Farklı LPG Sistemlerinin Bileşenleri - Karşılaştırmalı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan concrete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,369
Ynt: Farklı LPG Sistemlerinin Bileşenleri - Karşılaştırmalı

djizzet' Alıntı:
güven bey iyi günler91 model xj sahibiyimn uzun zamandır yazılarınızı takip ediyorum aracı ilk aldıgımda gayet normal bir yakıt sarfiyatı vardı sonradan tank ve samandıra degiştirdim ciddi oranda fazla yakmaya basladı servise gittim tankın ustunde ufak bir gösterge var onu degiştirdi ve bilgisayara baglayıp ayar yaptı biraz daha az yakıyor fakat yinede yakıt sarfiyatı çok yuksek 100 tl gaz ile 165km gidiyor sizce normalmi acaba şimdiden tesekkur ederim

Her aynı araç benzinde aynı tüketimi vermeyeceği gibi, LPG de de vermez. Ama sizin tüketiminiz biraz fazla gerçekten. 60 krş yerine 45 - 50 krş olmalı. Tabii bu kullanıma göre de çok değişir.

Değişen göstergenin pek anlamı yok aslında tüketimle, şamandıra mı değişti acaba? Aslında sistemde arıza yoksa, iş ayarda biter tabii. gaz basıncı, mili saniyeler, sistemin devreye girme ve çıkma ısısı, sistemin devreye gir me ve çıkma deviri. vs...

Görmeden yorum yapmak zor oluyor :smiley: Özetle kanımca tüketiminiz hala fazla. Sisteminizin markası nedir? 10.000 km bakımı yapıldı mı?

Etiketler

yardımınız için teşekkür ederim gösterge ile samandırada degişti sistem atiker 10000km bakımını açıkçöası bilmiyorum aracı alalı daha 1 ay oldu iletişim bilgilerinizi verirseniz getirebilirim aracı

zj de arkada yere yakın durumdaki benzin deposu eminimki lpg tankından daha güvensizdir. neden öyle bir yerleşim düşünmüşler acaba.

zj de arkada yere yakın durumdaki benzin deposu eminimki lpg tankından daha güvensizdir. neden öyle bir yerleşim düşünmüşler acaba.

Arka aks'ın önünde (arabanın ortasına doğru) olması lazım öyle değil mi?

Aracın en az darbeye maruz kalacak yerinde olması tabii ki daha mantıklı ama bu durum discoda da aynı. Tasarımcının öncelikleri ile ilgilisanırım. Ben bu yüzden çeki demirini uzun süre sökmedim depoyu koruyor diye.

Arazide, özellikle sert arazi koşullarında, sadece depoyu değil, aracın altını tamamen koprumayı tercih ediyor bir çok kişi haklı olarak.

Bir kaç hafta önce yapılı bir Vx80 nin arkasına, bizde benzin deposu olan yere lpg tankı koyduk. Hemen ardından tankın altına sac ile koruma yaptık. Gerçi lpg deposunda basınç dayanımı istendiğinden, çarpma testlerinde oldukça iyidir. İnternette bu konuda arama yaparsanız. testlere denk gelirsiniz.

Gerçi lpg deposunda basınç dayanımı istendiğinden, çarpma testlerinde oldukça iyidir. İnternette bu konuda arama yaparsanız. testlere denk gelirsiniz.

Depo iyi evet.. Zayıf noktası borular.

deponun o kadar altta olması doğru değil. ortada olmasıda doğru olmaz aslında. çünkü arazi koşullarında ne olacağı bilinmez. arka koltuğun altında biryerlerde daha geniş bir tasarım belki daha iyi olurdu.

deponun o kadar altta olması doğru değil. ortada olmasıda doğru olmaz aslında. çünkü arazi koşullarında ne olacağı bilinmez. arka koltuğun altında biryerlerde daha geniş bir tasarım belki daha iyi olurdu.

Arkadan bindirince dağılmasın diye genelde arka aksın önüne konur ama yükseklik apayrı bir konu.

zj de yedek lastik yerleşimi bile çok tartışılmış zamanında. WJ de müşterilerin en çok sevidği şeylerin başında gizli stepne geliyormuş.

gerçektende zj ergonomi açsından özürlü bir araba bagajın içinde devasa bir tekerlek... halbuki
bronco vs gibi benzer yılların araçlarında tekerlek bagaj kapağında asılı. japonlarda ise çoktan aracın bagaj kapağında yada altında. yani benzin deposunun konduğu yerde. jeep te neden böyle bir tasarım yapılmış pek anlamadım herhalde pek kafa yormadıklarından zamanında.

Vakti zamanında şöyle birşey okumuştum.

"Mc.Namara (Vakti zamanının güvenlik sistemlerini pazarlama yoluna giden eski Ford genel müdürü) sells safety, but Chrysler is selling cars"

Mc.Namara güvenlik, Chrysler ise araba satıyor demekte.

Jeep Chrysler'in markası. Yeterli açıklama bence :D

Mc.Namara sonradan ABD savunma bakanı oldu. Güvenlik satacak başka biryer bulmuş ;D

Tabi burdan adamın yanlış birşey yaptığı değil, araba satın alan kişilerin güvenlik konusunda yeterince dikkatli olmadığı ve ilgi çekici diğer özelliklere yöneldiği sonucu çıkıyor (bence).

KLL' Alıntı:

Benzin deposunu yerine neticede aracı tasarlayanlar karar veriyor tabii.

LPG tankını, bazı tasarım olarak müsaade eden araçlarda aracın altına koyarken piyasada kolay bulunmayan, özel sipariş edilen kalınlıkta simit tank kullanmak gerekebiliyor. Buna ayrıca sac koruma yapınca, aracçların bagajlarındaki simit tanklardan bir farkı kalmıyor. Her ikiside aynı derecede emniyetli yükeklikteve her ikisi de sac ile korunmul oluyor.

Zaten herhangi bir risk görüldüğü taktirde MMO sızdırmazlıktan ya da tüvtürkten geçmesi mümkün değil.

olasiliksiz' Alıntı:
Vakti zamanında şöyle birşey okumuştum.

"Mc.Namara (Vakti zamanının güvenlik sistemlerini pazarlama yoluna giden eski Ford genel müdürü) sells safety, but Chrysler is selling cars"

Mc.Namara güvenlik, Chrysler ise araba satıyor demekte.

Jeep Chrysler'in markası. Yeterli açıklama bence :D

Mc.Namara sonradan ABD savunma bakanı oldu. Güvenlik satacak başka biryer bulmuş ;D

Tabi burdan adamın yanlış birşey yaptığı değil, araba satın alan kişilerin güvenlik konusunda yeterince dikkatli olmadığı ve ilgi çekici diğer özelliklere yöneldiği sonucu çıkıyor (bence).

İlginç bir bilgi.

Paylaşımdan çok faydalandım teşekkür ederim. Vakit ayırmışsınız emeğinize sağlık.

LPG hakkında her türlü bilgiye ulaşmak için;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=69227.20

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,797
Kaydolan Son Üyemiz
Baran58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR