Ferrari F430 Fermas Track Day de Test ettim !...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan navaraextreme Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,580

navaraextreme

Kamp III
Yer
ADANA
Gerçenlerde fermas istanbul parka davet etti F430 u test etmem için bizim tayfa komple ordaydı Ali Çapan Emin Ökten Atilla ciner Ben ve F430 Gerçekten inanılmaz bir makina şanzıman sistemi olsun performansı olsun ama beni en etkileyen elektronik kontrol sistemleri oldu yamurlu bir havada pist yarı ıslak kullandık özellikle 8 inci viraj çok etkileyiciydi pist hakikaten çok güzeldi ama okadar dengeli ve tepkili bir araçki sizin tüm hatalarınızı telafi ediyor neredeyse yoldan çıkarmak imkansız daha önce 355 ve 360 modena kullanmıştım ama bu şaka gibiydi ...

haberresim11d6880xe5.jpg

DSC_2976.jpg

DSC_2975.jpg

DSC_2967.jpg

DSC_2949.jpg

DSC_2943.jpg

Ynt: Ferrari F430 Fermas Track Day de Test ettim !...

Mükemmel bir deneyim Gültekin. Ama sanki küçük dilini yutmuş gibisin ! Daha anlatacağın çok şeyler olmalı :smiley:

Abi anlatıcamda kelime bulamıyorum :smiley: Yanlız ordakilerede sordum 800 000 ytl para ver ferrari al bayat simit ikram etsinler bu ne bohem ya :smiley:

Araç çok etkileyiciydi özellikle direksiyondan değişen vites sistemi nin tepkileri harika otomatik olmasına rağmen istediğiniz an cut off a gire gire vites küçültüyor ve çok etkili komprasyon yapıyor durduğunuzda iki kolu birden çekince boş a geçiyor kalkış için sağdaki kolu birkere kendinize çekmeniz yetiyor cam düğmelerinin yeri hariç kokpit çok ergonomik göstergeler ufak kalsada yeterince belirgin ve doğru zamanda uyarıları net bir şekilde gösteriyor koltuk elektrilkli şaşkına döndüm daha öncekilerde yoktu :smiley: süspansiyon biraz daha konforlu ama gene vasat. Frenaj çok başarılı bir üst modelinde seramik disk mevcut sıkı fren ve komprasyonda organlarınız yer değiştiriyor öbürünü düşünmek bile istemiyorum

Fakat çok kırılgan ve hassas bence o paraya Mercedes CL AMG Derim 340 la giderken masajlı koltukta pro içebileceğiniz kadar hızlı ve konforlu ama spor araba ruhu kesinlikle f430 da ...

çok güzel araç.çok şanslısınız.böyle bir aracı kullanma fırsatı bulduğunuz için.

Hissettiklerinizi çok iyi anlıyorum bende gecen ay yapılan Lamborghini LP560 track day'e katılmıstım.
F430u nasıl anlattıysanız bende aynı sekilde hissettim. Özellikle yol tutus inanılmazdı ve araca virajlar da dahi yüklenmeme ragmen hiç izine kaybetmiyordu.
Pistin 1. S virajı bence en keyifli yer :smiley:

pistte kac tur attınız? ben sadece 3 tur attım ve tadı damagımda kaldı...
buarada kullandıgım arac daha 250 kmdeydi :D

ben kilometre saatine bakmadım genelde yola bakıyodum 2 tur attım sonra inmek istedim 3 üncü turda ya ben patlardım yada araba :smiley:

banada herkes en fazla kac gördün diye soruyor ama ben de devir saatini takip etmekten kilometre saatine bakamadım :smiley:

Bosver abi yağmur daha eğlenceli :smiley:
Her viteste arabanın arkası geziyor ama esp hemen topluyor tabi..

gerçekten f430 da lp560 da süper ama bana sorarsanız tabiki lp560 buarada sadece bu kadarmı foto çektiniz arkadaşlar varsa yükleyinde gözümüz bayram etsin bu arada ben aranıza ankaradan yeni katıldım okan:D

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

SON KONULAR

Geri