Fabrika Lastik Ölçüsüne Göre Hesap Bulma Tablosu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hus55 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,100

hus55

Zirve
Yer
kuzey kibris lapta, girne
selam arkadaslar. ingiltere, avrupa ve amerikada en cok tartisilan konu bu olsa gerek.

fabrika lastik olcusunun disina cikmak buyuk avantaj, ama bilincsizce yapilinca cok buyuk sorunlar aciyor.

en onemlisi araclarimizin gucunu artirmak icin dunya parasi harcarken yanlis lastik bir anda arac tork'unu olduruyor!!

asagidaki liink cok basit yardimcidir aracinizin uzerindeki standart disinda olan lastik tamam mi degil mi.

"rolling radius, yani tam bir donus yapmis bir lastigin kat ettigi mesafe cm veya " olarak.

eger bu konu hakkinda bilgi varsa daha onceden yuklenmis, affedin..!

http://www.1010tires.com/tiresizecalculator.asp

Ynt: Fabrika Lastik Ölçüsüne Göre Hesap Bulma Tablosu

evet olay dediğiniz gibi fakat
bu sorun ayna mahrutı oranlarını değiştirecek cözülüyor.

bacardi,verdigin turkce tablolar guzel ancak % orani vermiyor ne kadar fark eder degisik lastik ebatlari.

selamlar

hus55' Alıntı:
bacardi,verdigin turkce tablolar guzel ancak % orani vermiyor ne kadar fark eder degisik lastik ebatlari.

selamlar

Verdiiğiniz link çok yararlı sağolun size % 8.5 büyük lastik çok sorun mu illa ayna mahruti ile oynamal gerekirmi?

8% fazla !! alt kisimda gercek mili ne kadar etkiler gosterir.

gercek doner cap cok degisirse makine bayilir, cansiz olur. kucuk lastik cikis hizini artirir ama son surati kisar. buyuk lastik ise tam tersini yapar.

buyuk lastik israr edilecekse, vitez kutusundan veya dif'den degisiklik gerekir.

abim jeep wrangler'ine 38" lastil monte etti ama dif'in dislerini degistirdi. sonucta ayni hiza sahip.

anladım ama benin araç için farklı ayna mahruti yok gibi (opel frontera) ama büyütmek istiyorum ama bu gidişle herhalde unutmam gerekli.

kafaya takma, herseyin caresi var frontera owners club bulup ordan arastir . simdi bircok insan [ben dahil] , wow genis lastik ne kadar acti arabayi der. oysa goruntu disinda ziyanlari da var.... benzin yakiti yukselir, makinede isinma yapar, rolemalar daha erken bozulur. ben yillarca hep yaptim bunlari.

bana uyan gorus su, off road icin onemli bir konu var, o da arac'in sasi kismini yerden yukseltmek, cunku en buyuk sorun da burda. aracin alti degdi mi o is orda bitti lastik yanagini yukseltmek ve mt lastik takmak sart. lastik capi buyuk olunca kumda mesela batma sansin daha az,tabii lastik havasini 10 psi dusurmek de sart.

senin arac bende olsa, arastirip oyle, 235 85 15 mt lastik takarim. masraf daha az ve aracin sasi'sini yerden iyice yukseltmis olun.[ cok asiriya gitme]

dedigim gibi, frontera owners club bul ve orda taikp et bu adamlar en iyi uyumu nasil saglar.

selamlar huseyin.

Selam

verdiğiniz bilgi ve tavsiyeler için çok sağolun bende o siteyi ara sıra takıp ediyorum.
hoşcakalın

Murat

sağol bu siteyi çok seviyorum elim kolum herseyim oldu .iyiki varız hepimiz.
Burada olmak gercekten mutluluk

Arkadaşlar...Araç muayene hakkında bilgisi olaN VARMI....suzukiler için muayene süresi 1 yıl mı 2 yılmı..Ben geçen sene yaptırdığımda 1 yıllık yaptılar,ama bir arkadaşım honda hrv yi 2 yıllık yaptırmış bu nasıl iş...bilgi verirseniz sevinirim..

imparator yeni değişen kanun gereği araç muayeneleri 2 yıla çıkmış, geçen gün cj5 li bir arkadaşımızda yaptırdı 2 yıl üzerinden.Benim oğlumda cj3 ün muayanesini geçtiğimiz mart ayında yaptırmıştı o da 1 yıllıktı am dediğim gibi şimdi 2 yıl üzerinden oluyor

Teşekkürler...
Lastik için bide bu link var. % de veriyor..
http://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap

SON KONULAR - FORUM