Far Ampulleri Hakında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uzman06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,633

uzman06

Ana Kamp
Yer
ANKARA
Slm arkadaşlar 1998 model JLX aracımın far ampullerini degiştirmeyi düşünüyorum hangi marka ve modelini takacagım konusunda yardımlarınızı rica ediyorum hepinize şimdiden teşekürler.

Etiketler

Ynt: Far Ampulleri Hakında

Öncelikle slm formda okuduguma göre zenonlerden pek memnun olmayan arkadaşların oldugunu gördüm onun içn karasız kaldım artık burada tavsiyelere göre almayı düşünüyorum.saglıklı günler

uzman06' Alıntı:
Öncelikle Selam formda okuduguma göre zenonlerden pek memnun olmayan arkadaşların oldugunu gördüm onun içn karasız kaldım artık burada tavsiyelere göre almayı düşünüyorum.saglıklı günler

haftada 7 gun var eğer 4 gunu arazide olucam diyorsanız xenon almayın ama ayda yılda bir off road yaparım ben diorsanız %100 h4 6000 k tavsie ederim herkez şimdi aaa 8000 güzel mavi mavi dicek ama ısı değeri arttıkca ışık değeri azalacaktır sevgiler herkeze sağlıcakla kalın
bu arada xenon ithalatı yapmış biri olarak haberiniz olsun 119 tl xenon da xenon 450 tl likte xenon hepsi çin malı yok bu japon diyen olursa inanmayın lütfen saygılar tekrar

uzman06' Alıntı:
Selam arkadaşlar 1998 model JLX aracımın far ampullerini degiştirmeyi düşünüyorum hangi marka ve modelini takacagım konusunda yardımlarınızı rica ediyorum hepinize şimdiden teşekürler.
Merhaba, arkadaşım, siz siz olun sarı ampulden vazgeçmeyin, yağmurlu havalarda xenon ile normal bildiğimiz sarı ampul hiçbir şekilde kıyaslanamaz. Sarı ampullerin osram marka olanında çin olmayanında bir çift alın takın farkı göreceksiniz...Ben öyle yaptım, 2000 mod. vitarama bir çift osram ampul aldım taktım, gayet güzel ışık veriyor.....
Bir arkadaşım xenon takmıştı yağmurlu havalarda tam fiyasko...benden demesi, gerisi kalmış size,,,,hoşçakalın....

aydınlatma 8000 k da dediğiniz gibi olabilir ancak 6000 k lık xenon ile xenon ampulunuze göre yaptırıcağınız far ayarı ile hangisinin daha iyi aydınlattığını göreceksiniz xenon aydınlatması kötü olsa emin olunki mercedes , volkswagen, bmw , ford gibi markalar lüx araçlarına asla takmaz lütfen bu bilgileri dikkate alalım

en iyi aydınlatan xenon 4.300 kılıktır 0 km lux araclarda çıkan xenon lar yani

buna en yakın değer piyasada satılan 6.000 k dır saygılar

uzman06' Alıntı:
Selam arkadaşlar 1998 model JLX aracımın far ampullerini degiştirmeyi düşünüyorum hangi marka ve modelini takacagım konusunda yardımlarınızı rica ediyorum hepinize şimdiden teşekürler.

ben Narva 100 watt'lık kullanıyorum 1 senedir, gündüz de farları kullanıyorum, gücü ve ısısından dolayı hiç bir sıkıntı çıkmadı, aydınlatmasından da gayet memnunum.

c@n
aydınlatma 8000 k da dediğiniz gibi olabilir ancak 6000 k lık xenon ile xenon ampulunuze göre yaptırıcağınız far ayarı ile hangisinin daha iyi aydınlattığını göreceksiniz xenon aydınlatması kötü olsa emin olunki mercedes , volkswagen, bmw , ford gibi markalar lüx araçlarına asla takmaz lütfen bu bilgileri dikkate alalım
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

evet arkadaşım söylediklerinizin bir kısmına katılıyorum, bir kısmınada katılmıyorum, katılmadığım husus ise bu lüx araçlardaki far düzeni ile bizim vitaralardaki far düzenini nasıl kıyaslamışsınız onu anlamadım.... hoşçakalın esen kalın......

Not (98 model araçlarda içerden far ayar kumanda sistemi varmı, şayet varsa xenon ampul takıldığında bu içerden far ayar sistemindende vaçgeçilmesi aşikardır.)

yimust' Alıntı:
c@n
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

evet arkadaşım söylediklerinizin bir kısmına katılıyorum, bir kısmınada katılmıyorum, katılmadığım husus ise bu lüx araçlardaki far düzeni ile bizim vitaralardaki far düzenini nasıl kıyaslamışsınız onu anlamadım.... hoşçakalın esen kalın......

Not (98 model araçlarda içerden far ayar kumanda sistemi varmı, şayet varsa xenon ampul takıldığında bu içerden far ayar sistemindende vaçgeçilmesi aşikardır.)

benim her aracımda var icerideki far ayar düğmesi sıfır konumunda iken far ayarı yaptırısaniz hiç bir sıkıntı ve problem yaşamazsınız lüx araçlarda kullanılan ampul sistemi d2s balans ve ampuldur yani direk mercek ampuludur onlara sadece far canağı yoktur bende size söylüorum eğerki far çanağınıza iyi bir far ayarı yaptırısanız çok iyi aydınlatma alırsınız
xenon konusundki tr deki sayılı insanlardan olduğumu tr deki tüm toptancılar bilir tr ilk standart tip xenon satıcılarındanım ithalatcı olarak

bu arada tekrar sölüorum 0 konumunda ayar yaptırırsanız emin olunki içerdeki far ayar düğmesi problemsiz çalışacaktır saygılar

Narva 100lük en basit çözüm tanesi 7.5 lira 10 lira gibi değişiyor.Birde güzel bi far ayarıyla 20 liraya sorunun altından kalkabilirsiniz 1.5 yılda sadece 1 tanesinin kısası yandı gece gündüz kullanarak.

Yaptığım uygulamalara dayanarak söylüyorum ki, mercek olmayan araçlarda (mesela vitara) sonradan uygulanan xenon sistemlerinde ciddi ve önlenemeyen oranda ışığın odaklanma sorunu oluyor ve müşteri ısrarı ile montaj yapıp sonradan söktüğümüz onlarca dönüşüm var. Diyorum, eğer farlarnzda mercek yoksa sonradan taklan xenon uygulaması hayal kırıklığı yaratıyor. Ama mercekli üretilip standart H7 yada H4 olan araçlara yaplan xenon dönüşümleri sorunsuz ve verimli oluyor. Alternatif olarak sizlere philips diamondvision yada osram cool blue marka - model piyasada bulada bileceğiniz mavi camlı ancak beyaza yakın ışık veren H4 leri öneririm, BU markaların dışında da benzer ürünler var ancak çoğunu muhtelif biçimlerde uygulamış denemiş biri olarak diğer markaların eşit güçteki ampulleri bu yazdığım iki marka ve modele göre daha az aydınlatma veriyor. Yaklaşık 4500 - 5000 kelvin cıvarındadır değeri

ben yazın 35 liraya role taktırdım 20 ye de en güçlü farlardan aldım. sanırım 100 wattlık. hiçbir sorun yok tavsiye ederim

4 L' Alıntı:
karşıdan gelene yazık 100 lüklerle :-\

Çağlar, ben 1 yıldır 100'lük Narva kullanıyorum, diğer sürücüleri rahatsız etme konusunda hassasımdır biraz, hiç yolda karşıdan gelen araçtan ikaz almadım. Ayarları düzgün olduktan sonra karşıdakini rahatsız edeceğini sanmıyorum.

bende niye sellektör yapıp duruyorlar diyordum :smiley:

çağlar bey haklı karşıdan geleni biraz rahtsız ediyor ama eski far ampullerimle ben çok rahatsız oluyordum çünkü birşey görünmüyordu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR