Konuyu biraz hortlatmak gibi olacak ama deneyimimi paylaşmak istedim...
Şu anki aracım 2001 Grand Cherokee 4.7 V8 ve uzun süredir yaptırmak istediğim susturucu değişimini 3 gün önce yaptırdım sonunda. Flowmaster Super 44 aldım ve taktık. Rölantide ses gerçekten güzel. İnternet videolarında beni bu susturucuya özendiren şey de buydu. Rölantide saatlerce dinleyebilirim, o kadar güzel...
Fakat şöyle bir sorun var ki 1750-2250 rpm aralığında ayak gazda iken gerçekten ciddi anlamda rahatsız ediyor. Camlar kapalı olduğu halde araç içinde drone dayanılmaz seviyede. Dışardaki araçlar ve insanlar da muhtemelen ciddi anlamda rahatsız oluyorlardır bu rezonanstan. Bu rpm aralığı dışında sorun yok, tok ve güzel bir V8 sesi, asfalta tabiri caizse çivi çaka çaka gidiyor araç. Ama ben şehiriçi günlük olarak kullandığım için bu rpm aralığına oldukça sık uğruyorum, pişman oldum kısacası. Rezonans önleyici yapıda olduğu ve araç içine minimum ses aldığı için Super 44 yerine Super 50 almak daha uygunmuş, araştırdıktan sonra yabancı forum sitelerinde denk geldim bu yoruma ama geç kalmış oldum...
O yüzden Flowmaster almak isteyen olursa, benim yaptığım gibi youtube, Flowmaster'ın kendi sitesi yada benzer sitelerdeki videoları izlemek ve bunlar üzerinden karar vermek yerine tanıdık birinde varsa bizzat aracın başında sesine baksın. Hatta mümkünse bu rpm aralığında bi sürüşe çıksınlar...
Tabi bu benim şahsi fikrim ve aracı günlük olarak işe gidiş gelişte kullandığım için yaşadığım bir durum. Bu sesten rahatsız olmayacak yada aracı çok sık kullanmayan, ikinci bir keyif aracı olarak haftasonları şehir dışında, offroad, vs kullananlar için sorun olmayabilir. Yine de oldukça gürültülü bir susturucu ve muhtemelen çoğu kişi aracı kısa süre dahi kullansa benim gibi rahatsız olur diyorum son olarak...