Fethiye ve Çevresindeki Karavan Kampları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cst.sami Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,722
Ynt: Fethiye ve Çevresindeki Karavan Kampları

cst.sami' Alıntı:
Olimpos-Çıralı dan ana yola çıkan yolu karavanla çıkamayacağıma karar verip bir arkadaşın pikabın dan yardım almıştım ... ;D ;D ;D

yol çift şeritli olduğu için çıralı ile mukayese edilemez , çıralı rampası tek şeritli dar bir yol ve keskin virajlara sahip

Etiketler

buralpdi' Alıntı:
yol çift şeritli olduğu için çıralı ile mukayese edilemez , çıralı rampası tek şeritli dar bir yol ve keskin virajlara sahip

Levent Bey Çıralı yolu gerçekten çok daha virajlı bir yol ancak eğim sık sık değiştiği için araba rahatlayabiliyor. Ölüdeniz rampası ise aralıksız devam edip çok da dik olduğu için daha yorucu özellikte. Çıralıya 5-6 kez inip çıktım ama ölüdenize henüz cesaret edemedim.

Selamlar,

Doğan

dogan124' Alıntı:
Levent Bey Çıralı yolu gerçekten çok daha virajlı bir yol ancak eğim sık sık değiştiği için araba rahatlayabiliyor. Ölüdeniz rampası ise aralıksız devam edip çok da dik olduğu için daha yorucu özellikte. Çıralıya 5-6 kez inip çıktım ama ölüdenize henüz cesaret edemedim.

Selamlar,

Doğan

Doğan bey yol genişletildiği için artık korkmanıza gerek yok , rahatca inip çıkabilirsiniz,
selamlar :smiley:

buralpdi' Alıntı:
Doğan bey yol genişletildiği için artık korkmanıza gerek yok , rahatca inip çıkabilirsiniz,
selamlar :smiley:

Levent Bey, ben en son 2005 yılında Ölüdeniz'e gittim. O tarihte de yolun genişliği ve kalitesi iyiydi. Ancak ben yolun dar ya da geniş olmasını değil eğiminin çok yüksek ve devamlı olmasını vurgulamaya çalışıyorum. Yaklaşık 2.5 km lik yolda 300 metre civarında rakım değişikliği var. Bu da ortalama %12 lik bir eğime karşılık gelir. (Karşılaştırma için Gökova Sakar geçidinde ortalama eğim %6.5) Yokuşun bazı yerlerinde bu eğimin %15'i geçtiği kesin. Sürekli birinci viteste gidilecek sert bir yokuş, arkada yük ve temmuz-ağustos sıcağı bir araya gelince motorun hararet yapmas,ı hatta doğru seçilmemiş bir ikili ile aracın gücünün yetmemesi bile olasılıklar içinde. Eğer daha sonra yeni bir yol güzergahı yapılmadıysa bence biraz "korkmaya" gerek var.

Selamlar,

Doğan

ugureralp' Alıntı:
doğan bey 4,25 karavanda zorlanırmı ölüdenizde çekeri 1900 kedi

Uğur Bey,

Vw Caddy 1.9 TDI'nin iyi bir motoru ve uygun bir şanzumanı var. 105 HP lik motor tipi için 250nm tork/1900rpm ve bu devirde 1. viteste 16 km/s hız yaptığı bilgisi veriliyor. Bu bilgiler aracın çok zorlanıp yavaş gidebildiği yollarda bile hala maksimum tork bandında tutunabileceğini gösteriyor. Aracın çekme kapasitesi de 1500 kg. 425 karavanın yükü abartılı olmazsa 1200 kg'ı geçmez sanırım.

Sabırlı bir sürüş tarzı ile çııkılabilir ama yine de riskli olabileceğini gözardı etmemek lazım. Ben olsam önce bir boş çıkıp deneme yapar tatmin olursam karavanı sonra getirirdim.

Selamlar,

Doğan

doğan bey bilgilendirmeler için çok teşekkürler karavanı alıncaya kadar daha başınızı çok ağrıtacağım görüşmeküzere

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri