağlık güzel olmuş..

Benim konuya gelirsek o zaman orta egzos çıkacak yerine flowmaster gelecek. Yani düşündüğüm gibi vanalı bi sistem yapamıyorum.. Bu kötü oldu hanım kesin başımın etini yiyecek, şimdiki sese dayanamıyor flowmaster'ı hiç çekemez.. ikinci araba şart artık :smiley:

o zaman bu haliyle kalsin aradaki bi bosluga vanali eksozlar var onlardan yaptir.nasil ses cikar bilmiyorum belki cok asiri olabilir.ama diledigin zaman acar kaparsin o sekilde olabilir.flowmaster inda alicisi cok aninda satarsin :smiley: buda baska bi alternatif

oguzhan3434' Alıntı:
o zaman bu haliyle kalsin aradaki bi bosluga vanali eksozlar var onlardan yaptir.nasil ses cikar bilmiyorum belki cok asiri olabilir.ama diledigin zaman acar kaparsin o sekilde olabilir.flowmaster inda alicisi cok aninda satarsin :smiley: buda baska bi alternatif

Yasal olarak polisin ceza yazma hakkı var mı ki flowmaster kullanırsam. :mad:
Aşağıdaki linkte bir arkadaş güzelce anlatmış konuyu. Trafik tescil bürolarından, emniyet müdürlüklerine, teknoloji ve sanayi bakanlığına kadar aramış sormuş. Sonuç egzos dan dolayı ceza kesilemeyeceği yönünde. Kafam karıştı :eek:
http://www.gebzemoto.com/forum/Konu-performans-egsoz-ve-yasal-s%C4%B1n%C4%B1rlar%C4%B1.html

tabiki bi ihtimal sadece muaynede sikinti cikabilir.onun haricinde polisin sorun edicegini sanmiyorum. ayrica flowmaster a hic yazmaz o kadar gurultulu sesi yok zaten

kuzendeki mersedesten daha iyi ses cikar :smiley: hahaha

izledin demek :smiley: ben de mersedesin gazıyla flowmaster aldım, katalitiği de söktüreyim madem

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR