Feroza'da Hangi Motor Yağı Kullanılır

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AŞKINRANCE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,103
Ynt: Feroza'da Hangi Motor Yağı Kullanılır

AŞKINRANCE' Alıntı:
Herkese Merhaba..

Öncelikle Kendimi tanıtayım.
Aranıza yeni katıldım. Bu alıp sattığım 14'cü aracım oldu. Lada niva- Defender peşinde koşarken son kararım 1994 model LPG li 190.000 km'de Feroza oldu.Bu kararı verirken forumda yazdıklarınızın çoğunu okudum.hepsi çok faydalı oldu benim için. İstanbul/ Kartaldayım 40 yaşındayım. Özel bir bankada çalışıyorum.
Bende çoğunuz gibi haftasonu özelikle cumartesi günlerimi çocukluk arkadaşlarımın yanında Kartal /Tahsinkaya sanayi sitesinde geçiiyorum.
Arabalarla uğraşmak söküp takmak vs. benim için en büyük hobim.
Aracı aldım 15 dk.sonra götürüp sanayiye bıraktım. keyfe keder komple boyanıyor. Toplansın fotoları eklerim.

Sormak istediğim birkaç soru var yardım olursanız sevinirim. Kullanım kitabından çok gerçekte sizlerin ne yaptığı benim için daha önemli.

* Motor yağı 20/50 'mi olmalı ? yoksa 10/40 mı ? araç karbüratörlü 1994 model 1600 motor sanırım 8 valf

* hangi bujiyi kullanıyorsunuz ? bu araçta verim alabileceğim en iyi buji hangisidir ?

Sağlıcakla Kalın ..

Hayırlı olsun...Aynı araçtan bende de var.çok iyi hem arazide hemde asfalta. sadece alt takımdan gelen gıcırtılardan şikayetçiyim.İzmir de 3 sanayide bulunun servise götürüyorum.fiyat haricinde memnunum.aracım 15000 km.10-40 yağ kullanıyorum.buji konusunda servis bi buji taktı ama tam olarak adını hatırlamıyorum.yalnız japon malı ve D harfiyle başladığını hatırlıyorum.araba saat gibi çalışıyor.kazasız günlerde kullanın.

Etiketler

Metmet Ali Bey,

Aşağıdan gelen gıcırtılar, direksiyonu sonuna kadar çevirip hareket ettiğinizdemi geliyor?

Saygılar

Ersan

forester' Alıntı:
Metmet Ali Bey,

Aşağıdan gelen gıcırtılar, direksiyonu sonuna kadar çevirip hareket ettiğinizdemi geliyor?

Saygılar

Ersan bey seyir halindeyken geliyor.al takımdeki grasörlükleri devmlı tabancayla yag basıyorum ama nafile. direksiyonuda araç dururken çevirdiğim zamanda ince hafif bir ses var...saygılar benden...

Mehmet Ali Bey,

Bilmiyorum benzermidir ama bende ilk aldığımda direksiyonu çok çevirdiğimde hareket halindeyken gacur gucur sesler geliyordu. Direksiyonu sonuna kadar çevirdiğinizde onların limitlerini belirleyen civatalar var, orjinallerinde o civataların kafalarında bilya var, civatanın kafası dayandığı yere temas edince o bilyalar sürtünmüyor yuvarlanıyor. Eğer bilyali cıvata kafası değilde bildiğimiz altı köşe başlı civata takıldıysa o gacur gucur sesi yapıyor. Bir bakın isterseniz derim.

Saygılar

Ersan

Merhabalar,

benim aractada tam sag ve tam sol konumunda islik sesi ( sanki V kayisi otercesine ) bir ses mevcut bende ne tam sag ne tam sol yane sonuna kadar sikistrimiyom direksiyonu ama neden bu sesi yapar anlamis da degilim.
Gelelim altaki gacur ve gucur seslere... bu araclarimiz ( ARKA MAKASLİ ) oldugundan makas aralari zamanla kurumakta .hele havalar kuruyken eski bir karyola endami ile yola devam etmekte birde ikinci bir unsur onlerin suspansiyon , salincaklarin torsiyonla desteklenmis olmasi bu torsiyon icerisinde zamanla toz toprak ve sularin girmesinden kaynaklanan kuruma ve oksidasyon sonucu olur olmadik sinir bozucu seslerin cikmasina sebebtir. o bakimdan ( ben oyle yapıyorum ) ayda bir guzel bir kuru yaglama ..arka makaslarada slikonlu gres basmaktayim. aynen bir cevhrolet havasinda yumusacik kullanim rahatligi vermekte. bence sizde deneyin.

sevgilerimle
Tge

tge' Alıntı:
Merhabalar,

benim aractada tam sag ve tam sol konumunda islik sesi ( sanki V kayisi otercesine ) bir ses mevcut bende ne tam sag ne tam sol yane sonuna kadar sikistrimiyom direksiyonu ama neden bu sesi yapar anlamis da degilim.

aynı ses bende de var,bir de dikkat ettim arabayı yıkattığım zaman ses kesiliyor kuruduktan sonra tekrar başlıyor,sizde de öyle mi acaba

mehmet ali esmer' Alıntı:
buji konusunda servis bi buji taktı ama tam olarak adını hatırlamıyorum.yalnız japon malı ve D harfiyle başladığını hatırlıyorum.araba saat gibi çalışıyor.kazasız günlerde kullanın.
bende 4 buji ve 3 buji kablosunu değiştirdim,buji kabloları applause ile aynı dediler ama tam bilmiyorum.Bujilere gelince D harfinin ne olduğunu bilmiyorum ama k/16 bujiler takıldı,hatta k/20 ler varmış daha iyi dediler ama onu bulamadım.

Alican bey,

Evet malesef dediginiz gibi arac islakken yada hava yagisliyken ses mes yok . daha oncede anlatigim gibi kuru yaglama ve arka makaslara gres surdurmek sizi mutlu edecektir.
Gelelim aracinizin atesleme sisitemine. motor kaputunun altinda fabrikasyon verileri gosteren bir sema bulunmakta. gerci ben motor bakimi yaparken yag sokucu sikmistim bendeki tablodaki veriler silindi yok oldu ;D ;D ;D neyse ki orjinal olan eski bujilere bakarak aynini almistim DELSON du galiba . applause modeli ile ayni kablo oldugunu bilmiyorum. eger oyle olsaydi İstanbul Aksaray daki parcacilar bana soylerdi. bende simdi kablolarimla idare ediyom. bu arada aksaray piyasasinda distribitor kapagi bulunmamaktadir. onumuzdeki hafta yurda bu mallar girecekmis duyrulur.

selamlarimla
Tge

bende zaten güvenemedim parçacılara o yüzden almadım applause kablosunu :smiley: çıkma kullanıyorum şu an.Dediğiniz gibi bujiler delsondur muhtemelen k/16 k/20 dediğim şey de modelidir sanırım.

Bir de ben henüz 20 yaşında üniversite öğrencisiyim,sizler abilerim sayılırsınız her geçen gün yeni birşeyler öğreniyorum sayenizde,o yüzden rica etsem bey demeseniz,garip geliyor :smiley:

Feroza'ların buji kablolarının su geçişlerinde kolay su almasın diye daha iyi izoleli olduğunu sanıyorum, normal bir binek aracınkinden farklıdı diye düşünüyorum. Bujiler içinse servis kılavuzunda aşağıdaki tablo var.
Saygılar
Ersan

[attachment=1]

feroza buji.jpg

Aşkın bey merhaba,

Yaptıklarınızı okudum gayet guzel iş çıkartmışsınız. Benim de Feroza 1994 aracım var. Vakit b ulamıyorum malesef uğraşmaya ama onumuzdeki haftalarda bir tamirciye gidip bir takım bakımlarını yaptırtacağım. Ben aldığımda motor çok kötüydü ve motoru yenilettim. Çok yağ yakıyordu şu anda gayet iyi. Yürüyen aksamda sorun yoktu pek o nedenle sadece yağlama işlerini yaptırttım. Şimdi en önemli iş arabadan gelen sesleri kesmek. Dediğiniz gibi hem koltukları hem de iç döşemeleri söküp cıvataları ve gerekli şeyleri değiştirmek gerekiypr. Bir de Ersan bey sağolsun bana vinç için yaptığı parçaların çizimleri yolladı onu taktırtacağım. Hava filitresi ile ilgili bantlı birşeyler yazmışsınız çok anlamadım nereyi bantlamışlar? Ferozanın yurt dışı sitelerinden okuduğuma göre bizim araçların en sorunlu kısmı hava filitresinden iyi hava alamıyor olmasıymış. Direk filtre kısmını çıkartıp oraya yağlı dedikleri filitreleri takıyorlar. Sanıyorum KNF firmasıydı. O zaman performansının daha da arttığını söylüyorlar. Motor yeterli hava alamıyormuş oyle yazmışlar. Ben bu konuyu araştırıyorum bakalım bulabilirsem takacağım. Şnorkel taktıracaktım Ersan bey gibi o da hava alımını arttırıyormuş ama baya zahmetli bir iş. Takması kolay ancak Ersan beyin anlattığına göre yurt dışından getirmesi gümrük derken biraz baş ağrıtıyormuş sanıyorum. Neyse ben de yaptırdıklarımdan sonra size bir detay rapor yazarım. Aşkın bey fotoğrafları yükleyebilirseniz memnun oluruz. Belki bizim de aklımıza gelir de birşeyleri sizden görerek yaptırırız.

İyi günlerde kullanın,

Gürsel

forester' Alıntı:
Feroza'ların buji kablolarının su geçişlerinde kolay su almasın diye daha iyi izoleli olduğunu sanıyorum, normal bir binek aracınkinden farklıdı diye düşünüyorum. Bujiler içinse servis kılavuzunda aşağıdaki tablo var.
Saygılar
Ersan

[attachment=1]
denso toyotanın yadek parça tedarikçisi değilmiydi

denso toyotanın yadek parça tedarikçisi değilmiydi

Japon parça üreticilerinden biri. Yedek değil bizzat parçanın kendisi, tabi toyota ilgili modelde orjinal parçayı denso'dan aldıysa, ki bazı parçaları alıyor. Mesela şanzımanlar da Aisin, ki başka marka araçlarda da bulunur.

olasiliksiz' Alıntı:
Japon parça üreticilerinden biri. Yedek değil bizzat parçanın kendisi, tabi toyota ilgili modelde orjinal parçayı denso'dan aldıysa, ki bazı parçaları alıyor. Mesela şanzımanlar da Aisin, ki başka marka araçlarda da bulunur.
gran touismo oyununda toyotanın yedek parçalarını listesinde vardıda

gran touismo oyununda toyotanın yedek parçalarını listesinde vardıda

Vardır, bazen aynı parçayı farklı farklı ülkelerde farklı şirketlerden alıyorlar. Çoğu parça bizzat otomobilin üreticisinin kendisinin üretmeye kalkışıp maliyetleri gereksiz yere yükseltmesine değmeyecek şeyler. Tasarımı gönderip bunu üretin diyorlar ya da var olanlardan birini seçiyorlar. Bazıları ile de ortaklar. Mesala burda Aisin ile Toyotanın ortak olduğu yazıyor http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Aisin_transmissions
Listeye bakacak olursanız Aisin'in ürettiği şanzımanlardan çoğunu Toyota kullanmış zaten, ama tek tük Jeep, Honda, Alfa Romeo, Porche vs de var.

ben geçen sene DEW marka 5-40 koydum ,

5-40 tam sentetik bir yag - kışın araç rahat çalışıyor ama- kayganlık özelliği 10-40 a göre daha iyi oldugundan motor geç ısınıyor ,

Feroza için 7-9 km yürüdükten sonra araçın içine sıcak hava geliyor , kısa mesafe kullananlar için sıkıntı oluşabilir... .Bilgilerinize.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR