Flowmaster 44 Sonrası Yakıt Tüketimi Ve Bir Kaç Sorun Abiler Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ragnex Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,384

ragnex

Yeni Üye
Merhaba, öncelikle üniversite öğrencisi olduğumu belirtmek istiyorum abiler:smiley:

Grand Cherokee WJ (2002) 4.7 aracım var.
Aracıma Flowmaster 44 taktım ve kat iptali yaptırdım.
Artı olarak ise orjinal egzoz borusunu kesip düz hale getirttim(kalıp taktırdım)

Aracın sesinden son derece keyif almama rağmen sanırım hayatamının hatasını yaptım.

Aracı yüksek devirde yüklenerek kullanıyordum flowmasterdan önce. Buna rağmen LPG ile max 70-75 kuruşlarda yakıyordu aracım.

Yukarda yazdığım işlemlerden sonra araç LPG ile 1tl ile 1.15TL arası yakmaya başladı bu nasıl oldu anlamadım. Normal mi acaba?

Egzoz kesiminden mi yoksa kat iptalinden mi bilmiyorum fakat aracı kullanırken cam açamaz olduk. Egzozdan gelen koku gerçekten çok kötü.(Eskiden hiç koku gelmez idi)

Dediğim gibi öğrenciyim ve gerçekten arabayı satma noktasına geldim bu olaylardan sonra. Abiler yardımınızı rica ediyorum ne yapmamı önerirsiniz bu iki sorun için. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Etiketler

katalitik konvertörleri neden söktürdünüz? kokunun yegane sebebi katalitiklerin olmaması zaten. birde oksijen sensörleri de düzgün çalışamıyorsa zaten çiğ yakıt atacaktır. motor kontrol ışığı yokmu sizin arabada, bozukmu?

2000 4.7 WJ'mde 5 yıl kadar Flowmaster 44 kullandım, bahsettiğiniz sorunları yaşamadım. Bu yaşadığınız sorunların hepsi çok yüksek ihtimalle katalizör iptalinden kaynaklanıyor. Ve katalizör iptali hem çevre için çok zararlı hem de bildiğim kadarıyla ceza sebebi.

Katralizör iptalinden kaynaklı aracınızın yakıt artışı artı o çıkan sesten keyif almanızdan gaza aralıklı basmalarınızdan da yakıt artış oranı %40lara çıkmaktadır. Bilginize saygılarımızla...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR