Ermenistan Gezisi İçin Yardım İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CAMPANELLA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,330
Ynt: Ermenistan Gezisi İçin Yardım İstiyorum

Merhaba , başka giden oldumu ?
Bilgiler çok güzel
Hayastana gitmek isteyen varsa yol arkadaşı arıyorum

Etiketler

Ermenistan sınırı kapalı o yüzden İran ve Gürcistan üzerinden gidebilirsin. Bu iki ülkede vize istemiyor. İran yolu özellikle ermenistan sınırını geçtikten sonra oldukça dağlık bir yol.Gürcistan daha iyi bir seçenek gibi geliyor. Biz ermenistanda yapılan milli maç sırasında Tiflis'de idik. Vize ile uğraşmayalım dedik. Tesadüf maç dolayısıyla vizeyi o hafta kaldırmışlar. Ama bizim haberimiz yoktu. Erivan sınırdan yakın. Selamlar Gezgin ve Gölgesi

tifilis üzerinden rahatça gidebilirsiniz.otogardan sürekli minibüs seferleri mevcut.

5 sene önce konuya ilk mesajımı yazdığımda henüz gitmemiştim :smiley: 2 sene önce Gürcistan üzerinden Erivan'a gittik. Erivan çok güzel ve mutlaka zaman ayırılması gereken bir şehir. Müze ve Khachaturian adına yapılan opera binasını mutlaka ziyaret edin. Şehrin gündüzü ayrı, gecesi ayrı bir güzel.

Bu arada ekonomik nedenlerden ticari hayat inanılmaz durağan olduğu için sabah 11'den önce pek bir yer açılmıyor, buna dikkat edin. Vizeyi kapıdan rahatça alabiliyorsunuz, memurların çoğu Türkçe biliyor zaten. Hatta hitap ederken "abican" diye sesleniyorlar :smiley: Tam hatırlamıyorum ama vize için 10-15$ gibi bi ücret ödemiştik. Hatalı şerit ihlali yaptığımız için bizi durduran trafik polisi de dahil herkes gayet yardımsever ve iyi niyetliydi.

Erivan'ı görünce San Francisco'ya gelmiş gibi hissediyorsunuz. Ruslardan etkilenilmiş ama daha batılı bir mimarisi var şehrin. Erivan caddelerinde gezerken havadan havaya 30km uzaklıktaki Iğdır'ın şehir planı akla gelince insan üzülüyor... Malesef acı ama üzülüyor...

Yaşadığımız tek olumsuzluk ise sınır kapısında hem girişte hem çıkışta araçlardan alınan -toplamda- 160$'lık gümrük vergisinin ne olduğunu anlamaya çalışırken ciddi bir gerginlik yaşamamız olmuştu :smiley: Bu uygulamayı bize Türk olduğumuz için yapıyorlar diye zannederek uzunca bir süre tartıştıktan sonra sıra bekleyen bir Gürcü vatandaşı "malesef aynı uygulama herkese geçerli" deyince paşa paşa ödedik... Tartışmalar sırasında öyle bir gerilmiştik ki, vizeye para ödememiş olsak gümrük vergisi ödememek için geri dönecektik :smiley: Mümkün olduğunca vize uygulayan ülkelere gitmeme kararı almış iki gezgine 160$ gümrük vergisi ödettiler ya ne diyeyim :D

Gideceklere şimdiden iyi gezmeler...

Sınır kapısında Türkçe biliyorlar demişsiniz, peki ülke içinde?

Türkçe veya İngilizce bilenler oluyor mu? İletişim nasıl kurdunuz? Ben de eşimle gitmeyi istiyorum, giden hiç bir tanıdığımız olmadığı için bu soruyu soramadık kimseye.

Erivan'da anlaşabilecek kadar Türkçe bilen bir kaç kişiye rastladık ama bu istisnalar dışında Türkçe ve İngilizce bilen yok gibi. Orta yaş ve üzeri anadili gibi Rusça biliyor. Genelde 20'li yaşların altındaki gençlerle anlaşabilecek kadar İngilizce konuşabilirsiniz. Otellerde zaten sorun yaşamadık.

Dil engeli yüzünden gitmemezlik yapmayın :smiley: Herhangi bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Tabelalar hem Ermeni, hem Latin harfleriyle yazılmış.

theFaceFistingCyborg' Alıntı:
Teşekkürler bilgi için. İlkbaharda "gidelim mi acaba?" diye düşünüyoruz.

ilk baharda soğuk olur...

Tavsiyem yazın gitmenizdir...

Ayrıca vizeyi internetten alırsanız daha iyi olur...İnternetten alınan ermeni vizeyi harici kağıda basılıyor.Kaşe de o kağıda basıldığı için...İlerde Azerbaycan ziyareti yaparsanız sizi sıkıntıya düşürmez...Çünkü Azerbaycan vize vermiyor...Vermediği gibi belki ömür boyu azerbaycan a gidememe gibi fişlenmeniz söz konusu olabilir...Yaşadım biliyorum.
http://www.mfa.am/eVisa/
sanal kart kullanmanız bir sorun olma ihtimaline karşı tavsiye edilir.

Ayrıca Haziran Ağuston 2014 gibi geziye ayrırsanız Karsakhi Aktas sinir kapısı açılacak haziran gibi...Burada Gürcistan ve oradan yerevan 250 km gibi kısa sürede ulaşabilirsiniz...

adsız.JPG

Güzel püf noktalar, bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Azerbaycan'dan men edilmek istemeyiz doğrusu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri