Esenceli'de Off-Road (21 Eylül 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan srk1903 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,412

srk1903

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Herkese selamlar,

Bu konu başlığı altında yaptığım ilk gezi paylaşımım.

Kısaca özetlemek gerekirse, offroada olan ilgin bu yılın başında bu araca sahip olmamla başladı.
Kendi çapımızda birkaç denemeden sonra yaz geldi ve offroad sezonunu kapatıp, kendimizi denizlere attık.
Bayram programımızı ilk gün aileye ayırıp tüm ziyaretlerimizi tamamladıktan sonra ertesi gün için arkadaşımla sözleşip,
tekneyle çıkıp son wakeboard turlarımızı atmak üzere ertesi günü beklemeye başladık.
11.00-12.00 gibi marinada buluşup hazırlıklarımızı yapacakken, tatsız hava bizi buluşmadan önce bir telefon konuşması yapma ihtiyacında bıraktı.
İkimizinde telefonda dediği aynıydı 'Haydi offroada çıkalım'

Yarım saat sonrasına buluşmak üzere sözleştik, ben aceleyle gezenbilir offroad gezileri bölümünden gidilebilecek alternatif yerlere baktım,
tekne için hazırladığım çantayı offroad ihtiyaçlarına yönelik olaraktan revize edip yola çıktım.
Erenköy'den arkadaşımı aldıktan sonra termos ve mataraları doldurup Şile'ye doğru yola koyulduk.
Yolda gps'e nereye gideceğimizi, girecekken aceleyle baktığım yeri unutmam karşısında bir süre çaresiz kalsak da,
evi arayıp eşimden yuardım istemeye karar verdim.
Sorduğum soru ardına çocuğumuzun ağlamasını susturmaya çalışan eşimin azarıyla özür dileyip telefonu kapattım.
Site içinde site reklamı gibi olacak ama gezenbilirin cep uyumluluğu, wap sitesi beni kurtardı ve forumdan gideceğim yeri bulup
gps'e girdim.
Gps'eki ablamızın yönlendirmeleriyle yaklaşık 30-40 dk sonra kendimizi Esenceli'de bulduk.
Daha önce bu tip geziler, yapmadığımdan daha oraya gelir gelmez yeşilin haimiyeti , doğa beni büyüledi,
sanırım bundan sonra daha çok tekrarlayacağım 'Burası İstanbul mu' dumurunu yaşadım.
Barajın kıyısında bir başı boş kendi halinde duran bir atın yanına park edip kahvelerimizi yudumlamaya başladık.
Köyün içerisinde biraz dolandıktan sonra ormanın içine doğru yol aldık. Genel olarak tepelerden baraj etrafında dolandık
müthiş manzaralar izledik yolda. Malesef aceleyle çıktığımdan yanıma slr fotoğraf makinası almamıştım, video kamerayla birkaç poz
çektik onları da burada paylaştım.
Tek araç 2 kişi çıktığımız gezintimiz barajın bir köşesinde batarak son buldu, aracı çıkartmak için tam 3.5 saat uğraş verdik ama
bana mısın demedi.
3.5 saatlik süre zarfında belimize kadar çamura batıkken yanımıza sandalla yanaşan memleketim insanının akıl verişi ve yorum
yapışı, kişiliğimin sabır testiydi ve başarıyla geçtim. Güneş batmasına yakın gelen başka bir sandal da, köyden olduğunu
yevmiye verirsek traktör çağırtabileceğini söyledi. Zaten ben de o anda telefonda Jandarmaya ulaşmaya çalışıodum ki,
hemen o hakkımı kullanmak istedim.Yaklaşık bir yarım saat sonra traktör içinde 4 köylü bizi batıktan çıkardı. Ve onlardan öğrendiğmiz kadarıyla kaldığımız yerin adı 'Batık Tarla'ymış :smiley:
Herşeye rağmen o 3.5 saat de bir uğraşla geçtiğinden gayet keyifliydi.
Bu sefer şansımız da vardı kurtulduk, bugün vinç sipariş ettim, şimdi de daha iyi bir lastik bakıyorum.
Başka gezilerde aranıza aktılmayı isterim, görüşmek üzere...

SANY0200.JPG

SANY0216.JPG

SANY0217.JPG

SANY0221.JPG

SANY0224.JPG

SANY0233.JPG

SANY0240.JPG

SANY0251.JPG

Etiketler
Ynt: Esenceli'de Off-Road (21 Eylül 2009)

Merhabalar..
İşin güzel tarafı off-road'u sindire sindire öğrenmektir. Tabiiki kuralların içerisinde TEK ARAÇ ile off-road'a çıkmamakta var ;) Bu sadece batmak anlamında değil tabiiki. En az 2-3 araç her zaman güven verir.
Ve tabiiki off-road ekipmanları şart.
Sizin konu başlığınızda da bir serzeniş yapayım bari :smiley:
Off-road'a gönül vermiş fakat hala vinçi olmayan arkadaşlara şaşarım. 750 liraya dahi kullanılmamış vinçler var. Yani 4 depo benzin karşılığı ;) Vinçsiz bir araç arkadaşlarına yük olmaktan başka bir işe de yaramaz. Bu sıkıntı, uzun etaplarda kendini daha fazla hissettirir. Arkadaşlarının, vinçsiz araca yaklaşamadığı durumlar vardır.

Aramıza hoşgeldiniz :smiley:

aramıza hoşgeldin, batmakta güzeldir , ??? aracınız limitlerini ilk gezide ögrenmiş oldunuz daha ıssız yerlerde de kalabilirdiniz, şimdi ona göre aracınızı arazi şartlarına göre donatırsınız .ugur abinin dedigi gibi vinç şart,lastik te olsa tabiki daha iyi olur .bu arada aracınızda çok güzel görünüyor

g3.jpg

daha önce Maltepe üniversitesinin karşısında gezinirken buraya girip çıkmıştım, ona güvenerekten böyle birşey yaptık.
zaten oraya giriş anımızın videosu da var, hepsi bir anı olarak duracak ilerisi için, diyaloglar süper.
geçen hafta mercedes forumunda 'vinç yardım' diye topic açmıştım ardından taktıramadan bu başımıza geldi.
ama şuanda o kaldığım yer galip gelinememiş bir maç gibi içimde, lastiği değiştiriip vinçi taktıktan sonra ilk iş oraya gidicem.
beklerim :smiley:

Siz siz olun, yinede doğa ile inatlaşmayın. Batmak ayıp değildir. Eğer batmasaydık vinçleri alırmıydık ?
Off-roadda bir engel ile mücadele ederken önce can güvenliği sonra mal ve doğaya saygı gelir ;)
Biz bunları benimsedik ve off-road manifestomuzu çıkardık : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10587.0

Jeep34' Alıntı:
Siz siz olun, yinede doğa ile inatlaşmayın. Batmak ayıp değildir. Eğer batmasaydık vinçleri alırmıydık ?
Off-roadda bir engel ile mücadele ederken önce can güvenliği sonra mal ve doğaya saygı gelir ;) Biz bunları benimsedik ve off-road manifestomuzu çıkardık : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10587.0
Uğur abi haklısın ama nekadar donanım okadar rizk almak demek bu işin sonu olmadığını sen bizden daha iyi biliyorsun

Keyifli bir macera ve güzel bir tecrübe olmuş. ;) Bu tür etkinliklerin en verimli yanı, bu işin ihtiyaçlarını öğrenmek değilmidir zaten. ;)

Bende sizingibi tek başına çıkan biri olarak tavsiyem ekipmanın ve aracın full olsa bile onları kullanacağın doğa kaynağı yoksa genede riske girmeyin.
örn.vinç takacak bir ağaç yada sağlam kaya vs.gibi sonra vinç size siz vince bakar bakar kalırsınız ;D ;D ;D

hoşgeldiniz.
kaldığınız yere bakıyorumda ,tam batmalık .aracınız kilitlide olsa o lastiklerle şansı yoktu zaten yumuşak zeminde.. ;)

Doğru diyosunuz , zaten dediğim gibi vinçi almaya karar vermiştim model seçmeye çalışıyordum. spontane gelişen bir hadise olduğundan aniden çıktık.

hikayenin biraz da devamını anlatıp günü tamamlıyım :smiley:

2 saati bir fiil belimize kadar çamurda olarak verdiğimiz uğraşlar sonucunda ( bu uğraşlar bir işe yaramadıysa da keyifliydi :smiley: ) traktör tarafından çıkarıldık.
sarfedilen efor sonucunda bastıran açlık tahammül edilemez raddeye gelmişti, kurtuluşumuzu şile'de vira restoranda rakı balıkla kutlamaya karar verdik.
ama belki de hayatımızda ilk defa kendimize sorduğumuz bir soruyla karşı karşıya kaldık , ^acaba bizi mekana alırlar mı ??? ^
benim yedek de bir eşofman altım ve ayakkabım varken arkadaşım tamamen yedeksiz gelmişti, araç sahibi olarak da ben de var ben giyerim demek yakışı kalmazdı ;)
en son çare belki şile çarşıda açık yer bulabiliriz ümidiyle yola koyulduk.
çarşıda zor bela dondurmacının önüne rengi değişmiş aracı parkettikten sonra mağaza doğru 2 çıplak ayaklı çamur içinde adam yürürken, biran bana bakan insanlardan biri elime bozuk para tutuşturacak diye korktum ::smiley:
çarşıdan ancak siyah çorap bulabildik, ben arkadaşıma ayakkabımı giymesini teklif ettim ama küçük olduğundan giyemedi.
son olarak ben kısmi değişikliklerle çamuru kamufle ettim arkadaşımda siyah çorabıyla zorlanmadan, mekana girdi.
daha da ilginci mekanın önünde bir porsche 911in yanına parkettin, insanların ilgisini benim aracım daha çok çekiyordu ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR