Ev Yapımı Camper; Yurtdışı Örneklerle İlgili İnternet Siteleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melihbozkurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,469

melihbozkurt

Karavan Yönetim
Yer
İstanbul
Arkadaslar internette gezerken rastladim, sizlerle paylasmak istedim. Ingiltere`de adam kendisi insaat isleri icin kullanilan mercedes splinteri alip campervan yapmis. Cokda guzel olmus. Asama asama resimlerle anlatmis. Tabii boyle bir seyi Turkiye`de yaptiginizde nasil ruhsat cikarirsiniz bilemem ama vanlari campera donusturmek icin dunyanin parasini harcamaya gerek olmadiginin bir kaniti olarak koyuyorum buraya.

http://www.campervanlife.com/galleries/1/3156/3167

Etiketler
Ynt: Ev Yapımı Camper; Yurtdışı Örneklerle İlgili İnternet Siteleri

Müthiş güzel bir çalışma olmuş.Tamda benim yapmayı planladığım minik,şirin ve kullanışlı bir camper olmuş.Araştırman ve sunumun için teşekkürler kardeşim.

Arkadaşlar sitemizde kendi campervanını yapan ve kullanan arkadaşlar olduğu gibi, imalatına devam edenler de var. Bir abimiz garajında alkovenli motokaravan yaparken, iki arkadaşımız kendilerine römork karavan imalatına giriştiler. Benim karavanım ve hayalimdeki karavan bölümlerinde bununla ilgili sayfalara ulaşabilirsiniz...
Paylaşımınız ihtiyaç duyanlara faydalı olacaktır, teşekkürler...

Bu siteyi Gezenbilir'e yeni üye olduğumda da görmüştüm. Linki forumun biyerlerinde vardır. O zamanlar bu karavan yapımını görünce "vayyy" falan demiştim. Hatta Yusuf da (yaybek) bunlardan etkilenmişti sanırım. Daha sonra Yusuf Ducato'dan kendi kamperini yapınca bana bunlar çerez gibi gözükmeye başladı. Bence Yusuf'un yaptığı çalışma tam bir örnek olacak çalışmadır. Minimum masrafla optimum kullanım alanı sağlamıştır.

Valla bence de Yusuf Abi'nin, Arkın'ın işine baktığımızda yukarıdaki linktekinden daha iyi iş çıktığını düşünüyorum.
Ama tabiki orası burası çok iyi görünsün, çok şık olsun demeden mütevazi bir çalışma ortaya çıkmış. Karavan olma yolunda amacına ulaşmış.
Bir de dikkatimi çeken birşey var, ortadaki panel kaldırılmamış. Yani acaba bu karavanın yapıldığı memlekette bu şekilde panelvan karavana çevrildiğinde ruhsat-evrak işlerinde bir değişikliğe gerek kalmıyor mu ? Yoksa aradaki bölme kaldırılsa ve ön ikili koltuk tekliye çevrilse çok daha kullanışlı olurdu.

Volkan daha önce bu konuyla ilgili bir mesajımdan alıntı yapıyorum.
aslanahmet' Alıntı:
Bu gün Anneler günü vesilesi ile Beykoz'daydım. Eşimin bir akrabası Almanya'dan gezmeye gelmiş. Ona da hoşgeldine gittik. Almanya'dan Mercedes Sprinter karavan ile gelmiş. Lafı döndürüp dolaştırıp hemen karvana getirdim :smiley: Hemen dışarı çıkıp karavanını gezdirdi. Almanya'da evinin bahçesinde kendisi yapmış, Basit ve şirin bir karavan olmuş. Hem de çok cüzi rakkamlara maal etmiş. 500 - 600 euro dan bahsetti. Sanırım bazı şeyler önceden vardı. Almanyada birçok malzeme de daha ucuz sanırım. İlginç bir şey daha söyledi. Karavanı hala kamyonet ruhsatlı imiş ve Almanya TÜV muayenesinden yeni geçmiş. Kamyonet ruhsatlı olunca sadece şöför mahallini ayıran sacı sökemiyormuş o kadar. Fabrikasında standartlara uygun 2 adet yan cam ve bir havalandırma taktırmış. Ruhsat değişikliğine bile gitmemiş. Acaba Türkiye'demi vur deyince öldürüyorlar anlamadım. Sonuçta Murat Abinin (eşimin akrabası) bayağı başını ağrıttım. Ama o da bu konuları sevdiği için seve anlattı.

Sonuç olarak Almanya'da Kamyonet ruhsatlı panelvanların bölme sacını sökmediği sürece içini istediği gibi değerlendirebiliyormuşlar. Ruhsatı değiştirmeye gerek yokmuş.

Hakan abi ve Volkan ismimizin güzel işlerde anılması bizi memnun etti övgünüze layık olabildiysek ne mutlu bize,evet oaracı uzun zaman inceledim ve en azından onun gibi bir araç yaparım diye düşünürken Cevdet Çelikörs beyin bu işi çözebildiği haberini aldık ve o serüven başladı.

Kendine Camper Van yapmak isteyen arkadaşlara fikir verecek örneklerin bulunduğu bir site:

http://sbmcc.co.uk/photo1.php

Kolay gelsin ...

sayın Necdet 41 foruma benim eklediğim fir link ti ve benim karavanımı yapım aşamasında çokca faydalandığım bir site çok güzel örnekler var.

Karavan yapimi icin asagidaki linktende cok yararli bilgiler ve planlarda alabilirsiniz. Bende 2001 senesinde Almanya ´da 1994 model VW LT28 uzun sasi panelvani karavan yaptim ve bir cok bilgiyi ve malzemeyi asagidaki sirketin kataloglarindan temin ettim.

http://www.reimo.com/en/startseite/startseite.html

Selamlar
Serkan

orion' Alıntı:
Valla bence de Yusuf Abi'nin, Arkın'ın işine baktığımızda yukarıdaki linktekinden daha iyi iş çıktığını düşünüyorum.
Ama tabiki orası burası çok iyi görünsün, çok şık olsun demeden mütevazi bir çalışma ortaya çıkmış. Karavan olma yolunda amacına ulaşmış.
Bir de dikkatimi çeken birşey var, ortadaki panel kaldırılmamış. Yani acaba bu karavanın yapıldığı memlekette bu şekilde panelvan karavana çevrildiğinde ruhsat-evrak işlerinde bir değişikliğe gerek kalmıyor mu ? Yoksa aradaki bölme kaldırılsa ve ön ikili koltuk tekliye çevrilse çok daha kullanışlı olurdu.

Sayin orion

Almanya, Ingiltere ve daha bir cok avrupa ulkesinde bu isler cok basit. Turkiyedeki gibi sirf insanin basini agritmak icin yada parasini almak icin islemler yapilmiyor. Mesela ben Ingiltere`de yasiyorum su anda. Burada campervan ile minubus un farki sadece campervan in vergisinin dusuk olmasi. Zaten burda oyle elinizde surekli yaninizda gezdirdiginiz bir ruhsatinizda yok. Arabanin trafige kayit tarihini gosteren bir belgeniz var onuda tasimak zorunda degilsiniz. Yaptiginiz degisiklikleri sadece sigorta formaniza bildirmeniz gerekiyor. Onuda telefonda soyluyorsunuz sistemden degistiriyorlar. Yani arabanizin rengini isterseniz gun asiri degistirin. Sadece bir telefona bakar butun islemler. Zaten burda ve bir cok avrupa ulkesinde trafik sigortasi ( ki bu kisinin adina yapiliyor ve baskasi o araci kullanamiyor) ve muayene sertifikanizi surekli yaninizda tasimaniz gerekiyor. Dedigim gibi oyle Turkiyedeki gibi bir suhsat ruhsata isletme falan yok. Hatta 2. el aldiginiz bir cok aracin trafige kayit tarihini gosteren belgeleri ( ki zaten bir A4 kagidi gibi birsey) bile olmuyor. Internetten basvuruyorsunuz ben araci aldim ama evragi kayip diye. Bir kac hafta icinde postala gonderiyorlar.

Yani isin ozu Turkiye`de para almak icin mi yoksa sadece prosedur olsun diyemi bilmiyorum ama cok fazla abartilmis durumda bu ruhsat ve donusturme isleri. Arabanizin rengini degistirmek bile bir isgence, bir yigin is.

Sevgili Melih Bozkurt

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz. Gerçekten insanın görmeden inanası gelmiyor.

Benim anlamadığım şey şu, sorulduğunda yetkililer "biz bu konuları Avrupa'dan örnek alıyoruz" diyorlar.
Bu nasıl örnek alma anlayamadım.

Ev Yapımı karavanlarla ilgili yurtdışı kaynaklı internet istelerini buradan paylaşıma devam edebiliriz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR