Erzurum Palandöken Kayak Merkezi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,271

özlem

Kamp III
Palandöken Hakkında

Palandöken Kayak Merkezi Erzurum'un güneyinde yer alır ve doğu-batı yönünde uzanır ve zirve yüksekliği 3185 metredir. Erzurum Türkiye'nin en yüksek ve soğuk illerinden biridir. Kış aylarında 4-5 ay boyunca karla örtülüdür. Palandöken kayak merkezinde normal kış koşullarında kar yüksekliği 2-3 metreyi bulmaktadır.

palandoken_pistler.jpg

Palandöken Kayak Merkezi Pistler

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki pistler Türkiye'nin en uzun ve dik kayak pistlerindendir. Palandöken kayak merkezinde kayak alanı 2200-3176 m. yükseklik kuşağı üzerinde yer almakta olup pistlerin toplam uzunluğu 28 km.yi bulmaktadır. Palandöken de en uzun pisti 12 km. ye ulaşmaktadır. Palandöken kayak merkezinde pistlerdeki irtifa farkı 1000 m civarındadır. Palandöken Kayak Merkezinde 8 adet kolay pist, 8 adet orta düzeyde pist, 2 adet ileri düzey pist ve 4 adet yol pist olmak üzere toplam 22 adet pist mevcut olup bu pistlerden 2 'si FIS tarafından 1967-83 tescil nosu ile olimpik pist olarak ilan edilmiştir.

Palandöken kayak merkezinde ayrıca Gondol Telekabin 3200 m 1500 kişi, beden terbiyesi 3237 m 300 kişi, Bağlantı lifti 840 m 900 kişi, acemi lifti 320 m 900 kişi, baby lift 200m 300 kişi, teleksi 800m 650 kişi, güney lifti 1528 m 800 kişi, vadi lifti 1200 m 800 kişi, ejder lifti 1778 m 938 kişi kapasiteli ve ayrıca 350 m 180 kişi kapasiteli snow tubing kar botu bulunmaktadır.

Etiketler

Ynt: Erzurum Palandöken Kayak Merkezi

Bu harita eski bir pist haritası admin arkadaşlar yenisini koyarlarsa sevinirim. yensini bulamazlar ise ben temin ederim pm ile msj atmaları yeterli

Alpinist_25' Alıntı:
Bu harita eski bir pist haritası admin arkadaşlar yenisini koyarlarsa sevinirim. yensini bulamazlar ise ben temin ederim pm ile msj atmaları yeterli
elinizde yenisi varsa buraya sizde ekleyebilirisiniz ...

Yenisini ekledim palandökenle ilgili sorusu olan arkadaşlar var ise yanıtlayabilirim konaklama fiyatlar vs vs

Alpinist_25' Alıntı:
Yenisini ekledim palandökenle ilgili sorusu olan arkadaşlar var ise yanıtlayabilirim konaklama fiyatlar vs vs
Eline sağlık, güncelleme iyi oldu... Aslında bu soruların cevabını kimse sormadan da verebilirseniz güzel bir rehber olur... şimdi olmasa bile ilerde gidebilecekleride hesaba katarsak kaynak niteliğinde olur...

TABİKİ HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIM ARKADAŞLAR HAKLISIN ERDEM AMA DEDİM HANİ SORUYA GÖRE CEVAPLAMAK DAHA MANTIKLI OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM BEN.

PALANDÖKENDE TOPLAM 7 TANE MEKANİK TESİS BULUNMAKTADIR. 5 ADETİ DEDEMAN OTELE 1 ADET GONDOL LİFT (KAYAK FED. İŞLETMEKTEDİR) BİR ADET TELESİYEJ BEDEN TERBİYESİ İŞLETMEKTEDİR.

LİFT FİYATLARI DEDEMANIN;

5 ÇIKIŞ : 15 YTL
10 ÇIKIŞ : 25 YTL
20 ÇIKIŞ : 40 YTL

1 GÜNLÜK: 50 YTL (GÜN SAYISI ARTARSA FİYATTA DÜŞER)

DEDEMANIN PASLARI SADECE DEDEMANIN LİFTLERİNDE GEÇERLİ VE DAĞIN HER YERİNDE TESİSİ VAR EJDER TEPESİDE DAHİL OLMAK ÜZERE.

GONDOL LİFT VE BEDEN TERBİYESİ TEK ÇIKIŞ : 2 YTL

EĞER İYİ KAYAK YAPIYOR İSENİZ ZAMANINIZDA ÇOK İSE DEDEMANIN SKİ PASINDAN KAÇ GÜN KAYACAKSANIZ 3-5 GÜNLÜK VS O KADAR ALMANIZ DAHA MANTIKLI VE DAHA HESAPLIDIR. BU FİYATLAR GEÇEN SEZON FİYATIDIR FAZLA ZAM OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.

TÜRKİYENİN ŞEHİR MERKEZİNE VE HAVAALANINA, OTOBÜS TERMİNALİNE, TREN GARINA EN YAKIN KAYAK MERKEZİDİR. ŞEHİRE UZAKLIĞI 3 KM DİR. VE BELEDİYE OTOBÜSLERİ HER SAAT BAŞI (6 NUMARA) KAYAK MERKEZİNE ÇIKMAKTADIR.

ŞEHİRDE BİR ÇOK KONAKLAYABİLECEĞİNİZ BÜTÇENİZE GÖRE BİR ÇOK OTEL VARDIR. G.S.G.M NİN DE OTELİ MEVCUTTUR.

AKLIMA GELENLER BUNLAR ŞİMDİLİK YİNE HER TÜRLÜ SORUYA CEVAP VEREBİLİRİM

TEŞEKKÜRLER

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri