Ynt: Erciyes Dağının Zirvesine Jip ile Tırmanmak
erciyese jeep le cikma kisimini once bi unutun..haa bisiklet derseniz orasi kolay.haa cikista gecekten bir efor sarfetmeniz gerekecektir.bir noktaya kadar bacaklariniz la,pedal gucuyle ciktiginiz farz edersek,geri kalani da bisiklet omuzda tirmalamaniz gerekecektir.inis,...inis kolay ama gercekten free down hill tecrubeniz varsa.bazi noktalardaki rampalarin inis acisi baktiginizda bile yurek kaldirmazken,bisiklet uzerinde yeterince tecrubasi olmayaninda oraya cikmasi bosa hamallik yapmak olacak,zevkden cok iskenceye donecektir.haaa ilk ben erciyese bisikletle ciktim hiiiyaaaaaaaa demek isteyenler icin birsey diyemem.oda ayri bi heves...
)
bir isi yaparken ne kadar zevk aldiginiz vede bu isi baskalarininda tehlikesizce yapabilmesine de onderlik edebilmelisiniz.bu benim dusuncem...tahtaliya vede bakirliya ilk bisikletle cikip da inen birisi olarak.
allah yardimciniz olsun..
jeep kisminida fazla kafaniza takmayiniz....
konuda goruntusu olan LADA NIVA icinde diyecegim sudur,o arac duz arazi ve buz icin gelistirilmistir.motor gucu tirmanmaya yetmez.tirmanis icin kullanacaginiz arac ancak kayak pistlerini duzlemede kullanilan paletli aparatlar olabilir ki,onlarda cok buyuk.hepsinden guzeli kardes gidin alin bir karmotorsikleti ve onunla deneyin.hic fazlaefor sarfetmezsiniz.caninizda emniyette olur bi yere kadar.
ama unutmadan...bir aparat var ki 4 tekere takilan ve tanesi 3500 $ ( civari olan ve 4 tane gerekli) palet sistemi.bunu herhangi bir jipe takarak kar vs uzerinde rahatca gidiyorsuunz.iste bu aparati alipda takar ve de cikarsaniz sadece tebrik etmek duser....heheheheee.
foto varrsa yukleyeyim.
[attachment=1]
ayrica birde soyle bir aparat ile calisan bir cross motoru sahibi olursanizda,burada sadece yine tebrik etmek duser bize...
ARTIK BU CAGDA OLMAZ DIYE BIRSEY ASLAAA YOKK, VEEE
IMKANSIZ ise biiiiiiiraz ZAMAN ALIYOR O KADAR...teknolociiii saaaagolsuun bubaaa..
[attachment=2]