Farid Farjad Konserleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,451

SEVAL

www.sevalduban.com
Web
www.sevalduban.com
İranlı ünlü müzisyen, keman duayeni Farid Farjad Türkiye’de bir dizi konser verecek.

Farid Farjad, 1938 yılında Tahran’da (İran) doğdu. Fars Halk Müziği’nde çok derin bir birikime sahip olan Farjad, keman ile Batı Klasik Müziği üzerinde de çalışmalarda bulundu. Batı Klasik Müziği üzerindeki çalışmaları Fars müziğinin gelişiminde büyük öneme sahiptir.

Şu anda dünyanın en iyi keman virtüözlerinden biri olan Farjad’ın An Roozha I, An Roozha II, An Roozha III, An Roozha IV ve An Roozha V olmak üzere beş albümlük albüm serisi yayımlandı. Ayrıca sanatçının Golha Orkestrası adlı kolektif bir albüm de eserleri arasında yayımlandı.

Farid Farjad ANKARA Konseri
10 Nisan 2009 Eskiyeni
11 Nisan 2009 ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu

Farid Farjad İSTANBUL Konseri
18 Nisan 2009 Bostancı Gösteri Merkezi

Etiketler
Ynt: Farid Farjad Konserleri

Anroozha albümünden bir eseri linkte bulabilirsiniz.
Bence en güzel eseri.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=20330.0

Konser Detayı : http://www.biletix.com/event.htm?id=KLFJ1

Farid Farjad (1938- ) İran asıllı keman virtüözü.

Parçalarında kendisine piyanoda eşlik eden isim Abdi Yamini'dir. Anroozha serisinin ilk dördünde işittiğimiz piyano ezgileri de Abdi Yamini'ye aittir. Daha sonraları ise kendisine piyanoda eşlik eden bir başka isim de eşi Mitra Tavakkoli Farjad'tır.

Eserlerinde sadece keman ve piyano Kullanan Farid Farjad . Keman ile piyanonun müthiş harmonisinden oluşturduğu An-Roozha (O Günler) adlı 5 CD'den oluşan seri albümü vardır.

Eserleri hüzünlü bir hava estirir. An-Roozha'nın 4.cdsindeki "Taghtam deh" adlı eseri çok ünlü olup,dinleyen insanı kendinden geçirir.

Kaynak : Wikipedia

http://www.dailymotion.com/video/x5iy67_grandhatipaga-farid-farjad_music

farid10.jpg

farid12.jpg

Buyrun, Ankara'da birlikte gidelim arkadaşlar. Ankara'da fiyatlar daha uygun. Eskiyeni'deki konser 40 lira. Tabi Eskiyeni'ye girince içmeden olmaz. :smiley: ODTÜ'deki bilet fiyatları :

1. Kategori: 57,00 TL
2. Kategori: 50,00 TL
3. Kategori: 45,00 TL
4. Kategori: 39,50 TL
5. Kategori: 28,50 TL
6. Kategori: 23,00 TL

Her daim bekleriz efenim, buyrun. :smiley:

Yalnız, nasıl iştir anlamadım. Ankara'daki en pahalı bilet, İstanbul'daki en ucuz biletten daha ucuz.
ODTÜ Müzik Festivali kapsamında geldiği için fiyatlar Ankara'da daha ucuz olabilir, diye düşündüm.

Bende şu olayı anlamıyorum, Farid Farjad dünyanın en iyi keman virtüözlerinden birisi. Ama bostancı gösteri merkezinde konser veriyor. Bostancı gösteri merkezi Seda Sayan'ında konser verdiği mekanlardan birisi.

Genelde böyle kaliteli konserler CRR'de falan olurdu anlam veremedim.

Bu konuda sana katılıyorum Berk, bu konser için en uygun mekan Aya İrini aslında.
Akustik ve muhteşem keman sesi, çok bomba olurdu.

Müthiş bir konserdi müthiş!!!

Her ne kadar organizasyon rezalet idiyse de, konser öncesi çıkan iki harika genç sanatçıyı tanıtma gereği bile duymamış olsalar da, aralarda alaska frigo satmış olsalar da, ışık sistemi iğrenç olsa da, girişte biletler 50 TL'den satılmış olup 85 Tl'lik koltuklar boş kaldığı için herkes oraya hücum etmiş olsa ve biletix'ten 67 TL ödeyen de, 85 TL ödeyen de aynı yerde oturdu (neyse ki ben de 50 ile kurtaranlardandım :smiley:

Armen Arahonian gibi müthiş bir piyanistin de konserde yer alması ayrıca çifte zevk kaynağı idi...

ya bu müzik üstadı bir daha gelmez mi ankaraya ne yazıkki kendisiyle konser verdikten sonra tanıştım.ve türkiye ye gelmesi yeterli benm için

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR