Ynt: farklı bir modifikasyon
CAI iyi bir fikir ama oyle ahim sahim gucler bekleme derim. CAT iptali benim pek de tavsiye etmedigim bir sey. Onun yerine hi-flow CAT takmak daha dogru. CAT iptal edilince back presure dusecek bu da zaten rolantide kukreyen motoru daha da dengesiz hale getirecek. Tamam ust devirlerde bu basincin dusmesi iise yarar ama eski nesil Amerikan motorlari tork uretir beygir degil.
Jant olarak da bende 18 ler vardi dun cikardim ve 15 leri taktim. Suspansiyon ciddi sertlesiyor.
Olculere gelince arac 93 olduguna gore lastikleri 225/75R15 olamsi lazim fabrika cikisi eger kapidaki sticker duruyorsa oraya bir bak.
225/75R15 karsiliklari
235/55R18 binde dort
235/50R19 binde bir
235/45R20 binde bir
fark verir bu da sorun cikartmaz. Cogu uretici yuzde 3 e kadar tolerans tanimistir araclarina bu da ABS sistemi icin taninmis sinirlardir.Yanliz yanak inceldikce suspansiyon sertlesir. Buda zaten 17 yasinda olan bir arac icin pek dogru bir hareket degil. Yaparken iyi bir yerde tun sasi baglanti noktalarini bir gozden ve elden gecirmek lazim.
Once

Sonra

Emin ol 106da da hic bir ise yaramiyor guc vericegine geri aliyor. CAI diye takilan acik filtreler yanlis montajdan dolayi iceriye sicak hava alip gucu iyice dusuruyor. Geldigi zannedilen guc aslinda psikoljik ;D
Zamaninda bunalr ile ilgili bayagi bir calisma yapmistim ozellikle modifiyem de de yazmistik.