Etkinlik Yaptığımız Yöreye Ne Kadar Katkımız Oluyor?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan concrete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,174
Ynt: Etkinlik Yaptığımız Yöreye Ne Kadar Katkımız Oluyor?

hakki' Alıntı:
mert bey festivalin 3 üncüsü yine düzce topuk yaylasında aynı tarihlerdemi olucak yoksa başka bi alanmı düşünülecek
fenerbahçe spor klubunun projesi etkiliyomu festival alanını
ben gelemedim ama resimlerden gördüüm kadarıyla cok güzel bir yermiş

İlki Şile tarafındaydı. Her sene başka bir yörede olması hoş olur bence. Böylelikle hem kendimizi ve aktivitelerimizi farklı kişilere tanıtmış, hem de kendi içimizde merkez bölgeşlere uzakça yerlerden gelenlere de bir eşitlik sağlamış oluruz.

2 senedir İzmir'den çok kısıtlı bir katılım olabiliyor örneğin. Belki İzmir'e çok yaklaşmak, konumları itibarı ile kalabalık kitleleri fazla yormak olur ama, mesela Bursa tarafları düşünülebilir sanırım.

Bartın, Safranbolu, kastamonu üçgeni de ilginç olabilir. Ilıca şelalesi, valla kanyonu ... :smiley:

Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz.... O kadar çok yer var ki. Ama netice de yüksek katılım olasılığı da dikkate alınmak durumunda kalınacaktır. Tabii organizasyonda görev alacak kadronun zaman ve para ayırma kapasitesi de bir etken olur.

Etiketler

haklısınız güven bey...

Güven abi, Şile'deki etkinlik "offroad tanışma toplantısı" idi. Onun zamanı her sene sonbahar başı, bu ise "doğa sporları festivali" bunun ise zamanı aslen Mayıs sonu, bu sene plan dışı olarak Haziran ayına sarktı. Yer konusu ise ikisi için de henüz belli değil. Ancak festival için Düzce ili, hem yerel yönetim olarak verdiği destek, doğasının güzelliği hem de Bursa, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerin orta noktası oluşu sayesinde en kuvvetli aday.

Fenerbahçe'nin tesisi nedeniyle büyük ihtimalle seneye Topuk yaylası göletini seneye kullanamayız. Ancak seneye çok daha fazla insanı içine alacak, gölgelik alanı geniş ve gölü olan bir yer ayrlamaya çalışacaz. Seneye festivalimiz çok daha fazla branşı içerecek.

aslında kütahya domaniçde bi topuk yaylası daha var ama mesafe çok uzak :smiley:)yoksa muhteşem bir mekan ama evet bencede en d oğrusu düzce yada civarı nerde ise birçok ile orta mesafede kalıyo ama en önemlisi yerel yönetimin vereceği destekdir

mert bey offroad tanışma toplantısı bu sene varmı ?

bizde genelde alışverişlerimizi yakın yerlerden yapıyoruz en yakın örnek,iptal edilen tropy oyunlarında (iğneada gezimizde) özellikle sigara dahi kısıtlı almıştık. iğneadaya indiğimizde esnafın neredeyse çekirge sürüsü gibi talan ettik ortalığı neredeyse fırıncı bile ekmek yapacaktı.
iptal edilen tropy oyunlarında bir gecede yerel halk isyan etti desek yeridir.

güzel olur:smiley:
temmuz 11 de uludağ varmış ama başka bi organizasyon olucakmı acaba

hakki' Alıntı:
güzel olur:smiley:
temmuz 11 de uludağ varmış ama başka bi organizasyon olucakmı acaba
11 Temmuzdaki yönetimin düzenlediği bir etkinliik değildir. Arkadaşlarımızın düzenlediği bir etkinliktir katılabilirsiniz.

Çok güzel bir konu başlığı açılmış.
Manifestomuzun 10. maddeside bu konu başlığını destekliyor.

10.............Alışverişlerinizi mümkün olduğunca etkinlik alanınıza yakın taşra bölgelerde yaparak, bölgeye katkı sağlayınız.

Tümü : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10587.0

Deep' Alıntı:
Güven abi, Şile'deki etkinlik "offroad tanışma toplantısı" idi. Onun zamanı her sene sonbahar başı, bu ise "doğa sporları festivali" bunun ise zamanı aslen Mayıs sonu, bu sene plan dışı olarak Haziran ayına sarktı. Yer konusu ise ikisi için de henüz belli değil. Ancak festival için Düzce ili, hem yerel yönetim olarak verdiği destek, doğasının güzelliği hem de Bursa, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerin orta noktası oluşu sayesinde en kuvvetli aday.

Hımmm. Karıştırdık demek ki. Düzce de topuk dışında bir çok yayla olduğunu biliyorum. Hatta küçük göllerle ya da şelalelerle süslenmiş yerler var.

Çiğdem, Beşolu, Dikmen, Kardüzü, Pürenli ve Balıklı yaylalarını duyuyorum. Bunların bir kısmını da görmüştüm ama şu anda hangileri olduğunu çıkaramadım.

Yer çok neyseki :smiley:

Bu arada sırada başka daha küçük organizasyonlar var demek ki. Topukta bulunamayanların üzüntüsü hafifler artık :smiley:

Bu arada sırada başka daha küçük organizasyonlar var demek ki. Topukta bulunamayanların üzüntüsü hafifler artık

walla iyi olur Güven bey :smiley:
not : ben malesef katılamadım :(

Jeep34' Alıntı:
Çok güzel bir konu başlığı açılmış.
Manifestomuzun 10. maddeside bu konu başlığını destekliyor.

10.............Alışverişlerinizi mümkün olduğunca etkinlik alanınıza yakın taşra bölgelerde yaparak, bölgeye katkı sağlayınız.

Tümü : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10587.0

Genelde belgelere bakarak başlık açmaya özen gösteriyorum. Bu maddenin varlığını unutmuşum.

Böylelikle var olan ancak varlığı hafızalardan uzaklaşmış bir konuyu hatırlatmış olduk :smiley:

focus' Alıntı:
Bu konu yönetici arkadaşlar arasında da konuşuldu ve bundan sonra yapılacak festivallerde yöre esnafıyla konuşulup, festival alanında stand açmaları istenecek. Bakkal, tekel bayi, dönerci vs. vs. Malum festival yapılan yerler yerleşim yerlerine çok da yakın sayılmaz. İhtiyaçların daha çabuk karşılanması için böyle bir yol düşünüldü. Hem böylelikle en azından yöre insanına da bir katkımız olur.

Ayrıca, festival öncesi yaylaya bakmaya giden arkadaşlarımız, yörede yaşayan insanların festival alanında satış yapabileceklerini ilettiler. Ancak, benim gördüğüm bir çilekçi amca dışında gelen olmadı. Kendi yetiştirdiği (en azından bana öyle söyledi) çilekleri satan amca neredeyse çileklerinin tamamını satıp gitti. Belki, bu talebin çok fazla kişiye ulaşmamış olması kimsenin gelmemesinin nedeni olabilir.

Emrah arkadaşımızın dediği gibi keşif için yaylaya gittiğimiz günlerden birinde köylülerle konuştuk, festival alanında istediklerini satabileceklerini söyledik. Ama bölgedeki köylerin "pazarcılıkla" değil de genelde hayvancılıkla uğraşıyor olmaları nedeniyle kendi ihtiyaçlarından fazla üretim yapmadıklarını söylemişlerdi. Ayrıca Uğur beyin dediği gibi, alışverişlerimizi etkinliklerin yapılacağı alanın en yakınındaki yerleşim biriminden yapılacağı manifestomuzda açıkca yazmaktadır. Manifestonun hazırlanması 1,5 yıl kadar sürmüş ve her bir maddesi konusunun uzmanlarına danışılarak ve hatta saha çalışmaları yapılarak hazırlanmıştır.

concrete' Alıntı:
İlki Şile tarafındaydı. Her sene başka bir yörede olması hoş olur bence. Böylelikle hem kendimizi ve aktivitelerimizi farklı kişilere tanıtmış, hem de kendi içimizde merkez bölgeşlere uzakça yerlerden gelenlere de bir eşitlik sağlamış oluruz.

Festivalin ilkini geçen sene Bolu Aladağlar'da bulunan Demirciler Yaylası'nın Gölcük Gölü etrafında yapmıştık :smiley: Senede 1 kez yapılacak olan Doğa Sporları Festivalimiz için geniş ve düz bir çimenlik alan, altına 1000e yakın çadırın sığabileceği zemini temiz ormanlık alan ve su sporları için derin ve geniş bir göl lazım ;) Bunlar en azından olması gerekenler. Bundan sonrası da var, örneğin rakımın 1000 metre üstünde olması lazım, şehir merkezine ne uzak ne de yakın olmaması (10-20km arası idealdir) lazım ve en önemlisi de Ankara ve İstanbul arasında bir yerlerde olması lazım ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri