Fethiye ve Çevresindeki Karavan Kampları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cst.sami Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,722

cst.sami

Ana Kamp
sevgili arkadaşlar
bu yaz fethiye ve çevresini gezmeye karar verdik. Karavanımız hazır. Yaz ve izin aylarını beklemek kaldı 8). Fethiye merkezli kaş-demre-ölüdeniz çıkabilirsek bodruma kadar olan sahil şeridini gezmek istiyorum.
Fethiye yöresinde gezilmesi görülmesi gereken yerler ve karavan kamp alanları hakkında bilgisi olanalar yol gösterirse çok sevinirim.
özellikle konaklayabileceğimiz karavan kamplarının adres ve telefonları yazılırsa çok sevinirim.
Fethiye ve yöresine hiç gitmedim. İlk kez göreceğimden bir heyecen var içimde.Tavsiyeleriniz bekliyorum.
Okullar kapanır kapanmaz izinleri alabilirsek yola çıkmayı düşünüyorum.

Etiketler
Ynt: Fethiye ve Çevresindeki Karavan Kampları

Sami bey,yanılmıyorsam karavanınız çekme idi,bu varsayımla bir iki yer önereceğim.Fethiye'den başlarsak KATRANCI koyu var kamp alanı olarak okullar tatil olur olmaz çıkarsanız fazla kalabalık olmadan güzel bir yer bulabilirsiniz,karavanı konuşlandırdıktan sonra ise çevreyi serbest kalan aracınızla gezmenizi öneririm.Ölüdeniz Meri motel tarafında iki karavan alanı olmakla birlikte (Nicholas ve seahorse)bunlar kendi karavanlarını kiraya verdiklerinden dışardan karavan alıyorlarmı bimiyorum,Ancak günü birlik aracınızla ölüdenizi, Kayaköy gemiler koyunu,yat limanı tarafındaki karagözler mahallesinin bulunduğu yarım adadaki koyları,saklıkent kanyonu'nu dolaşabilir,tekne turu ile aracınızla ulaşımı zor kelebekler vadisi gibi yerleri gezebilirsiniz.Şehir merkezindeki kaya mezarları,antik tiyatro ayrıca görülecek yerler.Rotanızı belirtmemişsiniz Kaş-Demre demişssiniz,muhtemelen manavgat -antalya -kemer-finike -demre -kaş -kalkan-fethiye ve kuzeye-marmaris-bodruma kadar belki'ye göre ise ilk molanızı Beldibi (Ant.) orkinos kampta verip 0533 773 55 65 Nail bey,Demre-Kaş sahil güzergahını dinlenmiş olarak katetmenizi tavsiye ederim,Demre'de kaplıca bölgesinde bir kamp alanı varmış ancak ben hiç uğramadım,Teknelerin tur gezisine kalktığı limana yakın buradan Kekova körfez tekne turu yapabileceğiniz gibi,aynı imkan Kaş'taki teknelerlede sağlanıyor.Kaşta Kamp alanları dersen,Kaş kamping 0242 836 10 50 Sedat yetkilisi,Şehre çok yakın,devlet hastanesi yanında ancak giriş,çıkışı rampa 5.25 karavan oluşundan düşünmek gerek,ben 4.20 lik karavanımla fazla sorun yaşamadım ,alternatifi ise kakalkan yoluna çıktığınızda yolun sağ tarafında olimpos kamp var çekme karavan için daha rahat 0242 836 22 52,buradan Fethiye'ye yola çıktığınızda kalkan yolunda Kaputaş plajını ıskalamayın,Fethiye yi zaten anlatmıştık ,daha kuzeye çıkarsak Marmarise doğru yolunuzun üstünde göcek,Dalyan,sarıgerme (Belediye işletmesi kamp alanı var) Köyceğiz (göl kıyısında belediye kamp alanı var)Ancak Karavanla her yere girip çıkmam derseniz yol üstünde uygun bir alana(benzinci otoparkı vb.)Topuzdan çıkarıp aracınızla dolaşabilirsiniz ören yerlerini.(hatta fethiyede konaklıyorken bile)Marmarise giderseniz Datça yolu üzerinde Çubucak orman kampını tavsiye edebilirim (yol üstü giriş çıkış rahat) Buradan Bozburuna doğru selimiye,kızkumu,şelale,Datçaya doğru,inbükü,Datça,eski datça,kargı koyu,palamut bükü, knidos aracınızla gezebileceğiniz yerler.Benden şimdilik bu kadar.İyi tatiller şimdiden.

yugun' Alıntı:
Maaşallah cevap gezi rehberi gibi, Yok yok. :smiley:
Kaybetmemek için kaydettim.
:smiley: Yücel senin karavan Kaş'ta sorun yaşamaz,pire gibi her yere dalar çıkarsın :D Avatar resmim kaş kamping'ten.

Enver bey bir şey unutmuş , ilave edelim ''fethiye saklıkent ve yakapark ''mutlaka görün balıkların tadına bakın :smiley:

buralpdi' Alıntı:
Enver bey bir şey unutmuş , ilave edelim ''fethiye saklıkent ve yakapark ''mutlaka görün balıkların tadına bakın :smiley:
'' ,saklıkent kanyonu'nu dolaşabilir''

Saklıkent varda ,saklanmış :D :D

Sayın arkadaşlar Ölüdeniz Meri otel yolunda iki kamp vardır her iki kampta el değiştirdi ilk kamp eski adı Ölüdeniz kamp yeni adı Şeker kamp, diğeri eski adı Suara kamp yeni adı Denizatı kamp.Her iki kampın fiatı şöyle karavan 10 lira , kişi başı 10 lira, bunlara ilaveten harcadığınız elektrik bedelini ödüyorsunuz.Her iki kamp el değiştirdikten sonra karavan ve çadır kampı olmaktan çıktı ve Beach c l u p şeklini aldı öğlen saatlerinde başlayan müzik yayın ve yerlere serili büyükı minderler üzerinde dans eden insanlar gibi.Akşamlarıda sahilde ya düğün ya doğum günü kutlamaları yada o kampta kalmayıp akşamları dışarıdan sahile gelen yabancıların kalabalık içki ve yemek muhabbeti var .Bu kamplara dışardan giriş serbest kanunen günübirlik gelenlerden hiç bir ücret alınamıyor Şeker kampta sık sık elektrik kesintisi olur ve elektrik kesildiği anda tren gibi çalışan jeneratör devreye girer. Ölüyorum deseniz ( vereceğiniz yüzlerce liraya rağmen) dinlenemezsiniz.Günün ( özellikle gecenin) ilerleyen saatlerinde her türlü gürültüye hazır olmalısınız.Hepinize kazasız belasız geziler dilerim..Sağlıkla...

Enver Bey tavsiye ve rehberliğiniz için çok teşekkür ederim.Öncelikle rotamı yazmadığım için özür diliyorum.2010 yazı Konya-Seydişehir-Akseki_manavgat-Antalya-Kemer güzergahını kullanarak olimpos (Çıralı) ya kadar gidip geldim.Harika bir gezi oldu.İlk karavan gezimdi.karavanı ilk kez bu güzergahta test etme fırsatını buldum.Karavanım dediğim gibi 5.25 çekme (Dethfless) marka (umarım markayı doğru yazmışımdır). Yol Manavgat-Tekirova arası harikaydı.Tekirova'dan sonra çıralıya kadar rampa viraj. Hem dik hem keskin.soruşturduğuma göre Kaş'a kadar yol böyleymiş.Üstelik arada çalışma da yapılıyormuş.Karavanla Kumluca-Fethiye hattının çekilmeyeceğine karar verdim.

Bu seneki Rotam : Konya Manavgat Antalya Korkuteli üzerinden Fethiye'ye inmek. Bu rotanın daha düz ve karavana uygun olduğunu sanıyorum. Mümkün olursa Fethiyede konaklayıp günübirlik araba veya tekne gezileriyle fethiye çevresini gezmek.

Fethiye den Bodrom-Marmaris tarafımı yoksa Kaş-Kalkan hattımı sanırım ailecek karar vereceğiz. tabiki Fethiyede alınacak bir karar bu.
Ben Kaş-Kalkan civarınıda görmek istiyorum.

Verdiğiniz bilgi ve telefonler için çok tşk ediyorum..

Metin Bey gürültüyle aram hiç hoş değil. Bence öyle yerleri kara listeye alıp hiç uğramamak.
Ben gündüz gezip Gece az bir yol katettikten sonra güvenli benzinlik veye otoparklarda gecelemeyi düşünüyorum.

sadece fethiyede bir karavan kampında uzunca bir süre mola verebilirim. Ama fethiyeye kadar gündüz deniz veya gezme gece yol alıp uygun alanlarda demirlemek... ;D ;D ;D

Ben sabitleme ayaklarını indirirken Benim çocuklar çapa at baba diye dalga geçiyorlar.. ;D ;D ;D

Fethiyeden Bodrum-marmaris hattına göre kaş-kalkan hattı daha yakın, Fethiyede heryer düz eğer bisiklet alışkanlığınız varsa her yer yakın çalış plajı, çiftlik gibi yerler.
Kampta kalmak istiyorsanız tek yer Katrancı kampı çekme karavanlarla dolu bir alan ve çok güzel buradan sonra göceke kadar güzel yerler var bunların başında günlüklü kampı var ama ancak gündüz konaklamalarına izin veriliyor. Ama muhteşem bir yer.
Fethiye Ölüdenizdede karavan kampları var, buralardada kalabilirsiniz ama benim tavsiyem yanınıza 2 KW bir jeneratör alın ve fethiye çiftlik sahiline inin burada lokantaların yanına bir yerlere park edin ve orada kalın.

Karagözler bisiklet işi tamam. 1 Ay önce aldım.Yerini Hazırladım.Karavanın içinde taşıyacağım. :mad: :mad:..
Uygun bisiklet taşıma aparatı yaptırmayı düşündüm.. Ama karavanın içinde taşımak daha mantıklı geldi.
Önerdiğiniz jeneratör aydınlanma içinse Karavanın aydınlatma problemini LED lambalarla hallettim.Enerjiyi arabadan alıyor.Araçı hiç çalıştırmadan 4-5 gün su pompası ve aydınlatma için gereken enerjiyi arabadan karşılayabiliyorum. Geçen sene akü bitmiş yenisini alırken biraz büyük amper akü almıştım.

Aracın aküsünü sadece Buzdolabı bitiriyor.Hem de 5-6 saat gibi çok kısa bir sürede. Soğuk su işinide buz ve termosla çözersem pek 220 elektiriğe muhtaç olmam diye düşünüyorum.

sahilde konaklama öneriniz hoşuma gitti. ŞU anki düşüncem zaten pek fazla çakılı kalmak değil.Sadece fethiye içinde 3-5 gün sabit konaklamak.onun dışında sürekli hareket...inşallah bu araçla bu uzunlukta bir karavanla bunu başarırım.. ;) ;) ;)

Tam Fethiyenin içinde 4 km lik sahil bandı bulunan Şehitler anıtı parkında 5 lira giriş bedeli ödeyerek gece yada gündüz güvenli şekilde konaklayabilirsiniz.Su ve tuvalet var market mesafeleri ise duracağınız yere göre 100-- 150 metre uzaklıkta ben burada kış geçirdim en ufak sıkıntı olmad. Çok sayıda karavanı yaz--kış burada konaklarken görebilirsiniz.Hepinize kazasız belasız geziler dilerim..Sağlıkla...

metintüre' Alıntı:
Tam Fethiyenin içinde 4 km lik sahil bandı bulunan Şehitler anıtı parkında 5 lira giriş bedeli ödeyerek gece yada gündüz güvenli şekilde konaklayabilirsiniz.Su ve tuvalet var market mesafeleri ise duracağınız yere göre 100-- 150 metre uzaklıkta ben burada kış geçirdim en ufak sıkıntı olmad. Çok sayıda karavanı yaz--kış burada konaklarken görebilirsiniz.Hepinize kazasız belasız geziler dilerim..Sağlıkla...
Şehitler parkı şehrin içini gezmek için gerçekten çok uygun,karavanlardan 10 tl. alıyorlar, tuvalet ve su ihtiyacınızda yanı başınızda ancak yazın bu kısımdan denize girmek olanaksız ve girseniz bile fethiyede denizin tek kirli olduğu nokta.

Sami Bey Merhaba,

Fethiye ve çevresi çok güzel ama bir o kadar da yokuşu inişi çıkışı bol bir bölge. Arkadaşlar kalınabilecek kampingler hakkında güzel bilgiler vermişler. Ben sadece Ölüdeniz yolunun aşırı dik bir yokuşa sahip olduğunu vurgulamak istiyorum. Ben Katrancı'da kalırken otomobilimle günübirlik gidip gelmeyi tercih etmiştim. Ölüdenizden yukarı doğru her çıkışımda karavanla çıkmanın arabayı fazla hırpalayacağını düşünüp karavanı getirmeme kararımda devam etmiştim.

Güzel bir tatil geçirmenizi dilerim.

Google earthden ölüdeniz yokuşunu gösteren bir kare veriyorum :

[attachment=1]

Selamlar,

Doğan

ölüdeniz.JPG

yokuş bayağı dik görünüyor doğan bey.
sanırım karavanı müsair bir yere park edip arabayla bir turlamak gerekiyor.dik yokuşları karavanla tırmanmak benim de hiç hoşuma giden bir şey değil.

Olimpos-Çıralı dan ana yola çıkan yolu karavanla çıkamayacağıma karar verip bir arkadaşın pikabın dan yardım almıştım ... ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri