Eski Niva (87 - 92 Model) Almanın Artıları Eksileri Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rumelian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,945
Ynt: Eski Niva (87 - 92 Model) Almanın Artıları Eksileri Nelerdir?

aytaç' Alıntı:
bence lada çok arıza verir diye bir mantık yanlış. kötü marka diye bişey bence yoktur. kötü bakım yapılmış araç vardır. biz toplum olarak hasta olmadan doktora, araç arıza yapmadan ustaya gitmeyiz. gidincede her işimizde olduğu gibi en ucuz en kısa yoldan moda tabiriyle çakma tarafından, standart dışı yollardan işimizi görür sonrada ucuza getirdik diye övünürüz. türkiye insanının zayıf ekonomik gücü ve buna bağlı mecburen gelişen keskin ve ileri zekası lada gibi tüm araçları da böyle bakımsız ve orjinalinden uzakta bırakmıştır.

söylediklerinize aynen katılıyorum bu işlerin içinde olan biri olarak araclarına iiyi bakım yapan ve sorunsuz yılarca kulanan insanlarda var aracı arıza veya hasar gördügünde usta bunu şöyle idarelik topla satacam diyenlerde ya satınalan ne yapacak memlekette zihniyet bu olunca eski aracla ugraşmakta dert oluyor

Etiketler

almanlar 60 küsür model uçakla turist gezdiriyorsa demekki bakımları düzenli ve doğru yapılınca her mekanik cihaz düzgünce çalışıyor. yani lada alınır mı sorusuna cevap evet olabillir gönül rahatlığıyla. ancak bazı durumları göz önünde bulundurmak gerekir. şasisi olmayan arazide çekerken yırtılan bir araç. diyeceksiniz ki ben bu kadar zorlamam, bu paraya da bu olur zaten diyecekseniz benim endişem bunlar değil. bu aracın yürüyen aksamı doğal olarak kupaya tutunuyor. burası çürüyünce ne olur. tamir görünce verimli olurmu. benim lada ile endişem budur. yoksa standart olarak güzel bir arazi aracıdır.

benim aracım 91 model, varın siz karar verin...

Nejat_niva1.jpg

Nejat_niva2.jpg

Nejat_niva3.jpg

Nejat_niva4.jpg

DSC_0158.jpg

DSC_0335.jpg

DSC_0583.jpg

P1040431.jpg

P1040432.jpg

P1040486.jpg

P1040700.jpg

Nejat kardeş fotolar çok güzel bitirdi beni...
Bu arada arkadaşlar hakikaten bakımsız araçla bakımlı araç arasında acayip bir fark oluyormuş... Benim fronterayı opel özel servisine bırakmıştım. altından girip üstünden çıktılar.. zaten usta isviçre opelde çalışmış olduğundan birçok konuda dumura uğradı.. komple motor, elektrik sistemi ve su soğutması (devirdaim, radyatör hortumlar, kelepçelerine kadar) yaptık.. aracı bugün teslim aldım.. resmen eşek sürüyormuşum bunca zamandır... şimdi çita gibi hızlanıyor.. son hızıda daha denemedim ama 150 yi rahat bulur..
diyeceğim odur ki.. aracı o markadan anlayan bir usta elden geçirdimi araç sorunsuz olur.. ikilemdeyim. şöyle karar verdim şimdilik.. parayı cebime koyunca 5500 - 6000 civarı... gezeceğim.. deneme sürüşleri yapacağım o zaman niva mı yoksa binek mi karar vereceğim.. sonuçta asfaltta kullanım da önemli benim için.. nivanın arazi becerisini konuşmaya gerek yok :D

8. resimdeki sarı çizmeli benim :smiley:
Dediklerimi tekrar ediyorum.

"aynı marka ve modelde 3 yaşındakı bir araçta 6-7 bin lira masraf olabilirken 15 yasındakı aynı araçta 1 kuruş masraf olmayabilir. Önemli olan aracın yaşı değil o yaşa kadar nasıl kullanıldığıdır. Aracı almadan önce mutlaka kaportacıya ve 4 çekerden anlayan bir ustaya gösterin. özellikle arazi viteslerini test edin"

Ve lada niva bir dağ keçisi ustalığıyla araziyle dalga geçiyor :smiley:

Nejat abinin nivası gibi temiz bir nivanız ve ercan abi gibi işten anlayan servisiniz varsa nivanıza gönül rahatlığıyla binebilirsiniz :smiley:

rumelian' Alıntı:
arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler..
Geçen gün yolda karşılaştığım '88 lada sahibi birine de sordum.. adam deliymişim gibi baktı ve çaresizsen, illa arabam olsun diye alacaksan al dedi... o her sabah acaba bugün çalışacak mı? diye gidiyormuş aracın başına.. sürekli tamir görüyormuş araç.. en büyük derdi yakıt sistemiymiş. (Lpg ile biraz aşmış bu sorunu) ve rölantide titreşim.. Akşam evine gittiğinde bir süre titremeye devam ediyormuş :D . herkes aman sakın diyor ama hala belamı arıyorum sanırım. Fronterayı da böyle almıştım :D :D :D. biraz masraf ettik (mekaniğe 3,5 milyar civarı) ama şimdi çok düzgün bir araç oldu.. sanırım şu aşamada 1.7 niva bulmaya çalışacağım.. hergün forumda araştırmaya devam ediyorum. Bilgi edinmeye çalışıyorum.. tabi para biriktirmeye de devam :D

Bence arkadaş aracına bakmamış çevremde 81 model niva ya binen bir abim var hiçte öyle söylendiği gibi sorunları yok aracın benimki 98 model dağlarda cirit atıyoruz.Bakarsan bağ oluyor niva konusunda korkma yeterki her araçta olduğu gibi düzgün araç bul.

Plaka görünmüyor ama Dora galiba sensin; Peki sence 5,500 - 6,000 temiz yada masrafsız bir Niva bulabilirmi ?

Tol' Alıntı:
Plaka görünmüyor ama Dora galiba sensin; Peki sence 5,500 - 6,000 temiz yada masrafsız bir Niva bulabilirmi ?

bence zor zaten kıymetini bilende iyi bakıyor satmıyor satsada aracın hakkını istiyor

aslında sahibindende çok güzel bir niva var ama 7500 TL bence motor falan temizse hakkıdır.
http://www.sahibinden.com/fiyati_dusurdum-_acil_-acil-_acil_-_acil-30WQQaXQQ10166025WQQpXQQdisplayitem&keyword=lada%20niva

tabi sizler daha bilgilisiniz benden..

sen genede yakından bir bak derim resimlerden bir şey belli olamz ustalara göster bu aracı tanıyan ustalara

Tol' Alıntı:

Dora benim oğlum,zaten resimdekide o ,plakam 07 CBJ 31.Ve Ayrıca reis28 in bahsettiği üzere verdiğin rakama bakımlı niva zor ancak zorda kalıpta satan olursa anca.Ama bir niva aşığı olarak almak istediğin araca çabucak kavuşursun.Sevgiler Volkan.

slm arkadaşlar bende uzun suredır nıva ları ınceleyen ve sonunda 91 model bir niva sahibi olan birisiyim ve sehir icinde kullanıyorum mars basmama haricinde bir sorun yaşamadım oda aku tam sarz etmiyormus ole soyledı usta simdilik memnunum ama beklentilerimin cok gerisinde cok ses cıkarıyor ve performansı düsük hız konusunda yani ama araziye vurunca kral üzerine tanımam..ankaradayım iyi bir usta bulamadım yani lada servisi olmasını istiyorum ve biraz modifiye yapcam galiba ses ve hız konusu öncelikli iç döşeme ve dış görünüş olarak üstatlarımdam tavsiyeler ve yardımlar bekliyorum tesekkurler

hdu24' Alıntı:
Selam arkadaşlar bende uzun suredır nıva ları ınceleyen ve sonunda 91 model bir niva sahibi olan birisiyim ve sehir icinde kullanıyorum mars basmama haricinde bir sorun yaşamadım oda aku tam sarz etmiyormus ole soyledı usta simdilik memnunum ama beklentilerimin cok gerisinde cok ses cıkarıyor ve performansı düsük hız konusunda yani ama araziye vurunca kral üzerine tanımam..ankaradayım iyi bir usta bulamadım yani lada servisi olmasını istiyorum ve biraz modifiye yapcam galiba ses ve hız konusu öncelikli iç döşeme ve dış görünüş olarak üstatlarımdam tavsiyeler ve yardımlar bekliyorum tesekkurler

öncelikle aracın hayırlı olsun Ankarada bir cok usta var nivayla ugraşan ankarali nivacı arkadaşlarla irtibata gec sana yardımcı olurlar NivaTR de bulursun

Herkese selamlar bu sayfayı tekrar okuyunca içimden bir kaç satır yazmak geldi. Geçen sene 92 modal bir lada almıştım ve 3 ay kadar bir zaman zarfında hakkını vererek sinir ve sitres içinde toplamıştım. Ben bir avcıyım mesela dün Datçada keklik avındaydım arazi çok sert kayalık dar bazı yerleride çok yüksek yarlardan geçmek zorunda kalıyorum.Sabah kalkıp yola çıkınca 70,80 km hızla uykulu gözlerle mırın kırın gidipte asfalt yol bittigi anda benim keçi önce gözlerini kamaştırıp bir iki esneme hareketinden sonra şimdi sıranın onda oldugunu biliyor ve görevini eniyi sekil de yerine getiriyor. Nivamdan cok memlunum simdiye kadar beni hiç yolda bırakmadı ama bu yolda bırakmıcak ve ya hiç arıza yapmıcak anlamına gelmez her mekanik çalısan sey eskir veya arıza çıkarabilir.Bakımları ihmal etmemeli kullanırken biraz dinlemeli solugunu ve dilinden birazda olsun anlamalı derim. Ben baştan aracı toplarken her şeyin bakımını ve gerekirse yenisiyle deyişmek sartıyla topladım aslında bana biraz pahalıya geldi fakat zaman geçtikçe fazladan harcadıgım paranın hiçte boşa gitmedigini anladim.Durum böyle olunca çevremdeki avcı arkadaşlarımda bana danışıp nıva almak iştediklerini soylüyolar fakat 4 veya 5 bine iyibir niva olmucanı söylüyorum bana kızıyorlar. Nivamla sürat yapmayı hiç düsünmem gereksiz yere aksesuar takmam ihtiyacım olmayan modifiye işine kesinlikle kafa bileyormam benim nacizane fikrim böyle.

Merhaba Adım Engin ;

Bende bir lada niva sahibi olmadan evvel burada bu forumları çok okudum çok takip ettim ve sonunda bütçem gereği 1988 model bir niva aldım kaportası fena değildi yürüyeni ,arazi ön takım ,akis keçeleri,karbürötör vs 1000 tl civarı bir masraf ettim.3 aydırda sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
Trakyalıyım ve acılık yapıyorum en son bu bayram istanbuldan kırklarelinin dağ köylerine gittim toplamda 750 km yol yaptım "asvalt ve dağyolu" ne su kaynattı nede bir arıza verdi.Ailemle gittim ailemlede geldim otobanda 90-110 arası gittim ok 144 lastikler yüzünden biraz sarsıcı bir yolculuk oldu ama zevkliydi.
Diyeceğim şu ki evet eski araç olmaz bakımsız araç olur .aracıma iyi bakarım bu arada 250 km otobanda gittim km de 200 kr yaktı (200 TL) yakıtıda çok çok iyi.
Bütçenize göre bir araç bulursanız baştan bakımını iyi yaptırırsanız ve ne yaptırdığınızı iyi bilir ve takip ederseniz niva size hitap eden bir 4x4 tür.
Parça sorunum yok bol ve gerçekten de ucuz.
Ben kesinlikle tavsiye ediyorum.

Resimlerinide paylaşıyorum karar sizin tabi :smiley:[attachment=1][attachment=4][attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=3][attachment=4]

DSCN0629.jpg

DSCN0627.jpg

DSCN0613.jpg

DSCN0612.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR