mehmet ali esmer
Ana Kamp
Ynt: Feroza'da Hangi Motor Yağı Kullanılır
Hayırlı olsun...Aynı araçtan bende de var.çok iyi hem arazide hemde asfalta. sadece alt takımdan gelen gıcırtılardan şikayetçiyim.İzmir de 3 sanayide bulunun servise götürüyorum.fiyat haricinde memnunum.aracım 15000 km.10-40 yağ kullanıyorum.buji konusunda servis bi buji taktı ama tam olarak adını hatırlamıyorum.yalnız japon malı ve D harfiyle başladığını hatırlıyorum.araba saat gibi çalışıyor.kazasız günlerde kullanın.
AŞKINRANCE' Alıntı:Herkese Merhaba..
Öncelikle Kendimi tanıtayım.
Aranıza yeni katıldım. Bu alıp sattığım 14'cü aracım oldu. Lada niva- Defender peşinde koşarken son kararım 1994 model LPG li 190.000 km'de Feroza oldu.Bu kararı verirken forumda yazdıklarınızın çoğunu okudum.hepsi çok faydalı oldu benim için. İstanbul/ Kartaldayım 40 yaşındayım. Özel bir bankada çalışıyorum.
Bende çoğunuz gibi haftasonu özelikle cumartesi günlerimi çocukluk arkadaşlarımın yanında Kartal /Tahsinkaya sanayi sitesinde geçiiyorum.
Arabalarla uğraşmak söküp takmak vs. benim için en büyük hobim.
Aracı aldım 15 dk.sonra götürüp sanayiye bıraktım. keyfe keder komple boyanıyor. Toplansın fotoları eklerim.
Sormak istediğim birkaç soru var yardım olursanız sevinirim. Kullanım kitabından çok gerçekte sizlerin ne yaptığı benim için daha önemli.
* Motor yağı 20/50 'mi olmalı ? yoksa 10/40 mı ? araç karbüratörlü 1994 model 1600 motor sanırım 8 valf
* hangi bujiyi kullanıyorsunuz ? bu araçta verim alabileceğim en iyi buji hangisidir ?
Sağlıcakla Kalın ..
Hayırlı olsun...Aynı araçtan bende de var.çok iyi hem arazide hemde asfalta. sadece alt takımdan gelen gıcırtılardan şikayetçiyim.İzmir de 3 sanayide bulunun servise götürüyorum.fiyat haricinde memnunum.aracım 15000 km.10-40 yağ kullanıyorum.buji konusunda servis bi buji taktı ama tam olarak adını hatırlamıyorum.yalnız japon malı ve D harfiyle başladığını hatırlıyorum.araba saat gibi çalışıyor.kazasız günlerde kullanın.