Fethiye Ölüdeniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metintüre Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,999

metintüre

Kamp I
Sayın arkadaşlar Dünyanı en güzel plajı seçilen Ölüdeniz belcekız plajı çevre koruma başkanlığının talimatı ile yeni çehre kazanmış,eğer bu alanı daha önce gördüyseniz aklınızdaki o görüntüleri unutun her taraf tertemiz kanuna aykırı onlarca otel ya yıkılmış ya boyları kısalmış , barakalar yıkılmış umumi wc ,plaj ,duşlar,soyunma kabinleri,modern hale gelmiş.Üç metre yer kiralayıp onüç metreye yayılan köy kurnazları buradan uzaklaştırılmış.İişletmeler kapılarının önüne -sandalye,fiat listesi,reklam vs vs koyamıyor.Paraşütler istedikleri yere iniş yapamıyorlar . Sadece dolmuş duraklarının önü plaj işletmecisine kiralanıp yüz metrelik bir alana şezlong konmuş geri kalan tüm plaj bedava ve halka ait.Plaja banklar konmuş geçen sene açılan AZDA isimli büyük marketten alışverişleriniz hesaplı yapabilirsiniz.Karavanınızla belcekız plajının bittiği yerde- merdivenlerden çıkılan alanda- tam varyantta denizi kuşbakışı görerek kamp dışı konaklayabilirsiniz.(bugün itibarı ile üç karavan var )yada yine bu alanda 100 metre gerideki otelin önünde halka ait serbest kısımdada cepte kalabilirsiniz. Eğer arzu eden olursa diğer kamp dışı alanlar ve bahse konu belcekız plajı ile ilgili daha geniş bilgi veririm ( Karavanla konakladığımız alanların su kaynaklarına -umumi wc lelere mesafeleri market uzaklıkları vs vs ) sizlerin yaşamını kolaylaştıracak bilgi veririm METİN TÜRESİN 0 537 430 75 20 Resim yayınlamayı daha önce yazdığım ŞİLE KAÇAMAĞI topiğine açıkladığım sebeplerden dolayı uygun görmüyorum .Hepinize kazasız belasız geziler dilerim.Sağlıkla...

Etiketler
Ynt: Fethiye Ölüdeniz

Metin bey, özellikle kamp dışı konaklama tecrübeleriniz nedeniyle sizden çok yararlanacağımızı düşünüyorum. Sizi burada aktif katılımcı olarak görmek çok güzel. Bilgiler için teşekkür ederiz. Çok güzel gelişmeler bunlar.

Belki bir kaç fotoğraf ve konaklamaya uygun alanların google earth görüntüleriyle koordinatlarını yayınlayabilirseniz çok daha faydalı olacağı görüşündeyim.

Sayın Cem bey konuyu yanlış yerde yayınladım siz düzelttiniz önce pardon sonrada teşekkür ederim.Size olan saygımdan dolayı çektiğim resimleri ilk fırsatta yayınlayacağım .(Benim aklım ermiyor, eşime ve kızıma rica edeceğim uygun bir zamanda tüm gezdiğim alanların resimlerini yayınlayacağım).Hepinize kazasız belasız geziler dilerim.Sağlıkla...

Çok teşekkür ederim. Fotoğrafları başka bir yolla (e-posta gibi..) ulaştırmak daha kolay gelirse bana ilettiğiniz takdirde mesajlarınızın içine sonradan yerleştirebilirim.

Güzel dilekleriniz için ayrıca teşekkürler.. Aynıları sizler için de geçerli. Bir yerlerde karşılaşıp sohbet edebilmek ümidiyle..

Metin beyin kamp dışı konaklama tecrübesine kimse yetişemez diye düşünüyorum. Yaz,kış demeden karavanı ile yolda olan imrendiğim dostlardan. Bir gün bir yerlerde karşılaşmak ümidi ile.

Sayın Teos inşallah sevdiklerinizle benden daha çok gezmeniz dileği ile bir yerlerde karşılaşmak üzere . Hepinize kazasız belasız geziler dilerim.Sağlıkla...

Metin bey, Ölüdeniz için yazdıklarınızı müjde olarak kabul etmeliyiz sanırım. Son gittiğimde okadar sıkılmıştımki Gıdırak koyunda aldım soluğu.

belcekız'daki keşmekeşliğin sona ermesi sevindirici, arıtma tesisinin atık suyuda uzaklaştırılınca ölüdeniz yeniden mavi bayrağına kavuştu, verdiğiniz haberler için çok teşekkürler :smiley:

Sayın arkadaşlar sezonun açılması ile Belcekız plajında günün her saatinde özel güvenlik görevlileri devriye geziyor yaşanan yada yaşanacak olumsuzluklara anında müdahale ediyorlar .Şu an itibarı ile çevreden yayılan gürültülü müziğede müdahale ediliyor yazın harekerli günlerinde durum ne olur onu pek bilemeyiz dileğimiz aynı titizliğin gösterilmesi.Ancak canınızı sıkan olumsuzlukları jandarma komutanına ilettiğinizde derhal müdahale ediyor ve durumu normal hale getiriyorlar.Hepinize kazasız belasız geziler dilerim..Sağlıkla..

Sayın Cem Bey bana e-mailinizi yollarsanız hazırladığım 2011 gezi resimlerimi size göndereyim, siz de uygun bulursanız yayınlarsınız..
mturesin@yahoo.com adresine bir mail bekliyorum..hoşçakalın..

Ölüdenize bu yıl nisan ayında gittim, daha öncede en son 1998 yılı nisan ayında gitmiştim.
2 görüntü arasında korkunç farklılıklar var,
1998 yılında ölüdenizde otel sayısı 2 veya 3 tü. Şu anda her taraf oteli
Deniz kıyıısnda sahil yürüme şeridi yoktu ve kumu daha genişti.
Denizi son derece temizdi, şu anda hergün ortasından denize deşarj yapılıyor. Denizin içinde lağım suları resmen kanal gibi duruyordu.
Bana göre tekrar ediyorum bana göre ölüdeniz gerçekten ölmüş.

Ölü denize ilk defa 1981 yılında jawa motorsiklet ile gitmiştim, o zaman ölü deyildi, aralarda bir çok defa gittim ,son gidişimde 1996 yılında oldu ve ölü denizin öldüğüne ben 1996 yılında karar vermiştim, bazı yerlerin altı çizilir bazılarının üstü çizilirya ölü deniz benim için üstü çizilmiş bir yer, zaten adıda ölü deniz, ölü deniz sadece baba dağdan parapantla atladığınız zaman mükemmel görünüyor, oda sadece görüntü......

Metin bey'in izni ve ricası ile;

Bana iletmiş olduğu fotoğraflarını yayınlıyorum:

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Bolu-Gölköy.JPG

Bolu-Gölköy (2).JPG

Fethiye-Aksazlar Kampı.JPG

Fethiye-Aksazlar Kampı 2.JPG

Fethiye-Şehitler Parkı.JPG

Sayın arkadaşlar kamp dışı konaklanacak yerleşim alanlarının başında çoğunuzun malumu Fethiye denen cennet köşesi gelir.Belediye geçen sene karavanlarında rahatça konakladığı denize yakın yol kenarına bisiklet yolu yaptı dolayısı ile park yasak ancak yolun diğer tarafında uygun ceplerde konaklama yapılabilir.Kamp dışı konaklamalarda etrafın fazla ilgisini ve dikkatini çekecek davranışlardan kaçınmalı düşüncesi bende hakim.Karavanın önüne masa atmak hele hele 3-5 karavan bir arada ise tüm karavancıların geniş bir alanı masa ile çevirmesi,atık suyu karavanın altına boşaltmak ,(e nereye boşaltalım sorusu olursa gecenin ilerleyen saatlerinde ya uzaklardaki bir mazgala yada hiç kimsenin olmadığı etrafa koku yaymayacağımız uzaklığa boşaltalım )mangal yakılması yada karavanın dişında küçük tüp kullanılması,gece ateş yakılması.Takdir edersinizki insanlar binlerce lira verip yazlık alıyor gece ve gecenin ilerleyen saatlerinde hemen karşılarında ,önlerinde yada yanlarında ne mangal nede kamp ateşi görüntüsü istemezler .Şunu çok iyi gözlemledim ;motokaravanınızla kamp dışı konakladığınızda çok sayıda göz üzerinizde (kim bunlar,adamın yanındaki kim ? eşimi, leşimi ; ;))çöpünü nereye atıyor, etrafa zarar veriyormu.Eğer davranış hal ve hareketlerde abartı olursa sizin yanınıza jandarmayı yollamaları an meselesi(bana böyle 1 sıkıntı olmadı)ilerleyen günlerde etrafta oturanlarla bir şekilde sohbete başlayınca tüm bunlar ortaya çıkıyor.Sizi gözetlediklerini sürekli takip ettiklerini kendileri açıklıyor .Bunları nedenmi yazdım ;zaman, zaman etrafa rahatsızlık verecek bu bahsettiğim olumsuz görüntülere denk geliyorumda .Hepinize kazasız belasız geziler dilerim..Sağlıkla..

Metin Bey merhaba,
yazdıklarınızın altını kalın bir kalemle çizmek lazım. Almanya´da 20-30 yıl önce yaşadığımız konaklama resbestliği var şu anda Türkiye´de. Hiç unutmam, tam 21 yıl oldu. Münih yakınlarında Ammersee gölü var. Balık tutmaya gittiğimizde, gölün yakınında güzel bir park yerinde karavanda gecelerdik. Burada geceleyen karavancılardan bazıları tenteleini açmaya ve dışarıya sandelye ve masa çıkarmaya başladılar. Böylece diğer araçların park olanağı azalıyordu. Belediye bunlara ceza yazacak yerde, parkın girişine bir levha koyarak, gece saat 22.00-08.00 arası karavanlara park yasağı getirdi. Bu yasak tam 20 yıl sürdü ve geçen yıl kalktı.
Çevreyi rahatsız eden karavancının cezasını hepimiz çekiyoruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR