janberkaydemir
chusha
Google Fotografları 2008 den bu yana kullanıyorum.Böyle bir geziyi gerçekleṣtirmek büyük bir baṣarı. Tebrikler.
Anıları okurken haritadan bulunduğunuz yeri görebilmek çok güzel.
Merakla devamını bekliyorum.
Gezi anılarımı ṣimdiye kadar Google Maps kartında topladım. Bu anıları telefonla izleyebilmeyi Google zorlaṣtırdı (bende android telefon var).
Şimdi resimler üzerinden gezdiğim yerleri görebiliyorum. Bu olanağı bildiğinizi tahmin ediyorum. Google’ye yıllar önce bulunduğum yeri bilme izni verdim. Bu nedenle yeni resimlerde resmin çekildiği yer var. Eski resimlere de nerede çekildiğini kendim yazıyorum. Dün 2009 yılında gezdiğim Sümela Manastırı, Ağrı Dağı, Nemrut Dağını Google’deki resimlerin altına yazdım. Aṣağıdaki resimde Türkiye’nin doğusuna bakınca renkli bölgeler gezdiğim yerler. Resimde Italya, Almanya, Danimarka, Norveç ve Isveçte gezdiğim yerler renkli bölgeler olarak görülüyor. Resimleri (ölçeğini) küçültünce bu bölgeler nokta halinde görülüyor
Böyle bir kartı telefonda her zaman görmek, hatıraları canlandırmak mümkün. Bakılmayınca bir çok detay zamanla unutuluyor.
Ekli dosyayı görüntüle 643328
Google Anılar veya gezdigimiz yerler ile ilgili aramalar çok faydalı. Kişi, Yer vb filtreler ile fotograflarımıza hızlıca ulaşmak çok güzel oluyor.
Google Haritalar da ki zaman tüneli de harika, aradığımız her detaya hızlıca erişebiliyoruz.
Yukarı