Feroza ilk arazi ve izlenimler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gsunal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,171

gsunal

Ana Kamp
Yer
Istanbul
Arkadaşlar merhabalar,

Siteye üte olalı çok oldu ancak çok fazla yazamadım. Bu yaz sağolsun Tayfun beyin de yardımlarıyla bir 1994 model Feroza aldım. Kendisine buradan bir daha teşekkür etmek istiyorum. Gerçi arabayı almadan önce kolumu arazide iki yerden birden kırdım ve 3 ay yeni arabamı kullanamadım o ayrı. Size arazi çalışması yaptığım Mudurnu vadisinden fotoğrafları yolluyorum. Bir kısmında arabam var bir kısmı ise araziden güzel manzaralar. Şayet oralara bir gezi düzenlemek isterseniz şu an elimde araziye dair bütün bilgiler mevcut. Haritalar, uydu görğntüleri, GPS lokasyonları ve daha da önemlisi Googol Earth'den çizilmiş bölgeye dair yeni yollar. Hepsi koordinatlı ve GPS e yüklenebiliyor. Mudurnu Vadisi Kuzuluktan başlıyor ve doğuda Aban' a kadar ulaşıyor. Fotoğraflar hem güney hem de kuzeyinden çekildi. Ama daha çok kuzey kesimden yani Almacık dağından (Düzce güneyi).

Ferozanın ilk performanslarına gelince; arazide hiç yarı yolda bırakmadı. Tek sorunu Diff-Lock olmaması. Ben kullanamadım ancak arazide gidişi gayet güvenli. Çğu yerde 4x4 e bile almadan çamurlu kesimleri geçtik. 4L ile traktörlerin girebildiği her yere girdik. Bir ara orman içinden bir yan bağlantı yoluna yol olmadan gittik. Bizi gören tomruk çeken arkadaş taktir etti. Gerçi çok yanlış yerden gelmişsinizi demeyi de ihmal etmedi. Aracın en büyük sorunu çok yakması. Ortalama arazide 15 Lt benzin yaktı. 4L ile kullandığımız günlerde 18 Lt ye kadar çıktı. Okuduğum kadarıyla 12 Lt ortala yakması gerekiyor sanıyorum benim arabada bir sorun var.

Benden şimdilik bu kadar, kefili kalın,

Gürsel

P1000264.jpg

P1000270.jpg

P1000297.jpg

P1000271.jpg

P1000298.jpg

Etiketler
Ynt: Feroza ilk arazi ve izlenimler

Bunlarda birisi hariç araziden manzara fotoğrafları. O tek fotoğrafta kolumu kırdıktan 30 dakika sonra Taşkesti sağlık ocağında görülüyorum. Talihsizlik işte. Bu fotoğraftan 5 gün sonra Ferozamı aldım.

Umuyorum hoşunuza gider.

Gürsel

P1000056.jpg

P1000070.jpg

P1000094.jpg

P1000097.jpg

P1000184.jpg

Gürsel bey merhaba,

aracınız hayırlı olsun...güle güle kullanın...

Geçmiş olsun..kolunuz içinde..inşallah iyidir şimdi.,

Feroza konusunda tamamen size katılıyorum..Keçi gibi maşallah..Alan arkadaşların asfaltta oldugu kadar arazide kullanmalarını öneririm.Bilhassa ön ve arka yanaşma açılarının yüksek oluşu arazide çook araçtan daha avantajlı yapıyor..Bu kasaya motor gücü de gayet yeterli geliyor..Sadece yakıt konusunda biraz verdiginiz degerleri fazla gördüm.Gerçi arazide hiçbir aracın yakıtı hesaplanmaz...Arazi şartlarında zor etaplarda patinaja düşme,4 çekerin kasması v.s hertürlü şart yakıtı etkiler...En iyi deger düz-açık yolda yaktıgıdır.Sanırım aracınızda LPG yok..
Ben LPG ile 170-200 tl civarını daima tutturmuştum..Ama benim araç enjeksiyonlu idi.

Gürsel Bey,

Feroza'nızı güle güle kullanın, kolunuzada geçte olsa geçmiş olsun.

Dediğiniz gibi Feroza'nın en büyük dezavantajı diferansiyel kilidi olmaması, bu handikapını öne takacağınız bir vinçle azaltabilirsiniz. Vinçi kullanması biraz zahmetli ama bazen diferansiyel kilidinden daha çok işe yarıyormuş gibime geliyor. Zaten 2,5 senede toplam 10 kere kullanmışımdır vinci, bunların yarısında da diferansiyel kilidi işe yaramazdı diye düşünüyorum.

Benim Feroza'da ilk aldığımda çok yakıyordu, LPG ile 35 kuruş civarında yakıyordu, tabii motorda bir hayli yağ eksiltiyordu. İlk önce motoru yaptırdım, 29 kuruşlara düştü, sonra bujileri ve buji kablosunu değiştirdim, biraz daha düştü, en son Rıdvan Usta sübap ayarlarını yaptı ve 22 kuruş civarlarına düştü ve arabanın çekişi bir hayli arttı. Motorunuzun durumu iyise, buji ve kablolarına bir bakın, sübap ayarınıda yaptırın derim.

Mudurnu civarındaki GPS kayıtlarınızda faydalanmak isterim,

Saygılarımla

Ersan

Ersan Bey merhaba,

Benim arabamda yağ yakıyordu ve motor yeniden yapıldı. Ancak dediğiniz gibi diğer şeyleri de kontrol ettirmekte fayda var. Ben tüp taktırtmadım. Motora zararlı diyorlar. Ancak çok da bilmiyorum o konuyu. Bizim araçlar karbüratörlü olduğu için sıralı sistem olmuyormuş galiba. Diğer sistem de motora zarar verir diyorlar. Tabi en büyük sorun da arabanın arkasında bulunan yerin çok dar olması. Biz yoğun arazide örnek toplama yapıyoruz ve o alan bile yetmiyor bir de tüp taktırırsam ne olur bilmiyorum. Ama benzine bir çare bulmam gerekiyor. Motoru yapan ustayla bir daha görüşeceğim bakalım o ne diyecek. Mudurnu verilerini ben en kısa zamanda derleyip buradan bir gösteririm size. Şayet uygun bulursanız size kmz uzantılı yollarım ki google earth den açabilirsiniz. Yolları Google earth den çizdik sonra da üzerinden gittik. Ben buradan bir yayınlarım sonra olmazsa size e-mail ile yollarım,

Kolum su anda gayet iyi. Tesekkür ederim.

Gürsel

Ersan bey merhaba,

Bu arada soracaktım unuttum. Şinorkel ve vinci nerede taktırttınız? Önümüzdeki ay ben de düşünüyorum şayet bildiğiniz bir yer varsa oraya yaptırtırayım.

İyi günler,

Gürsel

Gürsel Bey,

Merhabalar tekrardan,

LPG'nin motora zararı olduğu konusunda pek emin değilim, gerçi ben aldığımda aracım LPG liydi. Benzin'e göre kesin daha ekonomik (şimdilik), bende 32 litrelik bir LPG tankı var ve ufacık olan bagajın %30 kullanılamaz halde. Bende tepeye sepet yaptım, gerçi ben kamp malzemesi taşıyorum, sepet sizin numunelere uygunmudur bilemem. Feroza'ların sübap ayarlarının kontrol edilmesinde fayda olduğunu duydum, gerçi kullanıcı kitapçığında her 40.000 km de kontrol edin yazmışlar ama, ben 3 ay önce yaptırdım ve motor performansında fark edilir bir artış ve yakıttada azalma gördüm.

GPS kayıtlarının acelesi yok, kmz'de, gpx'de olur, hiç farketmez, size e-mail adresimi göndereyim, fırsat bulduğunuzda gönderirsiniz, bu arada sizin o tarafların bende de bir kaç gps kaydı olacak, Pürenli yaylasından Torkul gölüne kadar, isterseniz size gönderirim.

Şnorkel ve vinci kendim taktım. Şnorkeli ebay aldım, fiyatı 175 USD idi fakat, para transfer bedeli, nakliye bedeli, gümrük için masraflarla birlikte bir hayli pahalıya geldi. Şnorkeli aldığım kişi kare kasa Cherokee'lere takılan Safari şnorkellerin Feroza'ya uyduğunu söylemişti (Genede deneyerek almakta fayda var). Vinci Huma otodan çok uygun bir fiyata almıştım, vinci şiddetle tavsiye ederim, lazım olduğunda kesinlikle iyiki takmışım diyorsunuz. Vinç taktıracaksanız Feroza ve T-max 6500 için bende projesi var, size lazım olduğunda isteyin göndereyim.

Saygılar

Ersan

Öncelikle hayırlı olsun aracınızı kazasız günlerde kullanın.Ayrıca sizede geçmiş olsun.bende aynı araçtan kullanıyorum.ben lpg taktırdım aldesa 450 liraya.tavsiye ederim.48 liralık lpg ile hemen hemen 200 yada 240 km arası yol yapıyorum.arazide bile lpg kullanyorum ve memnunum.arazide araba zorlanınca yakıyor tabiii ;) bence lpg taktır...

Merhabalar,

Mehmet Ali bey ben bir araştırayım bu konuyu bakayım LPG uygun olacak mı bana. Dediğim gibi sorun biraz da bagajın küçük olması. Biz numune topluyoruz ve arkaya ihtiyacımız var.

Ersan bey bana vinç ve tampon ile ilgili planları yollayabilirseniz sevinirim. Önümüzdeki ay araba için harcayabileceğim bir miktar param olacak o zaman yaptırırım. Snorkel için de sanıyorum Huma otoya gidip uygun bir tane var mı bakacağım. Bizim üniversiteye yakın gider bir kontrol ederim.

gürsel

Merhabalar gürsel bey..
Mudurnu offroad ekibinden cevdet ben,mudurnuda ikamet ediyorum,siz nerede ikamet ediyorsunuz acaba?..
http://video.mynet.com/muratyavuz14/MUDURNU-OFFROAD/947121/

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Kolum evet şimdi çok daha iyi ama kotu kırmışım malesef. Ama iyiyim sağolun. Cevdet bey ben Istanbulda ikamet ediyorum ancak iş gereği 2-3 sene yazları Mudurnu vadisi civarında arazi çalışması yapacağız. Bir Tübitak projem var ve o bölgenin jeolojisini çalışıyoruz. Daha önce Mudurnu gurubunun faliyetlerini okumuştum. Gayet hareketli ve başarılı bir gruba benziyor. Oralara bu yaz tekrar geleceğim belki size ulaşırım tanışırız.

Tekrar teşekkürler,

Gürsel

gsunal' Alıntı:
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Kolum evet şimdi çok daha iyi ama kotu kırmışım malesef. Ama iyiyim sağolun. Cevdet bey ben Istanbulda ikamet ediyorum ancak iş gereği 2-3 sene yazları Mudurnu vadisi civarında arazi çalışması yapacağız. Bir Tübitak projem var ve o bölgenin jeolojisini çalışıyoruz. Daha önce Mudurnu gurubunun faliyetlerini okumuştum. Gayet hareketli ve başarılı bir gruba benziyor. Oralara bu yaz tekrar geleceğim belki size ulaşırım tanışırız.

Tekrar teşekkürler,

Gürsel
Merhabalar gürsel bey..
Geldiğinizde Mudurnuda türk telekomdan sorarsanız bulmanız kolay olur..
İyi seneler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR